• BIST 9710.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 20 °C

MSC Cruises’ın özel adası Ocean Cay MSC Marine Reserve, ilk misafirlerini karşıladı

MSC Cruises’ın özel adası Ocean Cay MSC Marine Reserve, ilk misafirlerini karşıladı
MSC Cruises, Bahamalar’da yeni ve özel destinasyonu olan Ocean Cay MSC Marine Reserve adasında ilk misafirlerini ağırladı.

Adanın açılışı, MSC Cruises için büyük bir dönüm noktası niteliği taşıyor. Çok yönlü bir restorasyon projesinin bir parçası olarak şirket, bir zamanlar endüstriyel kazı alanı olan adayı göz kamaştıran tropik bir destinasyona çevirdi ve adayı çevreleyen okyanus yataklarını, deniz yaşamını ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan mercanları canlandırmak adına, çevre mühendisleriyle ve diğer uzmanlarla birlikte çalıştı.

Ocean Cay MSC Marine Reserve’in çevresel açıdan sağlam duruşu, eşi benzeri görülmemiş bir başarı olmakla beraber Şirket’in çevresel hedeflerini gerçekleştirebilmesinin yanı sıra en iyi ziyaretçi deneyimini sunmak için hazırlıklarını tamamlaması neredeyse üç yılını aldı.

Temizlenen 7.500 tonluk metal atığa ek olarak, temizlik süreci boyunca uzman dalgıçlardan ve deniz biyologlarından oluşan bir ekip, okyanus yatağından sert mercan kolonileri çıkarttı ve bunları inşaat alanının dışında uygun  bir lokasyona yerleştirdi.

Biyoçeşitlilik ve sürdürülebilir bir çevre oluşturmak için önlemler alınarak ada içerisine 75.000’den fazla bitki ve çalı ekildi.

ada_1-002.jpg

Pierfrancesco Vago, MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı şunları söyledi:

“Ocean Cay, kullanım alanlarının inşaasından, adada yer alacak etkinliklerin türlerine kadar her detayı, ekolojik prensiplere bağlılık çerçevesinde kuruldu. Ocean Cay’in ilk misafirlerinin adaya ayak bastığını görmek, MSC Cruises olarak hepimiz için, gurur verici bir andı. Her zaman misafirlerimiz için daha yüksek bir amaca hizmet edecek şekilde, sürdürülebilir çalışmalar ortaya çıkarmak istemiştik. Ocean Cay adası, yalnızca bir tatil alanı değil, eşi benzeri görülmemiş bir deniz rezervidir.

Misafirleri Ocean Cay’e adım attıkları an, sonsuz ve duru görüntüsü ile kristal mavisi sular ve bembeyaz kumsallar karşılayacak. Sabahın ilk saatlerinden akşam geç saatlere kadar misafirler, Bahamalar’ın ruhunu hissederek, vakitlerini diledikleri gibi harcayabilecekleri bol zamana sahip olacaklar. Misafirler, şınorkelle yüzme, ayakta kürek sörfü, deniz kanosu gibi deniz yaşamını keşfetmek için tasarlanan pek çok kıyı gezisinden birine katılabilirler. Ayrıca lüks spa uygulamasının tadını çıkarabilir, özel kabinlerinde dinlenebilir, yerel esnafların otantik Bahama el sanatlarını inceleyebilir, ücretsiz Seakers Food Court’un veya ada içerisindeki yiyecek kamyonetlerinin sunduğu lezzetlerin tadına bakabilir, içeceklerin keyfini çıkarabilir ve geleneksel Junkanoo geçidi ile deniz fenerinin ışık gösterisi gibi muhteşem akşam etkinliklerini seyredebilirler.”

ada_2-002.jpg

Gelecek aylarda MSC Cruises, ada içerisinde mercan eğitimi ve araştırması için aktif bir üs görevi görecek olan Koruma Merkezi’ni tanıtacak. Okyanusun ve kumsalların doğal ve el değmemiş güzelliği, Ocean Cay’in sunduğu özel deneyimin merkezinde yer almaktadır. Adayı çevreleyen suların gelişen deniz rezervleri olarak değerlendirilmesinin yanı sıra çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalar, MSC Cruises’in çevreyi koruma ve muhafaza etme taahhüdüne bağlı olarak hazırlanmaktadır.

Bugün Ada için yapılan uğrağın ardından MSC Cruises’in Kuzey Amerika merkezli dört gemisi de  – MSC Armonia, MSC Divina, MSC Seaside ve MSC Meraviglia – Ocean Cay MSC Marine Reserve’i farklı günlerde ziyaret edecek.

ada_3-001.jpgada_4-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim