Ulusal Marker savaşını EPDK kazandı
Ulusal Marker uygulamasında para cezasının yürürlüğünün ertelenmesine ilişkin TBMM üzerinden yapılan gizli savaş Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun istediği biçimde sonuçlandı.
Uygulamanın başlamasına itiraz eden bazı dağıtım şirketleri, 1 yıl erteleme ile hapis cezasından kaçmak için TBMM’de kulis yaptılar. EPDK ve önergenin verilmesi planlanan tasarının sahibi Bakan Şener’in karşı duruşu ile erteleme kararı çıkmadı.
Ulusal Marker için iki gündür TBMM çatısı altında ancak perde gerisinde bir savaş yaşandı. 1 Ocak’ta yürürlüğe giren, akaryakıta Ulusal Marker eklenmesi uygulamasına direnen bazı dağıtım şirketleri, denetim sonucunda, akaryakıtlarına Ulusal Marker eklemedikleri ya da yeterince eklemedikleri belirlenirse çarptırılacakları hapis cezasından kaçmak için milletvekilleri nezdinde kulis yaptılar.
ÖNERGE HAZIRLATTILAR
TBMM Genel Kurulu’nda bulunan ve kaçak akaryakıtla mücadele için hazırlanmış olan Petrol Piyasası Kanunu’nda değişiklik tasarısı için önerge verilmesini isteyen şirketler, “hapis cezasının 1 yıl sonra yürürlüğe girmesi” yönünde düzenleme yapılması için çalıştılar. Bu kapsamda, kulislere, EPDK’nın uygulamada sorunlar olduğu için böyle bir talepte bulunduğu iddiaları da yayıldı. Şirketlerin çabası çerçevesinde, önergenin, “dağıtım şirketlerinin kaçak akaryakıt konusunda bayilerini denetleme”ye ilişkin yasa hükmünün de kaldırılmasını da içermesi üzerinde duruldu.
Şirketlerin bu çabası üzerine harekete geçen, tasarının sahibi Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile EPDK, iddiaları yalanlayarak işe başladılar. Karşılıklı görüşmelerde de düzenlemenin yapılmaması için konuşuldu.
Sonuç olarak, dün akşamüzeri saatlerinde yasalaşan tasarıya, şirketlerin istediği yönde bir önerge konulmadı. Ulusal Marker uygulamasının oturmasının ardından denetimlere başlayacak olan EPDK, yasaya uygun davranmayan dağıtım şirketlerine hem para hem de hapis cezası verilmesi için karar alabilecek.
Marker savaşını EPDK kazandı

Ulusal Marker uygulamasında para cezasının yürürlüğünün ertelenmesine ilişkin TBMM üzerinden yapılan savaş Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun istediği biçimde sonuçlandı
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
ICS “Deniz taşımacılığı hiçbir koşulda rehin tutulamaz”ICS Genel Sekreteri Thomas A. Kazakos, ticari gemilerin uluslararası sularda emniyetli, öngörülebilir ve gereksiz engellerle karşılaşmadan seyredebilmesinin, uluslararası deniz hukukunun ve küresel ticaret sisteminin temel unsurlarından biri olduğunu vurguladı.
Mısır: Süveyş Kanalı güvenli, gemi trafiği normalMısır, Süveyş Kanalı'nda deniz seyrüseferinin güvenli ve düzenli şekilde sürdüğünü açıklarken, ağustosta kanal gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56,7 arttığını bildirdi.
Singapur açıklarında yük gemisiyle balıkçı teknesi çatıştıSingapur açıklarında yaşanan deniz kazasında Panama bayraklı bir yük gemisi, Çin’e ait bir balıkçı teknesiyle çarpıştı.
Karadeniz’de risk büyüdü, sigorta primi katlandıKaradeniz'de ticari gemilere yönelik saldırıların artması, sigorta koşullarını sıkılaştırdı. Londra deniz sigortası piyasası, yüksek risk kapsamında değerlendirilen alanı Karadeniz’in tamamını kapsayacak şekilde genişletti.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
























