• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

MSC Cruises dünyanın çevre odaklı en büyük yolcu gemisi MSC World Europa'yı Katar'da tanıttı

MSC Cruises dünyanın çevre odaklı en büyük yolcu gemisi MSC World Europa'yı Katar'da tanıttı
Dünyanın üçüncü büyük gemi seyahati markası olan MSC Cruises, Katar, Doha'daki Grand Cruise Terminali’nde en yeni amiral gemisi MSC World Europa'nın İsimlendirme Törenine ev sahipliği yaptı.

Qatar Airways ile yürütülen partnerlikle kutlamalar, MSC'nin Katar'a yönelik genel taahhüdünün bir parçası ve burada uluslararası turizmin yanı sıra MSC Cruises'ın marka lideri olduğu Orta Doğu bölgesinin büyümesini destekleme taahhüdünü pekiştiriyor.

MSC World Europa, MSC Cruises filosundaki en yenilikçi ve çevreye duyarlı yolcu gemisidir. Emisyonların azaltılması ve enerji verimliliği açısından çığır açan ilerlemelerin yanı sıra, LNG ile çalışan gemi aynı zamanda karbon nötr sentetik ve diğer alternatif yakıtların geniş ölçekte kullanılabilir olarak ele alınmasına giden yolu açıyor.

22 güverteye, 215.863 brüt tonaja, 47 metre genişliğe, 40.000 m2 kamusal alana ve 2.626 kabine sahip olan MSC World Europa, kruvaziyer endüstrisi için yeni bir standart belirlerken aynı zamanda farklı deneyimlerden oluşan gerçek bir dünya sunan, denizde ultra modern bir kentsel metropoldür.

Köklü bir denizcilik geleneği olan geminin resmi adlandırma töreni, Gemi Kaptanı Marco Massa ve dünyanın dört bir yanından seçkin konukların huzurunda gerçekleştirildi.

Komedyen, yapımcı ve girişimci Hamad Al Amari'nin ev sahipliğinde, dünyanın dört bir yanından gelen etkinlik konuklarına yerel sanatçıların deneyimleri, geminin gövdesine son teknoloji bir video haritalama projeksiyonu, devasa bir drone gösterisi ve büyük bir final sunuldu. Uluslararası şarkıcı-söz yazarı Matteo Bocelli'nin performansı, solo çalışmasını ilk kez Doha'da sundu. Yeni albümü 2023'ün başlarında Capitol Records aracılığıyla çıkacak.
Göz kamaştırıcı gece, büyüleyici Doha silüetinde muhteşem bir havai fişek gösterisi ve geminin zarif restoranlarında bir gurme gala yemeği ile sona erdi. 

credit-ivan-sarfatti,-msc-world-europa-naming-ceremony,-video-mapping.jpg

MSC World Europa Hakkinda

MSC World Europa, çığır açan World Class gemilerinde bir ilk ve her biri kendine özgü stil ve ambiyansa sahip 33 restoran, bar ve dinlenme salonu, 6 özel restoran ve 7 yepyeni bar ve kafe konsepti, üst düzey eğlence seçenekleri, yeni yüksek teknoloji mekanları, geminin farklı bölümlerinde 6 yüzme havuzu, MSC Cruises'ın bugüne kadarki en lüks MSC Yacht Club’ı ve şimdiye kadarki en büyük ve en aksiyon dolu çocuk alanı ve daha fazlasını içeriyor.

MSC World Europa, açılış sezonunu Orta Doğu'da Dubai, Abu Dabi, Sir Bani Yas Adası, Birleşik Arap Emirlikleri, Dammam, Suudi Arabistan ve Doha, Katar'a 7 gecelik gemi yolculukları sunarak geçirecek. Sezonu 20 Aralık'ta Doha, Katar'dan Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'ne 4 gecelik özel bir yolculukla başlayacak.

25 Mart 2023'te Dubai'den yola çıkacak olan MSC World Europa, 2023 yazı için Akdeniz'e yol alacak. İtalya'nın Cenova, Napoli ve Messina limanlarının yanı sıra Malta'da Valletta, İspanya'da Barselona ve Fransa'da Marsilya’ya gidecek. 

credit-msc-cruises---msc-world-europa-arrival-into-doha,-qatar.jpg

En Yeni Çevre Teknolojisi

MSC World Europa, MSC Cruises filosundaki ilk LNG ile çalışan ve bugüne kadar çevre açısından en gelişmiş gemi olacak. Kullandığı yakıt, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG), dünyanın en temiz deniz yakıtlarından biri ve uluslararası deniz taşımacılığının karbondan arındırılmasında önemli bir rol oynamak üzere planlandı. Bu teknoloji ile MSC World Europa, sülfür oksitler gibi yerel hava kirletici emisyonları neredeyse tamamen ortadan kaldırır ve nitrojen oksitleri %85'e kadar azaltır. LNG, CO2 emisyonlarını %25 oranında azalttığı ve yeşil hidrojen de dahil olmak üzere fosil olmayan sürdürülebilir yakıtların alımının yolunu açtığı için iklim değişikliğinin hafifletilmesinde de önemli bir rol oynayacak.

MSC World Europa aynı zamanda sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışan yepyeni katı oksit yakıt hücresi (SOFC) teknolojisine sahip dünyanın ilk çağdaş yolcu gemisi. Gemide, bir elektrokimyasal reaksiyon yoluyla oldukça verimli bir şekilde gemide elektrik ve ısı üretmek için LNG kullanacak olan 150 kilovatlık bir SOFC göstericisi bulunuyor. Çağdaş yolcu gemileri için yakıt hücresi teknolojisinin gelişimini hızlandırmak için bir test alanına sahip ve gelecekte hibrit tahrik çözümlerini mümkün kılma potansiyeli sunuyor.

Ek olarak, MSC World Europa, denize, sualtına atık su bertarafı için en katı küresel standart olan Baltık standardına uymak için seçici katalitik indirgeme (SCR) sistemleri, kıyıdan gemiye güç bağlantısı, gelişmiş atık su arıtma sistemleri, deniz canlıları üzerindeki potansiyel gürültü ve titreşim etkisini azaltmak için yayılan gürültü yönetim sisteminin yanı sıra motor kullanımını optimize etmek için çok çeşitli enerji tasarruflu ekipman ve sistemler içeriyor. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim