• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

MSC Cruise ile Fincantieri, PortMiami'de yeni cruise terminali inşası için anlaşma imzaladı

MSC Cruise ile Fincantieri, PortMiami'de yeni cruise terminali inşası için anlaşma imzaladı
MSC Cruise ile Fincantieri arasında PortMiami'de son teknoloji yeni bir cruise terminali inşası için anlaşma imzalandığı bildirildi. Günde 36 bin yolcuya hizmet verebilecek olan projenin Aralık 2023'e kadar tamamlanması planlanıyor.

MSC Cruise ve Fincantieri, Fincantieri Infrastructure Florida tarafından kruvaziyer endüstrisinin Kuzey Amerika ve Karayipler'deki merkezi olan PortMiami'de yeni mega bir kruvaziyer terminali inşası için bir sözleşme imzalandığını duyurdu.

İnşa edilecek yeni terminal, yaklaşık 350 milyon Euro'luk bir yatırımdan ve her gün geçiş yapan 36.000 yolcu ile aynı anda 3 yeni nesil gemiye hizmet verecek çok seviyeli merkezi bir yapıdan oluşacak. Ödüllü küresel mimarlık firması Arquitectonica tarafından tasarlanan yapının Aralık 2023'e kadar tamamlanması planlanıyor.

Yeni terminal, şirketin en büyük ve çevre açısından en yüksek performanslı yolcu gemilerini barındırabilecek. Bunlar arasında MSC Cruises'ın şu anda Monfalcone'deki Fincantieri Tersanesi’nde tamamlanmak üzere olan ve bu yıl hizmete girdiğinde Miami dışında konuşlandırılması planlanan en yeni amiral gemisi MSC Seashore ve filonun gelecekteki LNG ile çalışan World Class gemileri yer alıyor.

PortMiami'nin kıyıdan elektrik bağlantısı planlarına uygun olarak orada konuşlandırılan şirketin gemileri, rıhtımdaki yerel elektrik şebekesine bağlanmaya hazır durumda olacak.

MSC Group Cruise Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, şunları söyledi:

“MSC Group, son 35 yıldır dünyanın önde gelen konteyner taşımacılığı ve hem kargo hem de yolcular için terminal operatörlerinden biri olarak büyüyen rolümüz sayesinde ABD ekonomisinde önemli bir nokta olmuştur. Miami bu konuda her zaman kilit bir merkez olmuştur ve PortMiami'deki yeni MSC Terminali, bu önemli denizcilik merkezindeki genel varlığımızı pekiştirecektir.”

Fincantieri CEO'su Giuseppe Bono ise, “Miami, şüphesiz dünya cruise turizminin merkezi ve tüm Karayip bölgesi için ideal bir nokta ve bu nedenle İtalya'da yapılanların en iyilerini temsil edecek bir çalışmaya ev sahipliği yapmak üzere mükemmel bir vitrin olacak” dedi.

Yeni terminal binasında yolcu hizmetleri için son teknoloji tesislere ek olarak ofis alanları, en az 2.400 araçlık çok katlı otopark ve yeni bir yol bağlantısı yer alacak.

msc_1-035.jpgmsc_2-029.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim