• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 12 °C

Menderes Türel: Turizmimizi 4 nala koşturacağız

Menderes Türel: Turizmimizi 4 nala koşturacağız
Türkiye'nin turizm cenneti Antalya bu yıl tek başına 14 milyon turist ağırlamaya hazırlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bu sene inşallah hep birlikte turizmimizi 4 nala koşturacağız” dedi.

Geçtiğimiz 2 yıl boyunca zor bir süreçten geçen Türk turizm sektörü, yaptığı çalışmaların meyvesini nihayet toplamaya başladı. 2018 yılına hızlı başlayan turizmciler bu yılsonu için 40 milyon turist 34 milyar dolar gelir hedefliyor. Yeni yatırımların hızlandığı alanda otel doluluk oranları 2014 yılı seviyesine yükselirken, Türkiye’nin turizm cenneti olarak gösterilen Antalya bu yıl da sektörün en önemli kaldıraçlardan biri olmaya hazırlanıyor.

2018 yılsonu için hedeflerinden bahseden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "14 milyon turist hedefimizi inşallah yakalayacağız. Turizmde 2016 durma senesiydi. 2017 yürüme, 2018 yılını da koşma senesi diye yorumluyorum. Bu sene inşallah hep birlikte 4 nala turizmimizi koşturacağız; coşturacağız, en iyi noktaya taşıyacağız. Türkiye için 2018 turist beklentisi 36 milyon turist, 34 milyar dolar gelire ulaşmasıdır." diye konuştu.

'Antalya 201 Mavi Bayrağa sahip bir şehir olarak dünya birincisi yaklaşık 1 milyona yakın belediye belgeli ve Turizm Bakanlığı belgeli yatak kapasitesi olan bir kent.' diyen Türel şöyle devam etti; "Bunun içerisinde 400 bin yatak 5 yıldızlı otel veya birinci sınıf tatil köyü bulunuyor. İspanya’da toplam 5 yıldızlı otel ve tatil köyü yatak kapasitesi yaklaşık 260 bin civarındayken; Antalya’da 400 bindir. 1 milyon yatak kapasitemizle bu yılı sorunsuz geçireceğimize inanıyorum."

Toplam yatırım maliyetinin 4.5 milyar lirayı bulan 11 mega projenin yürütüldüğünden bahseden Türel, "Projelerimize yatırımcı ilgisi büyük. Bu projeler arasında en büyüğü Boğaçay Projesi. Toplam yatırım maliyeti 1 milyar 150 milyon lira olan projede çalışmalar başladı." ifadelerini kullandı.

Menderes Türel sözlerine şöyle devam etti; "Konyaaltı Sahil Projemizi de tamamladık. Dünyanın en güzel sahil projesini uyguladık. Gerçekten muhteşem oldu. 16 Haziran’da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın uğurlu elleriyle açılışını gerçekleştiriyoruz."

KENT MÜZESİ İLE TAÇLANIYOR

Otogar kavşağında Antalya Cami ve Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin inşa edildiğini belirten Türel; 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanına sahip cami ve bünyesindeki Türk İslam Medeniyetleri Müzesi ile turizme de katkı sağlanacağının altını çizdi.

ESNAFA GELİR KAPISI OLACAK

Kruvaziyer liman için ihaleye çıkılacağını bildiren Türel; "Zengin turistleri Antalya’ya çekecek Kruzvaziyer Liman Projemizin tüm izin ve hazırlıkları tamam. Yakında ihaleye çıkabileceğiz. Aynı anda 4 adet kruvaziyer gemisine hizmet verebilecek limanda 426 adet yat bağlama kapasitesi bulunuyor. Proje ile Antalya’nın çok önemli bir eksikliğini tamamlarken, esnafın ve turizmin kazanmasını sağlayacağız." dedi.

Kaynak: Yeni Şafak​

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim