• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 15 °C

Marsilya Kruvaziyer Fuarı'nda güç birliği

Marsilya Kruvaziyer Fuarı'nda güç birliği
Akdeniz çanağındaki kruvaziyer turizminin kalbi olarak nitelenen ve Fransa'nın ikinci büyük kenti olan ve 2013 yılında Avrupa Kültür Başkentliği yapacak olan Marsilya'da düzenlendi.

Fransa'nın Marsilya şehrinde gerçekleştirilen dünyanın en önemli gemi turizmi (kruvaziyer) fuarında güç birliği yaşandı. Belediye Başkanı M. Esat Altungün başkanlığındaki Kuşadası Belediyesi heyeti, Fransa'nın Marsilya kentinde düzenlenen Akdeniz Kruvaziyer Turizmi fuarına katılarak gövde gösterisi yaptı.

İki yılda bir düzenlenen ve Akdeniz çanağındaki kruvaziyer turizminin kalbi olarak nitelenen fuar, Fransa'nın ikinci büyük kenti olan ve 2013 yılında Avrupa Kültür Başkentliği yapacak olan Marsilya'da düzenlendi. Fuarda kısa bir süre önce kurulan Türkiye Kruvaziyer Platformu'nun "CRUISE Türkiye" stantında platformun doğal üyesi Kuşadası Belediyesi de yer alarak oluşuma destek verdi.

Akdeniz kruvaziyer turizminin en önemli fuarında platfom Başkanı Ekrem Demirtaş'ın katkılarıyla kurulan CRUISE Türkiye stantına Kuşadası'nın yanısıra Rize'den Alanya'ya kadar kruvaziyer turizmi ile uğraşan liman işletmeleri, acentalar, ticaret odaları, belediyeler ve tedarikçilerin yanısıra Türkiye'nin Marsilya Başkonsolosu Deniz Erdoğan Barım ve beraberindeki heyette katıldı. Katılımcılar, Türkiye'de kruvaziyer turizminin gelişmesi adına birlikte hareket etmek ve güçbirliği oluşturmak konusunda işbirliği yapma kararı aldı.

Fuar boyunca yerli ve yabancı kurum ve kuruluşlarla biraraya gelen Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, yaptığı açıklamada "2012 yılında yaşanan krizlere, zorlu rekabet şartlarına rağmen ilk sıradaki yerimizi koruduk. Biz,

turizm kentiyiz ve hemşehrilerimizin büyük bölümü, tüm olumsuz koşullara rağmen geçimlerini turizmden ve turistlerden kazanıyor. Bu anlamda kruvaziyer turizmdeki liderliğimizi bırakmaya niyetimiz yok. Bu fuarda 2013 ve sonrası gelişmeleri dikkatle takip ediyor ve belediye olarak üstümüze düşen görevleri yerine getirmek için çalışıyoruz" dedi.

Türkiye'de bir kruvaziyer platformu kurulmasını ve sektör temsilcilerinin biraraya gelerek sorunları paylaşmasını son derece olumlu bulduğunu belirten Altungün, dünyada ve bölgemizde her geçen gün gelişim gösteren kruvaziyer turizminden Türkiye'nin ve Kuşadası'nın hakettiği payı alabilmesi ve sektörle ilgili sorunların ilgililere iletilebilmesi adına bu platformun desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Kuşadası Tanıtım Vakfı Başkanı da olan ve tanıtımın bir bütün olduğunu belirten Altungün, sözlerini şöyle tamamladı: "Sadece konaklama turizmi değil aynı zamanda kruvaziyer, kongre, kültür, inanç, ekolojik ve alternatif turizm gibi turizm çeşitlemeleri piyasasında tanıtım yapmaya çaba gösteriyoruz ve tanıtıma dolaylı yönden katkı veren kardeş kent ilişkilerine de önem veriyor ve geliştirmeye çalışıyoruz."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim