• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Mogadishu Limanı Afrika pazarında söz sahibi oldu

Mogadishu Limanı Afrika pazarında söz sahibi oldu
Mogadishu Limanı Genel Müdürü Mustafa Levent Adalı, Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olan Albayrak Grubu olarak yaptıkları yatırım ve çalışmalarla Somali Mogadishu Limanı’nı Afrika’nın söz sahibi limanlarından biri haline geldiğini söyledi.

Somali’deki Mogadişu'daki limanın işletmesini 20 yıllığına üstlenen gerçek anlamda limancılık faaliyetleri sürdürmek için harekete geçen Albayrak Grubu limana yatırımlarını sürdürüyor.  Somali Mogadishu Alport Limanı Genel Müdürü Mustafa Levent Adalı  “Modadishşu  limanın konteyner kapasitesinde önemli olru. MSC ve CMA-CGM hatları  yükseldi “ dedi. 

21 Eylül 2014 yılında Albayraklar Grubuna devredilen ve o tarihten itibaren sürekli yatırım yapılan Mogadishu Alport Limanı Genel Müdürü Mustafa Levent Adalı  devraldıkları günden beri  limanın konteyner kapasitesinde önemli artışlar olduğunu ve  özellikle MSC ve CMA-CGM hatları daha önceki aylık uğraklarını 2 den 4 e çıkardıklarını söyledi.  Adalı “Limana yapılan yatırımların ardından konteyner adetlerinde de artış oldu,  limanı devralmadan önce  konteyner gemilerinin aylık tahliye/yükleme adetleri 2500 konteyner iken limanın Albayrak  grubuna geçmesinden 5 ay gibi kısa bir zamanda 6 bin 500 konteyner seviyelerine ulaştı. Bu artışla beraber yatırımlara da devam edilip 2. Gottwald  marka 100 tonluk vinç ve 2 adet Kalmar  marka stacker alınarak hem makine parkını kuvvetlendirdik,  hemde daha kaliteli ve hızlı hizmet vermeye başladık. Ayrıca genel kargo gemilerinde de kullanılmak üzere 1 adet 40 tonluk rıhtım vinci ve 4 adet forklift alarak, limanda hizmeke soktuk” dedi. 

Somali de hemen hemen 20 yıldır taze meyve ve canlı hayvan ihracatı yapılmamasına dikkat çeken Genel Müdür Adalı , bölgede bulunan iş adamları ve odalarla görüştüklerini ,  kendilerine limandaki  kaliteli hizmetten faydalanmaları  gerektiğini ve ülkenin sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bir ülke haline gelmesi için liman olarak tüm desteği vereceklerini de açıkladı. Adalı sözlerini şöyle devam etti: “Konteyner hatlarıyla görüşmelerini sağlayarak ihracatı da teşvik ettik şu an gelinen noktada daha önce liman gelirlerinin ihracat payı yüzde 2 iken bugün gelinen noktada yüzde 13 e ulaştığını görüyoruz. Limandan ihracat edilen mallar arasındakurutulmuş limon ve susam öne çıkmakla beraber muz ve et ihracatına başlandı.”

Somali Mogadishu Alport Limanı Genel Müdürü Mustafa Levent Adalı , Albayrak grubu olarak zor bir coğrafyadaki limanı işletmekle kalmayıp Somalililerle Türk pazarında da yer alabilmeleri için ticaret odaları, tarım ve hayvancılık kooperatfleri ile de görüştüklerini ve  Mogadishu Alport Limanı’nın yapılan yatırım ve çalışmaların ardından kısa süre içerisinde Afrika bölgesinde dikkat çekmeyi başardığını ve söz sahibi olduğunu da sözlerine ekledi.

Deniz Haber Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim