• BIST 13932.46
  • Altın 6969.49
  • Dolar 48.3052
  • Euro 56.3909
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 32 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 28 °C

Marmaris'te ‘Acil Durum Deniz Suyu Arıtma Sistemi’ devreye alındı

Marmaris'te ‘Acil Durum Deniz Suyu Arıtma Sistemi’ devreye alındı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde "Acil Durum Deniz Suyu Arıtma Sistemi" belediye tarafından test edilerek kullanıma hazır hale getirildi.

Marmaris Belediyesi, afetlere yönelik hazırlık çalışmaları kapsamında afet dönemlerinde altyapı tesisatlarının kaybedilmesi sebebiyle meydana gelebilecek su eksiğinin giderilmesi için mobil "Acil Durum Deniz Suyu Arıtma Sistemi"ni Atatürk Meydanı'nda test ederek envanterine kattı.

Denize kıyısı olan bölgelerde oluşabilecek büyük bir afette bölgenin su ihtiyacını temin etmeye yönelik olarak SEAMAR (Watermaker) tarafından üretilen, Sembol Turizm ve Otelcilik'in jeneratör katkılarıyla sosyal sorumluluk projesi olarak "Acil Durum Deniz Suyu Arıtma Sistemi" Marmaris Belediyesi'ne kazandırıldı.

Afet alanlarında deniz suyundan kullanım suyu teminine yönelik ilk mobil sistem olduğu belirtilen ve römork üzerine sabitlenen sitem saatte 400 litreye yakın deniz suyunu kullanılabilir suya dönüştürebiliyor.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yaptığı açıklamada Marmaris'in deprem bölgesinde olduğunu ve büyük afetlere belediye olarak hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

Deniz suyunu kullanım suyuna çeviren sistemi belediyeye kazandırdıklarını belirten Oktay, "Su afetlerde yaşamsal en önemli faktördür. Böyle bir sisteme ihtiyacımız vardı. Bunu temin ettik. Bize katkılarından SEAMAR (Watermaker) ve Sembol Turizm ve Otelcilik'e teşekkür ediyorum. Özellikle altyapı ile sorunlar olduğundan en büyük temel ihtiyacımız su ciddi bir kaynağımız. Acil ihtiyacımız su. Biz de bu sistem ve cihazla birlikte büyük bir öneme sahip kullanım suyu ihtiyacını temin etmiş olduk." diye konuştu.

Elektrik olmadan jeneratör yardımıyla çalışan mobil sistemin deniz suyundan dönüştürdüğü su, Oktay ve gazeteciler tarafından da içilerek test edildi.

marmaris_1-002.jpgmarmaris_2-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 17 ton plastik, denize karıştı!26 Ağustos 2026 Çarşamba 08:00
  • Çeşme’de orkinos ölümleri yeniden başladı25 Ağustos 2026 Salı 13:30
  • Denizin dibine 5000 tuvalet yerleştirdiler!25 Ağustos 2026 Salı 11:15
  • TÜÇA-1 denizi temizleyecek!24 Ağustos 2026 Pazartesi 12:00
  • Manavgat’ta ‘Dumansız Plaj’ uygulaması başladı!24 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00
  • Farelerin yok edilmesi ekosistemi canlandırdı: Ulong Adası!20 Ağustos 2026 Perşembe 16:00
  • Nişasta, denizlerdeki ekosistemi korumaya yardımcı oluyor18 Ağustos 2026 Salı 16:00
  • Norveç'te kutup ayısı cezası: 5000 Dolar ceza!18 Ağustos 2026 Salı 08:00
  • İZAYDAŞ, bertaraf edecek!17 Ağustos 2026 Pazartesi 16:00
  • 37 milyon ton çamurla 5 ada inşa edildi17 Ağustos 2026 Pazartesi 09:00
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim