• BIST 9685.49
  • Altın 2815.196
  • Dolar 33.8855
  • Euro 37.7096
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

MEB, gemiadamlarının istihdamını artırıyor

MEB, gemiadamlarının istihdamını artırıyor
Milli Eğitim Bakanlığınca, uluslararası sözleşme hükümleri doğrultusunda 32 farklı "gemiadamları yetiştirme kurs programı" hazırlanarak uygulamaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, uluslararası sözleşme hükümleri doğrultusunda 32 farklı "gemiadamları yetiştirme kurs programı" hazırlanarak uygulamaya başlandı. Yeni programlarla birlikte Türkiye'deki ve yabancı ülkelerdeki nitelikli Türk gemiadamı istihdamının artırılması hedefleniyor. Buna göre, gemiadamları yetiştirme eğitimleri, mevzuat hükümleri çerçevesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki iş birliği çerçevesinde yürütülüyor.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayladığı "gemiadamları kursları", alandaki teknolojik gelişmeler ve ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar doğrultusunda programları güncellenerek, yeni programlar eklenerek ve sayısı artırılarak devreye alındı. Bu kapsamda, 2010 yılında yenilenen Gemiadamlarının Eğitimi, Belgelendirme ve Vardiya Standartları Hakkında Uluslararası Sözleşme (STWC -78) hükümleri de dikkate alınarak Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü işbirliği ile 32 farklı "gemiadamları yetiştirme kurs programı" hazırlandı. Programlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya koyuldu. İlk kez uygulamaya giren bu programlar ile gemiadamları yetiştirme kurslarında verilen eğitimlerin Avrupa Birliği standartlarına çıkarılması sağlandı ve bu alanda verilecek eğitimlerin nitelikleri önemli ölçüde artırıldı.

Eğitimlerin uluslararası geçerliliği olacak

Ayrıca, Türkiye'de verilen gemiadamları yetiştirme eğitimlerinin değişen STWC-78'e uygun olarak verilmesi ve alınacak belgelerin uluslararası geçerliliğe sahip olması da temin edilecek. Uygulamaya giren yeni kurs programlarıyla birlikte Türkiye'deki nitelikli gemiadamı istihdamı artarken yabancı ülkelerdeki Türk gemiadamları istihdamının artması öngörülüyor. Böylece, dolaylı olarak hem Türk Denizcilik Sanayisi'nin büyümesi hem de Türkiye'nin uluslararası sularda daha tanınır hale gelmesi sağlanacak.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Emekli
03 Mart 2018 Cumartesi 18:40
18:40
Armatör Filipinlileri doldurmuş...Ne olacak şimdi...
178.243.96.199
Ben bilmem devlet bilir.
02 Mart 2018 Cuma 16:56
16:56
Benim anlamadığım bugüne kadar verilen eğitimlerin uluslararası geçerliliği yok muydu? Yurt dışında çalışan denizciler nasıl çalışıyorlar?? Yeni yönetmelikte YDS puanları var.Acaba bu kurslarda YDS 50-70 alacak kadar ingilizce gramer öğretecekler mi? Yoksa imo 7.01 eğitimi gereği sadece standart deniz ingilizcesi mi öğretecekler.? Anlaşılan o ki eğer TC damgalı belge alacaklar ise YDS 70 almadan bunu başaramazlar. Okulda veya Kursta öğretilen ingilizcenin yeterli olmadığı aşikar.Bu durumda Kurs yöneticileri ve Milli eğitim acaba ne düşünüyor. Eğitim uluslararası ama TC sertifikası almaya yeterli değil? Biraz tenakuz yaratan durum var gibi gözüküyor. Bir yerde bir hata var sanki??
46.197.108.82
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim