• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 17 °C

M/S Symphony Of The Seas altı şehri ziyaret edecek

M/S Symphony Of The Seas altı şehri ziyaret edecek
M/S Symphony Of The Seas, bir haftalık seyahat süresince İspanya, Fransa, İtalya kıyılarında toplam 6 şehri ziyaret edecek.

Limanların yetersiz olması ve güvenlik kaygısı, turizmin itici gücü olan kruvaziyer turizmini yüzde 90 azalttı. Özellikle son 3 yılda başta Royal Caribbean olmak üzere pek çok büyük kruvaziyer firması rotayı başka denizlere çevirdi. Bu dönemde İstanbul, Kuşadası, Marmaris, Antalya ve Alanya büyük kayıplar yaşarken, esnaf, orta üst sınıf, para harcayan turistlerin gelmemesi yüzünden kepenk indirdi.

DÖVİZ KAYBETTİK

Rakamlar da bu acı gerçeği ortaya koyuyor. 2014'te Türkiye'ye bin 385 cruise gemisi ile 1 milyon 790 bin 125 turist gelirken bu rakam 2017'de dibe vuruyor. Geçen yıl ilk 8 ayda Türkiye'ye gelen kruvaziyer gemi sayısı 278, getirdiği yabancı turist sayısı da 267 bin 486 oldu. Bu arada cruise gemilerinin Türk limanlarına uğramaması, bu tür seyahatleri tercih eden binlerce Türk turisti de vuruyor. Kruvaziyer yolcusu Türkler, bu seyahatlere çıkabilmek için başka ülkelere gitmek ve döviz bırakmak zorunda kalıyor.

Bu çift yönlü kaybın önlenebilmesi için cruise turizminin yeniden canlanması gerektiğine dikkat çekilirken, Royal Caribbean Türkiye Genel Müdürü Alper Taşkıranlar bu yıl Türkiye ve dünyada hedef büyüttüklerini açıkladı. Alper Taşkıranlar, 2017 yılında tüm dünyadan toplam 4.8 milyon yolcu taşıdıklarına işaret ederek, bu rakamın 2018 yılında 5.1 milyon kişi olacağını ve şirketin filosundaki gemilerin renovasyonu için 900 milyon Euro bütçe ayrıldığını kaydetti.

YÜZEN ŞEHİRLER YARATIYOR

Taşkıran, gelecek 9 yıl içinde 9 yeni geminin suya indirileceğini ve bu yıl Symphony Of The Seas ile Akdeniz'de 30 seferde yaklaşık 180 bin yolcu taşıyacaklarını belirtti. Royal Caribbean'a ait dünyanın merekla beklediği yeni gemisi M/S Symphony Of The Seas, Fransa St Nazaire'den denize indi. ‘Dünyanın en büyük gemisi' unvanını alan M/S Symphony Of The Seas, Royal Caribbean Cruise'un 25'inci gemisi oldu. 1.4 milyar Euro'ya 3 yılda inşa edilen gemi 363 metre uzunluğunda, 18 katlı ve 77 metre yüksekliğinde. 6 bin 800 yolcu ve 2 bin 400 personel kapasiteli gemi, 500 bin farklı parçanın bir araya gelmesiyle inşa edildi. Geminin toplam 4 ana motoru bulunurken, motorların her biri 7 Ferrari gücünde. Gemide bulunan son teknoloji ekipmanlar ile donatılan toplantı salonları ise 2 bin 500 kişilik kapasitesi ile uluslararası kongreler içinde yeni bir alternatif oluşturuyor. Taşkıranlar, son 15 yıldır tüm kategorilerde dünyanın en iyi gemi şirketi seçildiğini ve önceleri yüzen oteller inşa eden Royal Caribbean'ın artık yüzen şehirler yaratmaya çalıştığını belirtti.

TÜRKİYE’DEN DE TALEP VAR

Royal Caribbean Türkiye Pazarlama ve İletişim Direktörü Cihangir Canıyılmaz, M/S Symphony Of The Seas'in Barselona'dan kalkışlı bir haftalık seyahat yapacağını bu seyahat süresince geminin İspanya, Fransa, İtalya kıyılarında toplam 6 şehri ziyaret edeceğini açıkladı. 2018 Kasım ayına kadar geminin Akdeniz'de kalacağını kasımdan itibaren Karayipler'de seyahatine devam edeceğini belirten Canıyılmaz, Türkiye'den de gemiye beklediklerinden çok daha fazla rezervasyon olduğunu belirtti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim