• BIST 13662.75
  • Altın 6686.86
  • Dolar 45.7337
  • Euro 53.3823
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 23 °C

Mısır'daki El-Ariş Limanı orduya devredildi

Mısır'daki El-Ariş Limanı orduya devredildi
El-Ariş Limanı’nın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin çıkardığı bir kararnameyle orduya devredildiği öğrenildi. Buna göre liman, tüm tesisleri ile ihtiyaca bağlı olarak kullanılacak ve limanın tüm arazisi orduya tahsis edilecek.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, çıkardığı kararnameyle El-Ariş Limanı'nın orduya devredilmesine karar verdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamenin ilk maddesine göre, Kuzey Sina iline bağlı Ariş Limanı tüm tesisleri ile ihtiyaca bağlı olarak kullanılacak diğer arazi ve tesisler -savunma amaçlı kullanılan askeri bölgeler hariç- kamu malı olarak kabul edildi.

İkinci maddede ise Ariş Limanı'nın ve liman çevresindeki tüm arazinin orduya tahsis edilmesine, Suveyş Kanalı Ekonomi Bölgesi Genel Kurumu'nun limanın yönetim, işletme, geliştirme ve finanse edilmesi, Savunma Bakanlığı’nın da liman güvenliğinin sağlanması işini üstlenmesine karar verildiği belirtildi.

Kuzey Sina ilinin merkezi olan Ariş kenti zaman zaman silahlı gruplar tarafından güvenlik güçlerine karşı düzenlenen saldırılara tanıklık ediyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim