• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

MSC Cruises, MSC Seashore’u Fincantieri’den teslim aldı

MSC Cruises, MSC Seashore’u Fincantieri’den teslim aldı
MSC Grubu’nun Kruvaziyer Bölümü, İtalya'da inşa edilmiş olan en büyük yolcu gemisi olan MSC Seashore'u resmi olarak teslim aldı. Kardeş gemi MSC Seascape şu anda Monfalcone Tersanesi’nde inşa aşamasında ve 2022 kışında hizmete girecek.

Monfalcone'deki Fincantieri Tersanesi’nde geleneğin uygun şekilde bu olayı kutlamak için MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, Aponte ve Aponte-Vago ailelerinin diğer üyeleri, Giampiero Massolo ve Giuseppe Bono, Başkan ve Giuseppe Bono'nun, Fincantieri'nin CEO'su ve MSC'nin yeni inşa ekibinden temsilciler ile tersaneden yöneticiler ve işçilerin katıldığı özel bir tören düzenlendi.

Fincantieri Tersane Müdürü Roberto Olivari, asırlık denizcilik geleneklerine saygı duruşu niteliğindeki törende MSC Seashore Kaptanı Giuseppe Galano'ya, bu yılın başlarında gemi yüzdürüldüğünde gövdeye ilk dokunan suyun olduğu bir ampul sundu. 

MSC Grubu Kruvaziyer Bölümü Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, “MSC Seashore'un inşası, İtalyan ekonomisi üzerinde yaklaşık 5 milyar Euro'luk doğrudan ve dolaylı ekonomik etki yaratan bir yatırımdır. Aynı zamanda, hizmete girmesi, kıyı toplulukları ve çok daha fazlası için önemli bir ekonomik ve istihdam faktörünü harekete geçirerek turizm sektörü için her yıl daha da önemli bir ekonomik etki yaratmaktadır. Yeni amiral gemimiz, en yeni ve en gelişmiş çevre teknolojisi ve çözümleri ile sürdürülebilirlikteki liderliğimizin bir kanıtıdır. Ek olarak, endüstri lideri sağlık ve güvenlik protokolümüzün ötesinde, MSC Seashore, dünyada yeni ve çığır açan bir hava sanitasyon sistemine sahip ilk yolcu gemisidir. 'Güvenli Hava', tüm misafirler ve mürettebat için temiz ve güvenli hava sağlamak için virüs ve bakterilerin %99'unu ortadan kaldıran UV-C ışık teknolojisini kullanır” dedi.

Pierfrancesco Vago sözlerine şöyle devam etti:

“MSC Seashore, misafir deneyimi açısından yeniliğe olan bağlılığımızı da göstermektedir. Şüphesiz ki bugüne kadarki en çarpıcı ve sofistike gemimiz olan MSC Seashore, tamamen yeniden tasarlanmış ortak alanlar, yeni bir ikincil salon ve hem restoranlar hem de alışveriş seçenekleri açısından daha geniş bir teklif ile zaten başarılı olan Seaside deneyimini yeni ve çok geliştirilmiş özellikler ile tamamen yeni bir seviyeye taşıyor.”

Fincantieri CEO'su Giuseppe Bono, “MSC Seashore, son derece zorlu geçen bu yılda İtalya'da teslim ettiğimiz dördüncü yolcu gemisi olup, üretim ve yönetim sistemimizin etkinliğini göstermektedir. Tüm bu kilometre taşları ve gelecek diğerleri başarıyla elde edildi. Bu nedenle, bu gemiyi yalnızca tüm kruvaziyer sektörü için en iyi toparlanma sembolü olarak değil, aynı zamanda Grubun iş yükümüzü tam olarak korumak için yeterliliklerini ve sağlamlığını kullanma yeteneğinin de en iyi sembolü olarak görüyorum” dedi.

EN SON VE EN GELİŞMİŞ ÇEVRE TEKNOLOJİSİ

MSC, dünyadaki en yenilikçi ve çevreye duyarlı yolcu gemilerini üretmekte kararlıdır. 2050 yılına kadar net sıfır emisyon etkili bir kruvaziyer operasyonuna ulaşmak için uzun vadeli bir hedefle, her yeni gemi, yeni nesil çevre teknolojisinin gelişimini hızlandırmaya yardımcı olacak diğer yatırımların yanı sıra bu hedefe doğru bir başka adımı temsil ediyor.

MSC Seashore bir istisna değildir ve karbon etkilerini en aza indirecek en yeni nesil çevre teknolojileri ve ekipmanlarına sahip. Buna hibrit egzoz gazı temizleme sistemleri (EGCS) ve son teknoloji seçici katalitik indirgeme sistemleri (SCR) de dahildir ve  kükürt oksit (SOx) emisyonlarında %98 azalma ve nitrojen oksit (NOx) emisyonlarında %90 azalma sağlıyor. Atık su arıtma sistemi, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün MEPC 227(64) Çözünürlüğüne uygun olarak tasarlanmıştır ve karadaki çoğu atık su arıtma tesisinden daha yüksek arıtma standartlarına ulaşıyor.

MSC SEASHORE

MSC Seashore, sırasıyla 2017 ve 2018'de denize indirilen kardeş gemiler MSC Seaside ve MSC Seaview'i birleştiren, oyunun kurallarını değiştiren ve öncü Seaside sınıfının bir evrimi olan ilk Seaside EVO  sınıfı gemisidir. Bu gemi sınıfı, yenilikçi ve göz alıcı tasarım özellikleriyle ünlüdür ve konukları denizle buluşturmak için tasarlandı. MSC Seashore, ortak alanlarının %65'i konuk deneyimini yepyeni bir düzeye taşımak için yeniden tasarlandığından, konuklara yepyeni özellikler, mekanlar ve deneyimler sunuyor. Gemi, 13.000 m2'lik açık alan, çok çeşitli açık hava bar ve yemek seçenekleri, dinlenmek ve güneşlenmek için havuzlar ve güverte alanının yanı sıra deniz manzarasını izlemek için geminin etrafında farklı seyir noktaları sunuyor.

AKDENİZ'DE YAZ VE KARAYİPLER'DE KIŞ

MSC Seashore, Akdeniz'deki açılış sezonuna, İtalya'nın Cenova, Napoli limanlarını, Pompeii ve Sicilya'daki Messina'yı da ziyaret etmek üzere popüler 'Altı İnci' güzergahını sunarak başlayacak; Valetta, Malta; Barselona, İspanya ve Marsilya, Fransa.

31 Ekim'de gemi, Kuzey Amerika'ya yeniden konuşlandırılırken 18 gecelik destansı bir seyir için Cenova'dan hareket edecek. 20 Kasım'dan itibaren gemi, Karayipler'de Porto Riko'da San Juan, St Thomas'ta Charlotte Amalie, Dominik Cumhuriyeti'nde Puerto Plata ve ardından Bahamalar'da Ocean Cay MSC Deniz Rezervi - MSC Cruises'ın yeni adını taşıyan özel adayı da içeren 7 gecelik yolculuklar sunacak.

msc_-004.jpgmsc_1-037.jpgmsc_2-030.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim