• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 13 °C

Mersinliler, 'balık çiftliği' istemiyor

Mersinliler, 'balık çiftliği' istemiyor
Mersin Çevre Dostları Derneği Başkanı Suna Kılıççı, Mersin halkının balık çiftliklerini istemediğini belirterek Mersin sahillerinde hayata geçirilmesi planlanan projenin turizme ağır bir darbe vuracağını söyledi.

Mersin Çevre Dostları Derneği Başkanı Suna Kılıççı, Mersin sahillerinde kurulması planlanan balık çiftlikleriyle ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yaptı. Dernek üyelerinin de destek verdiği basın toplantısında konuşan Kılıççı, sağlıklı bir çevrede yaşamak istemelerinin Anayasal bir hak olduğunu söyledi.

Kılıççı, Akdeniz’de önemli bir bir tarım ve turizm bölgesi olan Mersin-Silifke-Aydıncık'a uzun yıllardır süren Akkuyu Nükleer Santral Projesi’ne ek olarak son yıllarda çimento fabrikası, termik santral taş ve mermer ocakları da eklendiğini belirtti.

“BALIK ÇİFTLİKLERİ TURİZMİ BİTİRİYOR”

Ege koylarında kurulan denize, çevreye, turizme, insan sağlığına verdiği korkunç ve geri dönüşü on yılları alacak olan balık çiftliklerinin Mersin sahillerine kurulmasına Mersin halkının “hayır” dediğini ifade eden Kılıççı, şöyle devam etti:

"Balık çiftliklerinin çevreye verdiği zarar sadece halkın umurunda ve onlar zarar görüyor. Balık çiftliklerinin turizmi bitirdiğini herkes biliyor ve önlem istiyor. İlgililer ise bu çiftliklere karşı çıkar gibi yapıp aslında arka çıkıyor! Balık çiftliklerinin zararını halk biliyor ve önlenmesini istiyor. Balık çiftlikleri, yanlış yer ve umursamazlık nedeniyle denizlerimizi öldürüyor. Akdeniz ülkeleri, turizme açık yerlerde balık çiftliklerine izin vermemektedir. Bilinmelidir ki, bilinçli turist, balık çiftliklerine yakın yerlerde denize girmeyi tercih etmez. Yosunlaşmanın ve deniz kirlenmesinin varlığı, zamanla ekolojik dengeyi de bozacaktır. Ayrıca, balık çiftliklerinin sınırını çizen varil ve şamandıralarla koy kapatılarak, yat ve teknelerin ve turistlerin girmeleri engellenecektir."

“BALIK ÇİFTLİĞİ İSTEMİYORUZ”

Balık çiftlikleri adı altında kıyıların yağmalanmasının sonunun gelmeyeceğini anlatan Kılıççı, "Yat turizmini teşvik için yeni marinalar açılırken aynı koylarda balık çiftliği açmaya izin vermek, belirgin bir çelişkidir. Denizi bitiriyor. Bunu herkes biliyor. Balık çiftliklerini kapatan AB ülkelerinden Yunanistan, İtalya, İspanya ve Hollanda'nın neden Türkiye kıyılarına yöneldikleri belli değil midir? AB ülkelerinin, Yunanistan başta olmak üzere kendi denizlerini kirlilikten korumak için, Türkiye'de kurulu balık çiftliklerini satın almaya başladıklarını, bölgede birçok balık çiftliği ve kara tesisinin Yunanlı şirketlere geçtiği çiftliklerde yetiştirilen balıkların büyük bir çoğunluğunun başta Yunanistan olmak üzere AB ülkelerine pazarlandığı bilinmektedir. Bütün bunlar yaşanırken bizler Mersin kıyılarında kurulacak balık çiftliklerine “hayır” diyoruz. Silifke, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur halkı ve tüm yazlıkçıları balık çiftliklerine “hayır” diyor” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim