• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

'Mavi Vatan'ın 223 yeni neferi diplomalarını aldı

'Mavi Vatan'ın 223 yeni neferi diplomalarını aldı
Deniz Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Yılmaz ve Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla yapıldı.

Deniz Harp Okulu Komutanlığının 242. Dönem Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın katılımıyla yapıldı. 
 
Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığında İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katıldığı tören, alay sancağının tören alanında yerini alması ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile tören alanına gelmesiyle başladı.

Erdoğan, tören alanındaki öğrencileri, "Deniz Harp Okulu, merhaba! Yeni rütbeleriniz hayırlı olsun" diyerek selamladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı yaptı.

Tümamiral Özel, okullarından Türk bahriyesinin ihtiyaçları doğrultusunda elektrik-elektronik, bilgisayar, makine, gemi inşa, endüstri mühendislikleri ile uluslararası ilişkiler ve deniz güvenliği dallarından birinde lisans diplomasıyla deniz subaylarının mezun olduğunu dile getirdi. 

"Bu şanlı yuva, yüksek ulusal katkı oranı ile gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan milli gemi projelerimizin ifasına karar veren komutanları, komutanları karara götüren karargah subaylarını, bu eşsiz platform ve sistemleri tasarlayan ve inşa eden mühendisleri, ona şanlı Türk bayrağını dalgalandıracağı dünya denizlerinde kumanda edecek üstün yetenekli komutanları ve subayları yetiştirmeye devam etmektedir" diyen Tümamiral Özel, kendilerine destek veren devlet büyüklerine, komutanlara, öğretim üyelerine ve velilere teşekkür etti. 

Tümamiral Özel, mezun teğmenlere şöyle seslendi: "Sizler bugün deniz subayı olma heves ve heyecanı ile girdiğiniz bu şanlı yuvadan Deniz Kuvvetlerimize katılmaya layık birer teğmen olarak gururla mezun oluyorsunuz. Sizler Türk bahriyesinin geleneklerini ve denizciliği iyi seviyede öğrenmiş, Atatürk'ü ve Cumhuriyetimizin değerlerini içtenlikle benimsemiş bahriyemizin en genç subayları olacaksınız. Mesleki yaşantınız süresince Atatürk ilkeleri en büyük yol göstericiniz olacaktır. İçtiğiniz anda bağlı kalarak, doğruluk ve dürüstlük prensibinden asla sapmayınız. Doğru bildiğinizi emir ve komuta münasebetleri ve askeri terbiye içerisinde cesaretle söyleyiniz. Daima adil, gerçekçi, güvenilir cesur ve danışılan bir subay olunuz. Sahip olduğunuz üstün nitelikler, sizi hiçbir zaman asalet ve alçak gönüllülükten uzaklaştırmasın. Bin yıldır Türk bayrağının şan ve şerefle dalgalandırıldığı sularda sizlerin de yüce milletimizi mükemmel bir şekilde temsil edeceğinize inanıyor ve sizlere güveniyorum."

Dönem birincisinin konuşması

Mezunlar adına konuşan dönem birincisi Deniz Teğmen Hasan Salim Kanmaz, 242 yıldır subay yetiştiren Deniz Harp Okulundan mezun olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Büyük Önder Atatürk'ün ilkelerini kalplerinde yaşatarak başarılı olmayı hedef olarak kabul ettiklerini aktaran Deniz Teğmen Kanmaz, "Yeni mezun 223 deniz teğmeni olarak, içtiğimiz anda bağlı kalarak, emrimizde görev yapacak personele sadece emir veren değil, aynı zamanda bilgi, insani ve ahlaki değerleri aktaran birer subay olacağımıza, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileri olarak aziz vatanımız için canımızı seve seve feda etmekten asla kaçınmayacağımıza söz veriyoruz" dedi. 

Deniz Teğmen Kanmaz'ın konuşmasının sonundaki, "Ant içeriz ki, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizleri bulacak, kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak, şerefimizle öleceğiz" şeklindeki ifadeleri, dönem arkadaşları da tekrarladı. 

Törende, Deniz Teğmen Kanmaz, 242. yıl mezunları adına komuta ederek, okul marinasındaki MİLGEM maketinde bulunan personele, dönem baklasını denize bıraktırdı. 

Törende dönem birincisi Deniz Teğmen Hasan Salim Kanmaz'a diploması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz dönem ikincisi Deniz Teğmen Engin Tekin'e, Başbakan Ahmet Davutoğlu dönem üçüncüsü Yusuf Temur'a diplomalarını verdi. Diğer dereceye giren öğrencilere de diplomaları protokol ve kuvvet komutanları tarafından verildi. 

Deniz Harp Okulu geleneği olarak okuldan 50 yıl önce mezun olan aralarında Eski Deniz Kuvvetleri Komutanlarından emekli Oramiral Metin Ataç'ın da bulunduğu 1965 yılı mezunları, öğrencilere diplomalarını takdim etti. 

Okuldan bu yıl 213 Türk deniz subayının yanı sıra 4 Azerbaycan, 3 Kazakistan, 2 Türkmenistan ve 1 KKTC uyruklu teğmen mezun oldu.

Diploma törenin ardından sancak devir teslimi yapıldı.  Tören, öğrenci alayının geçişiyle tamamlandı. Geçişe deniz uçak ve helikopterleri de havadan eşlik etti.

Törenden Notlar

Davutoğlu, tören öncesinde, tribünde gördüğü çocuklardan 12 yaşındaki Buğra Ünlü ile bir süre sohbet etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, tören alanına helikopterle geldi.

Orgeneral Akar, törene Bahriyeli üniformasıyla katıldı. 

Bu arada tören sırasında tören alanın üzerinden geçen leylek sürüsü, töreni izleyenler tarafından ilgiyle takip edildi. 

Törenin ardından yeni mezun teğmenler kılıç çatıp, şapkalarını havaya fırlattı. 

Bu arada törenin sona ermesiyle birlikte iki yeni mezun teğmen, kız arkadaşlarına evlilik teklif etti. Teğmenlerin dönem arkadaşları da kılıçlarıyla kortej oluşturarak arkadaşlarına destek verdi. Teğmenlerin kız arkadaşlarının, evlilik tekliflerine olumlu yanıt vermesiyle çiftlerin yüzükleri takıldı.

foto_galeri-006.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim