• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 11 °C

MSC Cruises'ın yeni gemisi MSC Euribia'nın inşasına başlandı

MSC Cruises'ın yeni gemisi MSC Euribia'nın inşasına başlandı
MSC Cruises, şirketin çevresel sürdürülebilirlik taahhüdünde bir adım daha atarak çevresel açıdan en gelişmiş gemi olan MSC Euribia'nın inşasına başladı. MSC Euribia, 2023'te hizmete girecek.

Fransa’nın Saint Nazaire'deki Chantiers de l'Atlantique'de ilk çelik kesmesi gerçekleştirilerek MSC Cruises'ın bugüne kadarki çevre açısından en gelişmiş gemisinin resmi inşasına başlandı. Adını Antik Yunan’da denizlere hakimiyet tanrıçasından alan geminin adının da MSC Euribia olduğu açıklandı.

2023 Haziran’da hizmete girecek olan MSC Euribia, MSC Cruises filosundaki 22. gemi ve bugünkü mevcut ölçek ile en temiz deniz yakıtı olan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ile çalışan ikinci gemi olacak.

MSC Cruises filosuna katılan her gemi gibi çevresel etkileri en aza indirmek için en yeni ve en gelişmiş teknolojilerden ve çözümlerden bazılarıyla donatılacak. MSC Euribia gemisinin inşasının başlaması, şirketin çevresel sürdürülebilirlik taahhüdünde etkin bir şekilde sürdürdüğü başka bir kilometre taşını işaret ediyor.

İnşaatının başlangıcı, Saint Nazaire'de armatör ve tersaneyi bir araya getiren geleneksel çelik kesme töreniyle kutlandı. Denizcilik geleneklerinin gerektirdiği gibi MSC Cruises'ın Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, yeni gemi için ilk çeliğin kesilmesini başlatmak üzere Chantiers de l'Atlantique'in Genel Müdürü Laurent Castaing'e ile birlikte MSC Cruises'ın sıfır etkili operasyonlara yönelik yolculuğundaki bir sonraki adımı başlattı.

MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, “Tıpkı kadim tanrıçanın denizlere hakim olmak için rüzgarları, havayı ve takımyıldızları kullanması gibi, vizyonumuz MSC Euribia'nın değerli deniz ekosistemimizi korumak ve muhafaza etmek için sürdürülebilir teknolojilerin kullanımında ustalaşmasıdır. Bu gemi, sıfır etki operasyonlarına doğru yolculuğumuzdaki yeni bir kilometre taşını işaret etmektedir ve yeni nesil çevre teknolojilerini teşvik etme ve geliştirme konusundaki kararlılığımızın kanıtıdır. 300 yılı aşkın denizcilik mirasına sahip bir aile olarak, yaşam tarzımızı korumak ve gelecek nesiller için evreni korumak adına her zaman çevreyi korumaya çalışıyoruz. Halihazırda yapım aşamasında olan ilk LNG destekli çalışan gemimiz ile MSC Euribia mevcut en son teknolojiyi kullanarak emisyonları daha fazla azaltacak. Dünyanın çevre açısından en yüksek performanslı çağdaş gemilerinden biri olacak” dedi.

LNG, şu anda mevcut olan en temiz deniz yakıtıdır ve kükürt oksitler (%99), azot oksitler (%85) ve parçacıklar (%98) gibi yerel hava kirletici emisyonlarını, neredeyse tamamen ortadan kaldırır.

MSC Cruises, toplamda 3 Milyar Euro'yu aşan bir yatırım ile LNG'li en az 3 adet gemiye güç sağlamayı taahhüt ediyor. Bunlardan ilki, şu anda Saint Nazaire'de inşa aşamasında olan MSC World Europa Ekim 2022'de hizmete girecek. Üçüncü geminin inşaatına ise 2023'ün başlarında başlanacak.

MSC EURIBIA ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ:

MOTORLAR VE YAKITLAR:

•4 Wärtsilä (12V ve 16V) çift yakıtlı motorlar genellikle sıvılaştırılmış doğal gazla (LNG), ara sıra %0,1 kükürtlü deniz benzini (MGO) ile çalışır, böylece gemi egzoz gazı temizleme sistemlerine ihtiyaç duyulmaz.

HAVA EMİSYONLARI:

•Gemi MGO ile çalıştığında NOx emisyonlarını %90'a kadar azaltan seçici katalitik azaltma sistemi (LNG benzer bir NOx azaltımı sunar) – MSC Euribia, kullandığı yakıttan bağımsız olarak IMO'nun Tier III standartlarını karşılayacak.

•Kıyıdan gemiye güç bağlantısı, geminin motorlarını kapatmasına ve bu altyapının mevcut olduğu limanlardaki yerel güç şebekelerine bağlanmasına olanak tanımaktadır.

ATIKSU:

•Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün MEPC 227(64) Çözünürlüğü ile uyumlu, dünyanın en katı standartlarında – “Baltık Standardı” olarak adlandırılan gelişmiş atık su arıtma sistemi.

•Gelişmiş balast suyu arıtma sistemi, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün Balast Suyu Yönetim Sözleşmesine uygun olarak, balast suyu deşarjları yoluyla istilacı türlerin deniz ortamına girişini önleyecek.

DENİZ YAŞAMINI KORUMA:

Akustik ses etkisini en aza indiren, deniz faunası, özellikle de çevre sulardaki deniz memelileri üzerindeki potansiyel etkileri azaltan gövde ve makine dairesi tasarımlarına sahip su altı yayılan gürültü yönetim sistemi.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ:

Tüm MSC Cruises'in yeni yapıları, motor kullanımını azaltmaya ve optimize etmeye yardımcı olan çok çeşitli enerji verimli ekipmanlarını içerir. Bunlar, talebi azaltmak için ısıyı ve soğuğu yeniden dağıtan otomatik enerji geri kazanım döngülerine sahip akıllı havalandırma ve gelişmiş klima sistemlerini içeriyor. Gemiler, enerji tasarrufu profilini daha da geliştirmek için akıllı yönetim sistemleri tarafından kontrol edilen LED aydınlatma kullanıyor. MSC Euribia, tersane ile ortaklaşa olarak, uzaktan enerji izleme ve gelişmiş analiz için otomatik veri toplama sistemleriyle donatılacak ve bu da gemideki operasyonel verimliliği optimize etmek için gerçek zamanlı kıyı desteğine olanak tanıyacak.

msc_1-033.jpgmsc_2-027.jpgmsc_3-019.jpgmsc_4-009.jpgmsc_5-005.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim