• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

MSC Cruises, ilk kez Türkiye’den mürettebat operasyonu yapıyor

MSC Cruises, ilk kez Türkiye’den mürettebat operasyonu yapıyor
Önümüzdeki günlerde İtalya’dan sefere çıkacak olan MSC Cruises’ın MSC Seaview kruvaziyer gemisi, 60’a yakın ülkeden 700 personelini almak için Türkiye’ye geldi. Marmaris Limanı’na yanaşan geminin 700 kişilik mürettebatı aldıktan sonra Marmaris’ten ayrılacağı bildirildi.

Pandemiden dolayı uzun zamandır yapılamayan kruvaziyer seferleri yavaş yavaş normale dönüyor. MSC Seaview isimli kruvaziyer gemisi de önümüzdeki günlerde İtalya’dan demir alarak sefere çıkacak. Bu kapsamda sefer öncesi Muğla'nın Marmaris ilçesine gelen geminin Marmaris Limanı’na yanaştığı öğrenildi.

MSC Cruises’ın ilk kez Türkiye’den bu şekilde mürettebat transfer operasyonu yapacağı kaydedilirken geminin buradan mürettebatını aldıktan sonra İtalya’ya dönerek yolcularını da alıp belirlenen plan dahilinde rotasına devam edeceği bildirildi.

Filipinler, Hindistan, Madagaskar başta olmak üzere 60’a yakın ülkeden Türkiye’ye gelen 700 mürettebatın gemiye Marmaris Limanı’ndan transferinin yapılacağı kaydedildi.

Geminin mürettebatını Türkiye’den almasının nedeninin Türkiye’de işlemlerin daha kolay olması ve ulaşım bakımından da Türkiye’nin ortak nokta belirlenmesi olarak ifade edildi.

Geminin 14 Haziran’da Türkiye’den ayrılarak İtalya’dan planlanan seferlerine başlayacağı belirtildi.

MSC Seaview isimli kruvaziyer gemisi, 2018 yılında İtalya merkezli gemi inşa şirketi Fincantieri Tersanesi tarafından MSC Cruises için inşa edilmişti.

323 metre uzunluğunda, 44 metre genişliğindeki gemi, İtalya’da inşa edilen en büyük ve teknolojik açıdan en gelişmiş gemi olma özelliği taşıyor.

MSC Seaview, uluslararası çevre standartlarına uygun olup gemide egzoz gazı temizleme sistemi, gelişmiş atık su arıtımı, makinedeki yağ tahliyesinin önlenmesi için sistemler, balast su arıtma sistemi ve geminin çevresel yönetim planı yer alıyor.

Panoramik cam asansörü, deniz seviyesine yakın gemiyi 360 derece dolaşan cam yürüyüş yolları ve diğer gemilere nazaran arttırılmış açık alan kapasitesi de gemiyi öne çıkaran diğer özellikleri arasında gösteriliyor.

5 bin 119 yolcu kapasitesine sahip gemi ayrıca, 17 adet bar ve lounge alanı, 11 adet eşsiz yemek alanına da sahip. İnteraktif aquaparkında yer alan 4 kaydırağı ve 120 metre uzunluğundaki zipline macera parkuru ile de eşsiz bir kruvaziyer deneyimi sunuyor.

gemi_1-335.jpggemi_2-287.jpggemi_3-217.jpggemi_4-139.jpggemi_5-074.jpggemi_6-030.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mustafa özülker
08 Haziran 2021 Salı 20:37
20:37
Allahım, şu korkunçluğa bakar mısınız ? Bireysel Turizm varken, ülkelerin kültürünü , yemeklerini kıyı bucağını tanımak varken, bu yüzen gökdelenlerde tıkış tıkış gezmek, hayvan nakleden gemiler gibi oradan oraya taşınıp besiye çekilmek,güya
eğlendirilmek. Limanlarda otobüslere doldurulup şehri cam arkadından bakarak turlamak. İlerde pek de bir işe yaramayacak
hediyelikler ,hatıra eşyası almak, sonra da ah ne eğlendik, ah ne eğlendik demek. Bunun da imrenilecek birşey olduğunu pompalamak.
77.179.166.162
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim