TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, "Marmara Bölgesi'nde yoğun gözlem ağında toplanan verilere göre, bölgeyi etkileyebilecek büyüklükte deprem işaret eden herhangi bir belirti bulunmamaktadır. Doğal olarak bu iki depremin artçıları geçen zamanla azalarak devam etmektedir" denildi.
Açıklamada, 5.2 büyüklüğündeki 20 Ekim 2006 Kuş Gölü ve 5.2 büyüklüğündeki 24 Ekim Gemlik Körfezi depremleri sonrası deprem açısından durumun normal seyrettiğine dikkat çekilerek, "Son günlerde haberlerde ifade edildiği üzere, 28 Ekim 2006 tarihinde İzmit Körfezinde tarafımızca araştırma yapıldığı yönündeki açıklamalar abartılarak verilmektedir. Halbuki, Kurumumuzun İzmit Körfezi'ni de içine alan Marmara Bölgesi'nin genelindeki araştırma alanında yoğun sayıda gerçekleştirilen "mikrosismolojik, kaynak suyu ve toprak radon gazı" gözlemlerinde anormal bir duruma işaret edecek bir bulgu mevcut değildir. 28 Ekim günü yetkililere yapılan açıklama da bu yönde olmuştur. Kamuoyunun bilimsel dayanağı olmayan ve tarafımızca açıklanmayan haberlere itimat etmemeleri önemle duyurulur" ifadelerine yer verildi.
Son günlerde bazı haberlerde "TÜBİTAK'ın elinde 150 adet cihaz var, eleman yokluğundan dolayı bu cihazlar kullanılmıyor" şeklinde gerçek dışı açıklamalara yer verildiğini belirten yetkililer, şu açıklamayı yaptı:
"TÜBİTAK MAM, Bayındırlık ve İskan Bakanlığına bağlı Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve 14 üniversite ile işbirliği halinde mikrodepremsellik dahil yoğun deprem çalışmalarını tüm cihazlarını aktif olarak kullanarak - kurum ciddiyeti ve sosyal sorumluluk bilinci ile - gerçekleştirmektedir. TÜBİTAK TARAL 1007 Araştırma Programı destekli projesi kapsamında gözlem istasyonu kurmak için satın alacağı cihazlarla gözlem istasyonlarının sayısı da artırılacaktır. Bütün bu çalışmalar, ülke genelinde yer bilimleri camiası tarafından bilinmektedir ve takip edilmektedir."DenizHaber.Com
Marmara'da deprem işareti yok

İstanbul'luları rahatlatan açıklama TÜBİTAK'tan geldi ve "Bölgeyi etkileyebilecek büyüklükte deprem işaret eden herhangi bir belirti bulunmamaktadır" dedi.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Deniz İşçileri Platformu eylemde: Denizciler artık susmayacakKadıköy Rıhtım’da bir araya gelen deniz işçileri, savaş bölgelerine gönderilen ticaret gemilerinde çalışanların can güvenliğinin sağlanmasını istedi. Platform, denetimsizlik ve güvencesiz çalışma koşullarına tepki gösterdi.
Filo Jet’teki kayıpları Optimus Prime arayacakTürkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giden özel donanımlı "Optimus Prime" gemisi, KKTC'nin Girne kenti açıklarında batan yolcu gemisiyle ilgili arama faaliyetleri için batık alanına ulaşarak çalışmalarına başladı.
Denizcilikte ödemeler artık tek tıkla tamamlanıyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, denizcilik alanındaki ödeme işlemlerinin dijital ortama taşınmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, işlemlerin yaklaşık yüzde 80’inin kredi kartıyla çevrim içi gerçekleştirilebildiğini açıkladı.
Şampiyon Melekler, Filo Denizcilik'e verilen isim hakkını geri çektiŞampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Filo Denizcilik’e ait gemiye “Şampiyon Melekler” isminin verilmesi için daha önce verdiği onayı geri çekerek hukuki süreç başlatma kararı aldı.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
























