• BIST 9008.87
  • Altın 4260.679
  • Dolar 39.114
  • Euro 44.7073
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

Med Marine Al Aliah’ı da teslim etti

Med Marine Al Aliah’ı da teslim etti
Med Marine Ereğli tersanesinde Abu Dhabi Maritime için inşa ettiği iki feribottan ikincisi olan Al Aliah’ı teslim etti. Yeni feribot kendisi ile aynı adı taşıyan Al Aliah adası ile Abu Dabi arasında hizmet verecek.

Med Marine, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Abu Dhabi Maritime için inşa ettiği iki feribottan ikincisi olan Al Aliah’da teslim etti. Feribot geçtiğmiz mart ayında açılan  Al Aliah adası ile Abu Dabi arasında hizmet verecek.

Med Marine tarafından inşa edilen  50 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki çift taraflı Ropax 9050 feribotlardan ilki Al Saadiyat ise Mart 2025’de teslim edilmişti.

Med Marine Holding Hukuk Müşaviri Ali Can Çiftçi ise, “Al Saadiyat ve Al Aliah’ın artık göreve hazır olduğunu paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Her iki gemiye de açık denizlerde güvenli ve başarılı yolculuklar diliyoruz” açıklamasını yaptı.

Al Aliah Adası'na feribot terminali açtı

Öte yandan Abu Dabi Al Aliah Adası'nda mart ayı sonunda yeni bir feribot terminali açarak seyahat bağlantısını daha da güçlü hale getirdi.

Al Aliah Adası'nda son teknoloji ürünü bir feribot terminali, bölge sakinleri, çalışanlar ve ziyaretçiler için ulaşım bağlantılarını iyileştirirken, emirlik genelinde malların hareketini de kolaylaştırdı.

. 3,900 metrekarelik alana yayılan terminalde, 60 yolcu kapasiteli bir bekleme alanı ve roll-on/roll-off (ro-ro) gemilerini ağırlamak için tasarlanmış 15 metrelik ve 12.5 metrelik rıhtımlar bulunuyor. Ayrıca, tesis 80 metrekarelik bir ofis binası, yedi özel park yeri, altı kamyon bölmesi ve feribot mürettebatı üyeleri için konaklama birimleri barındırıyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim