• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

MSC Cruises filo genişletme planlarını 2030'a kadar uzatıyor

MSC Cruises filo genişletme planlarını 2030'a kadar uzatıyor
MSC Cruises ve Chantiers de l’Atlantique firmaları arasında LNG ile çalışan üçüncü ve dördüncü MSC World Class gemilerinin inşası için sözleşmeler imzalandı.

Fransa Başbakanı’nın Resmi Konutu olan Matignon Palace’da MSC Cruises ve Chantiers de l’Atlantique firmaları, yaptıkları bir dizi statejik duyuru ile uzun vadeli ortaklıklarını daha fazla güçlendirdiklerini açıkladı. Seremoniye Fransa Başbakanı Édouard Philippe, MSC Grubu’nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Gianluigi Aponte; MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago ve Chantiers de l’Atlantique’s Genel Müdürü Laurent Castaing katıldı.

İki şirket, 2025 ve 2027'de teslim edilmek üzere, LNG destekli üçüncü ve dördüncü MSC World Class gemilerinin inşası için sözleşme imzaladıklarını duyurdular. Bu sınıftaki diğer iki gemiden ilki, şu an Saint-Nazaire’de bulunan Chantiers de l’Atlantique tersanesinde inşa edilmekte olup, 2022 yılında hizmete girecektir. 205.000 brüt ağırlığı ile, Avrupa cruise hattı şirketleri tarafından işletilen en büyük gemi olmasının yanı sıra Fransa’da inşa edilen LNG destekli ilk kruvaziyer gemisi olacaktır. Standart deniz yakıtları ile kıyaslandığında LNG sülfür emisyonunu ve partiküler madde salınımını %99, Nitrojen Azot Oksitleri salınımını %85 ve karbondioksit salınımını %20 oranında azaltmaktadır. 

İki yeni proje ile MSC Cruises ve Chantiers de l’Atlantique firmaları ortaklıklarını 10 yıldan fazla süreyle genişletmiş oldu. İlk olarak bu şirketler, cruise gemilerinde LNG destekli yeni bir prototip sınıfı geliştirilerek MSC Cruises markası altında işletilmesi için, aralarında bir Mutabakat Anlaşması imzaladılar. Bu proje kapsamında MSC Cruises ile tersane ve diğer ortaklar,  IMO’nun 2030 ve 2050 vizyonlarına paralel olarak,  gelişen çevre dostu teknolojileri üzerine odaklanacak. Bu sınıftaki dört gemi 4 milyar Euro’yu aşan bir sermaye yatırımını temsil etmekte ve ayrıca tersane, tedarikçiler ve projeye dahil olan tüm taşeronlar için ek 30 milyon işgücü saatini ifade etmektedir. 

İkinci Mutabakat Anlaşması ise yolcu taşımacılığında rüzgar enerjisi ile diğer gelişmiş teknolojilerin bir arada kullanılarak, yenilikçi bir prototip gemi sınıfı geliştirilmesi için MSC Cruises ve Chantiers de l’Atlantique arasında ortaklık kurulduğunu bildirmektedir. 

Pierfrancesco Vago, MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı: “Bugün imzalanan bu anlaşmalar ile yatırım planlarımız 2030 yılına kadar uzatılmıştır. Bu anlaşmalar, bugüne kadar geçen 20 yıl içerisinde, 15 adet yüksek teknolojiye sahip yenilikçi cruise gemisi teslimatı yapmış olan ve önümüzdeki on yıl içerisinde Saint-Nazaire’s tersanelerinde daha fazla gemiye hayat verecek olan, Chantiers de l’Atlantique ile yapılan muhteşem bir ortaklıktır. Ayrıca firmanın çevresel sürdürülebilirliğe olan bağlılığı ile Fransız ulusal endüstrisinde yeni nesil teknolojilerin ve diğer çözümlerin geliştirilmesi konusundaki benzersiz çalışmaları, kendilerini sektör lideri konumuna getirmelerine yardımcı olmaktadır. ”

Laurent Castaing, Genel Müdür, Chantiers de l’Atlantique: “MSC Cruises ile karşılıklı güven ve inovasyon odaklı ilerleyen, üst düzey bir ortaklık kurmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Her iki firma da, geleceğin cruise gemilerinin tasarlanması ve konseptinin günümüz standartlarının üstünde olacak şekilde geliştirilmesi konusunda kararlıdır. Şirketlerimiz yaklaşık yirmi yıldır birlikte çalışmaya devam etmektedir ve bu yeni proje, geleceğe daha fazla umutla ve heyecanla bakmamızı sağlamaktadır.”

MSC Cruises yeni enerji çözümlerine ve çevre dostu teknolojilere yatırım yaparak, sıfır çevresel etkili bir gelecek yaratma hedefi için önemli bir çaba göstermektedir. MSC Cruises, 1 Ocak 2020’de karbon salınımsız filo operasyonlarını gerçekleştiren ilk majör kruvaziyer şirketi olmuştur. Bu hedefte MSC Cruises yüksek teknolojili karbon ofset projelerini filosunda kullanarak, çevresel ayak izini en aza indirgemek ve sürekli olarak düşürülmesini sağlamak adına, çalışmalarına devam etmektedir.  

DENİZ HABER AJANSI

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim