• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Med Marine, DP WORLD YARIMCA adlı römorkörü İzmit Körfezi’nde hizmete alıyor

Med Marine, DP WORLD YARIMCA adlı römorkörü İzmit Körfezi’nde hizmete alıyor
Med Marine kendisine ait Ereğli Tersanesi’nde inşa ettirdiği DP World Yarımca adlı römorkörü İzmit Körfezi’nde hizmete alacak.

Türkiye’nin önde gelen kılavuzluk ve römorkör şirketi Med Marine, filo yenileme ve kapasite artırımı çalışmaları kapsamında gruba ait Ereğli Gemi Tersanesi’nde inşa ettiği sekiz adet römorkörden dördüncüsü olan DP World Yarımıca adlı römorkörü İzmit Körfezi’nde hizmete alıyor.

Ereğli Gemi Tersanesi tarafından Ağustos ve Eylül 2015 ayları içinde teslimatı yapılan 2 x 45 TBP ASD römorköre ilave olarak inşasına başlanan 6 adet 60 TBP ASD römorkörlerden ilki Med Marine Kılavuzluk ve Römorkaj Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ nin İskenderun Körfezi’ndeki operasyonlarına tahsis edilmek üzere teslim edilmiş idi. 60 TBP ASD serisinin ikinci römorkörü ise İzmit Körfezi’ nde hizmete başlayacak.

“DP WORLD YARIMCA” olarak isimlendirilen 60 TBP ASD’ lik serinin ikinci römorkörü  bugün (09 Mart) İstanbul Boğazı’ndan geçerek İzmit Körfezi’ne gönderildi. DP WORLD YARIMCA adlı römorkör  İzmit körfezinde operasyonlara başlayacak.

İzmit  Körfezi’nde hizmete alınacak olan DP WORLD YARIMCA adlı römorkör Robert Allen dizaynı olup 25 metre  boyunda ve 60 tbp gücünde Azimut pervane sistemi ile donatıldı.

 Med Marine  geçtiğimiz ağustos ve eylül aylarında Safi Port  ve Efesan Port adlı römorkörleri İzmit Körfezi’nde, müteakiben Şubat 2016 ‘ da Limak 1 isimli römorkörü İskenderun Körfezi’ nde hizmete almış idi. DP WORLD YARIMCA adlı römorkörün ardından , Haziran 2016’ ya kadar her ay bir tane olacak şekilde toplam 6 adet 60 TBP ASD römorkörün filoya katılacağı belirtildi.

Med Marine filo güçlendirme sürecinde planlanan bu 8 römorköre ilaveten, inşasına başlanan dört adet 70 TBP ASD ve 2016 ilk çeyreğinde inşasına başlanması planlanan dört adet 75 TBP ASD toplam sekiz adet römorkörün satış amaçlı inşası programlanmış ve böylelikle son bir yıl içinde toplam 16 adet römorkörün inşasının gerçekleştirilmesinin hedeflendiği açıklandı.

Med Marine, kapasite artışı ile birlikte büyüyen gemi tonajlarının ihtiyaç duyduğu liman römorkör ve kılavuzluk servis hizmetinin en üst seviyede sunmakla birlikte kaliteli hizmet anlayışının devamlılığını amaçlıyor.

yarimca-001.jpg

yarimca1.jpg

yarimca2.jpg

yarimca3.jpg

Haber: Tarkan Biricik - Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim