• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

MSC Cruises, MSC Bellissima'yı hizmete soktu

MSC Cruises, MSC Bellissima'yı hizmete soktu
MSC Cruises, MSC Bellissima'yı gemi yapımında dünya lideri Chantiers de l’Atlantique'ten teslim alarak hizmete soktu. MSC Bellissima, iki yıldan daha kısa bir sürede MSC Cruises filosuna katılan dördüncü gemi oldu.

Dünyanın en büyük özel yolcu gemisi şirketi olan MSC Cruises, MSC Bellissima'yı gemi yapımında dünya lideri Chantiers de l’Atlantique'ten teslim aldı.

Saint-Nazaire'deki tersanede eşzamanlı yapım aşamasında olan üç Meraviglia sınıfı gemi bulunuyor. Bu vesileyle taraflar, MSC Virtuosa’nın Para Seremonisi (Coin Ceremony) ile de çifte kutlama düzenledi.

MSC Bellissima’nın teslim töreni, MSC Grubu’nun Kurucusu ve İcra Başkanı Gianluigi Aponte’nin huzurunda gerçekleşti. Törene ayrıca, MSC Cruises İcra Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, Chantiers de l’Atlantique Genel Müdürü Laurent Castaing ile diğer bölgesel, yerel otoriteler ve sektörün ileri gelenleri katıldı.

MSC Cruises Genel Müdürü Pierfrancesco Vago, “Bugünün teslimatı, Chantiers de l’Atlantique ile ortaklığımızın hikayesinde başka bir bölüme işaret ediyor. Birlikte, şirketimize ilk büyümenin yolunu açan 14 yenilikçi yolcu gemisini hayata geçirdik. Filomuzun erişimini daha da derinleştirmek için önümüzdeki yıllarda daha birçokları birlikte inşa edilecek. Ayrıca, MSC Bellissima, zerafeti ve güzelliği ile denizdeki en iyi denizcilik ve çevre teknolojisine odaklanmasının yanı sıra, inovasyon arayışımızın kanıtıdır” dedi.

Chantiers de l’Atlantique’in Genel Müdürü Laurent Castaing, “Bu yeni olağanüstü gemi, son yirmi yıl boyunca MSC Cruises ve Chantiers de L'atlantique arasında kurduğumuz uzun vadeli ortaklığın kalitesinin bir başka kanıtı. Müşterilerimizin güvenini hak etmek için her zaman tüm uzmanlığımızı ve yenilikçiliğimizi getiriyoruz, bu iki şirket için de gerçek bir başarı öyküsüdür” dedi.

MSC Cruises filosundaki diğer gemiler gibi MSC Bellissima da gemi inşaası ve tasarımın sınırlarını zorluyor. Şirketin çevreyi koruma konusundaki taahhüdünün ispatı olarak mevcut en yeni çevresel teknolojiler ile donatılan gemide üstün bir egzoz gazı temizleme sistemi, gelişmiş bir atık su arıtma tesisi, makine alanlarından yağ tahliyesinin önlenmesi için sistemler, balast suyu arıtma sistemi ve ısı geri kazanım sistemlerinden LED aydınlatmalara kadar çeşitli enerji tasarrufu iyileştirmeleri bulunuyor.

Aynı zamanda misafir teknolojisi ile de donatılmış MSC Bellissima, “MSC for Me”ye eklenen dünyanın ilk sanal kişisel seyir asistanı olan ZOE'yi konuklarına sunan ilk MSC Cruises gemisi olma özelliğini taşıyor. Her kabinde bulunan ses etkileşimli sanal kişisel asistan ZOE, seyirle ilgili yüzlerce soruya cevap verebiliyor.

Hizmete giren MSC Bellissima, iki yıldan daha kısa bir sürede MSC Cruises filosuna katılan dördüncü gemi oldu. MSC Cruises'in emsalsiz yeni üretim planının bir parçası olarak, 2027 yılına kadar 13 yeni nesil yolcu gemisinin daha filoya katılması bekleniyor. Bunların arasında yaklaşık 7.000 konuğu ağırlayabilecek kapasitedeki World Class mega gemiler ve ultra lüks kategoride dört gemi bulunuyor.

MSC Cruises filosuna katılan Meraviglia sınıfı gemilerin ikincisi MSC Bellissima, Her türlü mevsim için açık ve kapalı alanlara sahip olup, 315 metre uzunluğuyla dünyanın en çok seyahat edilen limanlarına erişebilecek şekilde tasarlandı.

untitled-10-066.jpg

MSC Bellissima, 2 Mart'ta İsimlendirme Töreni’nin gerçekleşeceği Southampton'a doğru yola çıktı. 4 Mart'ta ise ilk sezonunda sunacağı Batı Akdeniz turları için İtalya'nın Cenova kentine doğru giderek ilk seferine başlayacak. Kasım ayında Körfez'deki yerini alacak ve Dubai çıkışlı haftalık turlarını yapacak.  2020 bahar mevsinde ise Asya’ya geçecek.

MSC Cruises ve Chantiers de l’Atlantique, MSC Virtuosa’nın Para Seremonisi (Coin Ceremony)’ ni gerçekleştirdi.

Para Seremonisi (Coin Ceremony), yeni bir gemi inşasının ilk aşamalarında omurganın döşenmesi sırasında gerçekleşiyor. Kasım 2020'de teslim edileceği için MSC Cruises filosunda dördüncü Meraviglia Sınıfı gemisi, Meraviglia-Plus gemilerinin üçüncüsü olacak MSC Virtuosa, artan sayıda kabin, daha fazla sosyal alan ve ek özellikleri ile Meraviglia prototipinin daha büyük ve zenginleştirilmiş bir versiyonu. Geleneklere göre, tersanede uzun süredir çalışan personelin ve gemi sahibinin geminin vaftiz anneleri olarak davranarak yeni geminin omurgasının altına şükran ve iyi bir gelecek işareti olarak iki madeni para koyarlar. Chantiers de l’Atlantique Proje Müdürü, Elise Guérin ve MSC Cruises Başkan Yardımcısı Helen Huang bu geleneksel görevi yerine getirme onuruna sahipti.

MSC Bellissima Teknik Özellikleri

Gemi sınıfı: Meraviglia Class

Teslim tarihi: 27 Şubat 2019

Brüt tonaj: 171,598 GT

Yatak kapasitesi: 4,434

Maks. yolcu kapasitesi: 5,686

Mürettebat sayısı: 1.536

Kabin sayısı: 2.217

Uzunluk / Kiriş / Yükseklik: 315.3 m / 43 m / 65 m

Maksimum hız: 22.7 knot

untitled-11-068.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim