• BIST 9725.1
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 19 °C

Mengi-Yay Tersanesi Aquarius 45m adlı süperyatı denize indirdi

Mengi-Yay Tersanesi Aquarius 45m adlı süperyatı denize indirdi
Ürettiği süperyatlar ile dünya piyasasında adından sıkça bahsettiren Türk tersanesi Mengi-Yay, 45 metre uzunluğundaki Aquarius adı verilen süperyatı geçen hafta sonu denize indirdi.

Türk tersanesi Mengi-Yay, 45 metre uzunluğundaki Aquarius adı verilen geçen yıl üretimine başlanılan süperyatı geçtiğimiz hafta sonu denize indirdi. Süperyatın tasarımını, Hollandalı gemi inşa mühendislik firması Ginton Naval Architects ile birlikte tasarımcı Oğuzhan Güler üstlendi.

Ürettiği süperyatlar ile dünya piyasasında adından sıkça bahsettiren Türk tersanesi Mengi-Yay, geçen hafta sonu denize indirilen yatının yapılacak olan deniz testleri sonrasında, kısa süre sonra sahibine teslim edilmesi bekleniyor.

Ahşap epoksi lamine teknolojisi ile üretilen yeni üç güverteli deplasman süperyat, üretim sürecinde NB93 gövde ismi ile bilinmekteydi. Süperyat, 25 Haziran günü Tuzla’daki RMK Marine tersanesinden denize indirildi.

Çok narin dış hatlara sahip olan lüks motoryatın, gövdesinin düz çizgilerini tasarımcı Oğuzhan Güler ters pruvasında sonlandırmış. Mühendislik çalışmaları ise, Mengi-Yay’ın uzun yıllardır birlikte çalıştıkları Ginton Naval Architects imzasını taşıyor.

Aquarius'in iç dekorasyonunu BTA Design firması üstlenmiş. Uzun tüylü halılar, banyo ve tuvaletlerdeki mermer yüzeyler, tüm iç mekanda doğunun esinlerini yansıtıyor. Yatta konaklama için 1 master kamara ile konuklar için 4 ayrı süit kamara bulunuyor. Yatta hizmet edecek mürettebat için ise ayrıca 4 kamara daha var.

Dış mekanlarında kıçta bir beach club yer alıyor. Ayrıca, güneşlenme güvertesinin çok büyük bir güneşlenme minderi arka hardtop’ta yer alıyor.

 Lüks Aquarius motoryatında, bir çift her biri 1.450 HP gücünde olan CAT 32 motorlar kullanılmış. Yapılan hesaplamalara göre, süperyatın 15 knot maksimum hıza çıkması bekleniyor. Mengi-Yay tarafından açıklamada; yatın normal seyir hızının 12 knot olacağı ve sahip olduğu 33.000 litre yakıt tankları ile maksimum menzile erişebileceği ifade edildi. Aquarius süperyatında aynı zamanda 8.000 litre temiz tankı ve toplam çıkış gücü 157.5 kw olan üç adet jeneratör de bulunuyor. Yatın ağırlığı ise, 300 groston. 

Mengi-Yay, halen NB95 projesinin üretimine devam ediyor. 34 metre uzunluğundaki çelik ve alüminyum süperyatın 2017 yılında denize indirilmesi planlanıyor.

mengi_yay.jpg

mengi_yay1.jpg

mengi_yay2.jpg

mengi_yay3.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim