• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 6 °C
  • Çanakkale 5 °C

Mersin Limanı’na uğrayan gemi sayısı azaldı

Mersin Limanı’na uğrayan gemi sayısı azaldı
Mersin ekonomisine ışık tutulan MTSO Aylık Göstergeler Raporu’nun Temmuz ayı sayısında, söz konusu dönemde kentte deniz ticaret hacmi artsa da elleçleme ve limana uğrayan gem sayılarında azalmalar görüldü.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) Aylık Göstergeler Raporu’nun Temmuz ayı sayısı yayınlandı. Mersin ekonomisine ışık tutulan raporun deniz ticaret ile ilgili bölümünde, ticaret hacmi artsa da elleçleme ve limana uğrayan gem sayılarında azalmalar görüldü.

Mersin ve Taşucu Liman Başkalıkları bazında elleçlenen yük trafiği 2019 yılı Ocak-Temmuz dönemine göre yüzde 7'lk artışla 24,5 milyon ton seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu gelişmede dâhil ve ithal yük trafiği artışı etkili olmuştur. Aynı dönemde kargo tipine göre yük trafiğinde; araç ç taşınan yükler haricindeki tüm yük gruplarında artış kaydedildi.

İTHALATIN ADRESİ MERSİN

Liman Başkanlıkları bazında ihraç edilen yüklerde 2019’un Ocak-Temmuz dönemine göre yüzde 2’lk artışla 11 milyon tona; ithal edilen yük trafiği ise yıllık yüzde 6’lık artışla 11,8 milyon ton seviyesinde gerçekleşti. Makineler, taşıma teçhizatı, aksam ve çeşitli parçaları le konteynerler yük grubu etkili oldu. Gıda maddeler ve hayvan yemler ithal edilen yük trafiğindeki genişlemeye katkısı olan diğer bir yük grubu oldu

Dâhil taşımacılık yükler se ‘petrol ürünler’ yük grubunun etkisiyle yıllık yüzde 127’lk hızlı artışla 1,2 milyon ton seviyesinde gerçekleşti.

Transit yüklerde yüzde 2’lk azalışta se makineler, taşıma teçhizatı, aksam ve çeşitli parçaları le konteynerler yükler belirleyici oldu.

UĞRAYAN GEMİ SAYISI AZALDI

Mersin Liman Başkanlığı bazında elleçlenen konteyner miktarı yıllık yüzde 0,3’lük sınırlı azalışla bir milyon 64 bin 799 TEU olarak gerçekleşti. 2020’nn Ocak-Temmuz döneminde Mersin Limanı elleçlenen konteyner miktarına göre Türkiye’deki konteyner limanları içerisinde 2. sırada yer alarak geçen yılki yerini korudu. Yıllık bazda Mersin ve Taşucu liman tesislerine operasyon için uğrayan gemi sayısı geçen yıla göre 7 adet azalarak 2 bin 613 seviyesinde kaldı.

RO-RO TAŞIMALARI DA AZALDI

Ayrıca uluslararası taşıma hatlarına göre Mersin’de Ro-Ro gemileriyle tır-treyler-vagon taşımaları yıllık yüzde 19'luk azalışla 47 bin 804'e geriledi. Söz konusu gelişmede Taşucu-Tripoli ile Mersin-Gazimağusa hatları etkili oldu. Yurtdışı bağlantılı otomobl-araç elleçlemesi ise yıllık yüzde 33'lük daralmayla 13 bin 205'e geriledi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim