• BIST 10197.63
  • Altın 2468.905
  • Dolar 32.1943
  • Euro 35.068
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 17 °C

MSC Cruises, Michelin yıldızı dünyaca ünlü şef Ramón Freixa ile anlaştı

MSC Cruises, Michelin yıldızı dünyaca ünlü şef Ramón Freixa ile anlaştı
Şef Freixa yenilikçi ve modern çalışmalarını, Nisan 2018’den itibaren MSC Cruises filosu için yapacak. Şef Freixa MSC Cruises’un bir süredir partneri olan, dünyanın popüler diğer beş aşçısının arasına katılmış olacak.

Güney Amerika ve Avrupa’nın pazar lideri MSC Cruises, Nisan 2018’den itibaren ödüllü İspanyol Şef Ramón Freixa ile çalışacağını duyurdu. Bu işbirliği sayesinde MSC Cruises gemilerinde İspanyol mutfağının modern ve yenilikçi lezzetleri de menülerde fark yaratacak.

Ortaklık, Şef Freixa'nın Madrid'deki Hotel Unico’da bulunan iki Michelin yıldızlı restoranında düzenlenen özel bir MSC Cruises etkinliğinde başlatıldı. Gemilerde yer alacak İspanyol mutfağının modern ve yenilikçi lezzetleri yanı sıra, özellikle Noel ve Yeni Yıl menüleri için de özel tasarlanmış yemekler menülere ilave edilecek. MSC Cruises ayrıca, dünyanın en iyi gurme seyahati deneyimini yaşatmak adına, dünya çapındaki gurmeler için de bir gastronomi gezisi başlatma konusunda çalışmalara başladığını duyurdu.

Şef Ramon Freixa’nın, MSC Cruises gemilerinde hizmet veren şeflere de düzenli olarak eğitimler vereceği ve mevcut yemek kalite standartlarının arttırılması, sunumun zenginleştirilmesi konularında iş geliştirmesi hizmetinde de görev alacağı belirtildi.

MSC Cruises CEO’su Gianni Onorato, “Şef Freixa'yı, her biri kendi mutfaklarında önde gelen global uzmanlar olarak seçilen, uluslararası şefler arasına ve restaurantlarımıza davet etmekten mutluluk duyuyoruz. Her biri fark yaratan tarzları, yetenekleri ve vizyonlarıyla birlikte, misafirlerimize farklı deneyimler yaşatmak adına, birbirinden leziz yemekler sunuyorlar. Alanında dünya çapında ünlenmiş uzmanlarla çalışmayı ve bizimle aynı temel değerleri taşıdığını düşündüğümüz lezzet sanatçıları ile yeni işbirliktelikleri de yapmayı hedefliyoruz. Şef Ramón Freixa, güçlü Akdeniz mirasımızı, yenilikçilik arzusu, mükemmellik taahhüdü ile yiyecek için olağanüstü tutkusunu bizlerle paylaşacak mükemmel bir ortağımızdır. Freixa, ilhamını Akdeniz köklerinden alması ve geleneksellik ile avant-garde arasında bir denge kurma yeteneğiyle bilinir. Madrid'deki ünlü restaurantı için verilen iki Michelin Yıldızı ve üç Sol Repsol ile ödüllendirilmesinin yanı sıra, mutfak mükemmelliği konusunda en iyi şef ve en iyi restaurant olarak da ödüller kazandı. Madrid'de iki restaurantı ile bir diğeri Kolombiya’da restaurantı olan İspanyol Ünlü Masterchef’i Freixa, alanında dört kitabın yazarı ve uluslararası çekiciliğe sahip bir şeftir.” şeklinde konuştu.

Ramón Freixa da, bu değerli işbirliği hakkında yaptığı açıklamada, “Benim mutfak anlayışım üç öğeye dayanır: Gerçek lezzeti, güzel bir görünüm ve renkleri yakalamak adına, yemeği hazırlayış tekniğimi, içimden gelen hissiyatla harmanlayıp, sihri arayışım ile ortaya çıkarırım. Mutfak ve lezzet anlayışımı MSC Cruises için özel oluşturduğum tariflerde, Akdeniz’e olan tutkumuzun bir parçası olarak yansıtacağım.” dedi.

MSC Cruises gemilerinde her akşam ana restaurantlarda, Akdeniz ve Uluslararası seçkin mutfaklardan oluşan fine dining yemek hizmeti sunuluyor. Şef Ramon Freixa’nın MSC Cruises misafirleri için özel olarak hazırlayacağı Kraliyet Ördeği, kaz ciğeri ve soğanlar eşliğinde, seyahatin elegant ve seçkin bir gecesinde sunulacağı ifade edildi. Ayrıca gemi içinde gemi olarak adlandırılan ve MSC Cruises gemilerinde lüks segment seyahat olarak bilinen MSC Yacht Club konsepti kapsamında da, Ramon Freixa’nın spesiyalitesi olan İber usulu sote sebzelerle servis edilen domuz etli bir yemeğin de menüde yerini alacağı belirtildi.

MSC Seaside gemisinde 2017 Aralık ayından bu yana Asya Füzyon mutfağı olarak partnerlik yapan Şef Roy Yamaguchi; yine MSC Seaside’da özellikle Kuzey Amerika’dan gelecek misafirlere özel bir Amerikan Restaurantında partnerlik yapan şef ve yazar olan Joe Bastianich, MSC Meraviglia gemisinin çikolata ve hamur işleri partneri Şef Jean Philippe-Maury, Mart 2019’dan itibaren hizmete başlayacak olan MSC Bellissima’nın Çin mutfağı partneri Şef Jereme Leung ve MSC Splendida’nın Michelin yıldızlı şefi elegant gecelerin, Noel-Yeni Yıl menülerinin uzmanı ve MSC Cruises çocuk kulübü DOREMİ’nin de şefi olan Carlo Cracco ile birlikte, Ramon Freixa da MSC Cruises’un partnerlik yaptığı dünyanın popüler diğer beş aşçısının arasına katılmış oldu.

msc-cruises,-michelin-yildizi-dunyaca-unlu-sef-ramón-freixa-ile-anlasti_1.jpgmsc-cruises,-michelin-yildizi-dunyaca-unlu-sef-ramón-freixa-ile-anlasti_2.jpgmsc-cruises,-michelin-yildizi-dunyaca-unlu-sef-ramón-freixa-ile-anlasti_3.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim