• BIST 8718.11
  • Altın 2244.828
  • Dolar 32.333
  • Euro 35.1639
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 4 °C

Mersin Limanı’nda 1 ton kokain ele geçirildi

Mersin Limanı’nda 1 ton kokain ele geçirildi
Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mersin Limanı'nda 1 ton kokain yakalandı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bu yakalamanın Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalaması olduğunu söyledi.

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş isimlerden olan Sedat Peker’in açıklamalarıyla, Türkiye’deki bazı limanlarla birlikte Mersin Limanı gündeme gelmişti. Son olarak Ekvator'un Puerto Bolivar Limanı’ndan Mersin Limanı’na gönderilen konteynırın içinde 616 paket kokain ele geçirilmiş, bu uyuşturucunun teslim edileceği adres ve yeterli soruşturma yapılıp yapılmadığı tartışmaları yaşanmıştı.

MEHMET MUŞ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Son operasyonu Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabından duyurda “Ticaret Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mersin Limanı'nda 1 ton kokain yakalaması yapılmıştır. Bu yakalama, Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalamasıdır. Bu başarılı operasyondan ötürü Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum” dedi.

VALİLİK: MUZ KONTEYNERİ İÇERİSİNDE 1000 PAKET HALİNDE

Ele geçirilen uyuşturucu basın mensuplarına gösterlirken aynı saatlerde Mersin Valiliği de yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Ekvator ülkesinden Mersin Limanı’na gelen bir gemide Muz yüklü konteyner içerisinde uyuşturucu madde bulunduğu ihbarı alınması üzerine; İl Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ile koordineli yapılan operasyonel çalışmada, bahse konu konteyner içerisinde (1000 paket) halinde 1 Ton Kokain maddesi ele geçirilmiş, sayım ve aramalar devam etmektedir. Tahkikat çok yönlü devam etmektedir.”

PANAMA POLİSİ 616 PAKET KOKAİN ELE GEÇİRMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda Panama polisi, Ekvator'un Puerto Bolivar Limanı’ndan Mersin Limanı’na gönderilen konteynerın içinde 616 paket kokain ele geçirmiş, ele geçirilen uyuşturucunun varış noktası Mersin Limanı olması yeni rota tartışmalarının alevlenmesine neden olmuştu. Sedat Peker'in 7'nci videosunda da uluslararası arenada uyuşturucu trafiğinden ve Mersin’den bahsedilmişti.

YENİ ROTA AÇIKLANMIŞTI

Türkiye'de uyuşturucu ile mücadele eden polis birimlerinin üst kurumu olan Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, geçtiğimiz ay sosyal medya hesabı üzerinden kokainin yeni rotasına ilişkin grafik yayımlayarak bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada uyuşturucu kaçakçılarının “Kokain” taşımacılığında Türkiye'yi kullandığı belirtildi. Avrupa Birliği tarafından son 2 yılda yayınlanan “Uyuşturucu Raporları”na atıfta bulunulan açıklamada, “Güney Amerika’dan sevk edilen kokain maddesi bakımından, Türkiye üzerinden Avrupa ve Asya’ya doğru yeni bir rota oluşmuştur” denilmişti.

Avrupa Birliği Uyuşturucu Raporu bağlantılarının da yer aldığı açıklamada, kokainle ilgili olay ve yakalama grafiği de paylaşılmıştı.

Açıklamada, “Yıllara göre ülkemizde ele geçirilen kokain miktarı ve müdahale edilen uyuşturucu olay sayıları artmasına rağmen, kokain bazlı olay sayısı düşmektedir. Bu da ülkemizin kokain konusunda transit/basamak konumuna geldiğinin göstergelerinden biridir. Buna ilişkin grafik ikinci fotoğrafta verilmiştir. Türk Kolluk Birimleri, ülkemizin içinde bulunduğu uyuşturucu tehdidinin farkındadır ve polisinden jandarmasına, sahil güvenlik unsurlarından gümrük muhafaza ekiplerine kadar, samimiyetle mücadele etmektedir” ifadeler yer almıştı.

mersin_limani_1-002.jpgmersin_limani_2-002.jpgmersin_limani_3-002.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim