• BIST 12433.5
  • Altın 7075.06
  • Dolar 43.7242
  • Euro 51.9199
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 20 °C

Mersin'de balık ölümleri halkı tedirgin etti

Mersin'de balık ölümleri halkı tedirgin etti
Seyhan Nehri'nin Tarsus'un Baharlı Mahallesi'nde denize döküldüğü yerde yaşanan balık ölümleri başta balıkçılar olmak üzere bölgede yaşayan vatandaşları endişelendiriyor.

Seyhan Nehri'nin Mersin'in Tarsus ilçesinde denize döküldüğü yerde sahile ölü balıklar vurdu.Çukurova bölgesinin en büyük nehirlerinden biri olan Seyhan Nehri'nin Tarsus'un Baharlı Mahallesi'nde denize döküldüğü yerde yaşanan balık ölümleri başta balıkçılar olmak üzere bölgede yaşayan vatandaşları endişelendiriyor.

KİRLİ FABRİKA ATIKLARI ŞÜPHESİ

Ölümlerinin, Seyhan Nehri ile denize yakın bir noktada birleşen kirli fabrika atıklarını taşıyan nehirden kaynaklanabileceğini belirten vatandaşlar yetkililerden yaşanan ölümlerle ilgili çalışma başlatmalarını istedi.

"ACİL İNCELEME İSTİYORUZ"

Bölgede uzun zamandan beri balıkçılık yapan vatandaşlar, "Fener bölgesi olarak belirttiğimiz yere gittik. Kıyıda çok sayıda kefal balığının kıyıya vurduğunu görünce çevrede başka ölümlerin olup olmadığını öğrenmek için kıyı boyunca dolaştık. Deniz ve nehrin içinde de başta balık olmak üzere, yengeç ve diğer canlılar olmak üzere çok sayıda canlı ölmüş. Yetkililerden acilen burada inceleme başlatmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Öte yandan balık ölümleriyle ilgili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün inceleme başlattığı bildirildi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim