• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 9 °C

Mavi Marmara, Ro-Ro gemisi yapılmak için söküldü

Mavi Marmara, Ro-Ro gemisi yapılmak için söküldü
Gazze'ye yardım malzemesi götürürken İsrail deniz komandoları tarafından baskına uğrayan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara gemisi, Ro-Ro gemisi yapılmak için söküldü. Ancak geminin son halinin görüntüsü tepki çekti.

Gazze'ye yardım malzemesi götürürken İsrail deniz komandoları tarafından baskına uğrayan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara gemisi 8 yıl Haydarpaşa Limanı'nda bekledikten sonra satılmıştı. Gemiyi satın alan armatör Erdoğan Tümsek, 'Gazi Gemi' dediği Mavi Marmara'yı söktürdü ve gemi Ro-Ro gemisi olarak inşa ediliyor. Geminin yeni ismi de "Erdoğan Bey" olacak. Ancak geminin son halinin görüntüsü tepki çekti.

Mavi Marmara gemisi, Ro-Ro gemisi olarak kamyon taşıyacak. Haydarpaşa Limanı’nda 8 yıldır bekletilen 93 metre uzunluğundaki geminin yolcu salonları kesilerek çıkartıldı ve güvertesi hangara dönüştürülmek üzere boşaltıldı. Gemi artık insan ve yardım değil kamyon taşıyacak. Mavi Marmara için daha önce de müze, hastane ya da otel olabileceği tartışmaları yapılmıştı. Gemi 3 ay sonra 'Erdoğan Bey' ismiyle kamyon taşımacılığı yapacak.

8 YILDIR ÇÜRÜMEYE TERKEDİLMİŞTİ

40 yıldır deniz lojistik sektöründe RO-RO taşımacılığı yapan Koza Deniz Nakliyat’ın sahibi Tümsek, gemiyi Gazze’den önce tanıdığını ve Haydarpaşa’da çürümeye terk edilmesine dayanamadığını belirtti. Armatör Tümsek, “Vapurla yanından geçerken görüyordum ve sonunun ne olacağını düşünüyordum. 8 yıldır kullanılmıyordu ve adeta çürümeye terk edilmişti" dedi.

MAVİ MARMARA BENİM İÇİN 'GAZİ'DİR

"Bir geminin işlememesi, denizde olmaması onun yok olması demektir" diyen armatör Yüksek şöyle devam etti: "Birkaç yıl içinde geri dönülmez sorunlarla karşılaşacaktı. Mavi Marmara benim için bir gazidir. Gazi gemiyi kurtarmanın gururunu yaşıyoruz. Sahip çıkarak yok olmasının önüne geçtik. Halkımıza başka bir ulaşım aracı olarak hizmet verecek.”

YOLCU SALONLARI KESİLDİ

Mavi Marmara gemisinin yolcu salonları Tuzla’daki Hidrodinamik Tersanesi’nde kesilerek çıkartıldı. Geminin yolcu salonları da söküldü ve yerine oksijen ya da gaz taşıyan kamyonların girebileceği garaj güverteleri yapımına başlandı.

mavi-marmara,-ro-ro-gemisi-yapilmak-icin-sokuldu_1.jpgmavi-marmara,-ro-ro-gemisi-yapilmak-icin-sokuldu_2.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Neslihan Duran
09 Haziran 2018 Cumartesi 19:19
19:19
Bu gemi üç tarafı denizlerle çevrili ilan ülkemizin son yolcu taşıma gemisiydi. Hikayesi olan bu geminin son hâli bizim değerlerimize nasıl sahip çıkamadığımızın hazin fotoğrafıdır.
5.47.201.201
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim