• BIST 13122.58
  • Altın 6700.3
  • Dolar 48.666
  • Euro 55.8879
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 16 °C

Lübnan'a insani yardım malzemeleri taşıyan gemi yola çıktı

Lübnan'a insani yardım malzemeleri taşıyan gemi yola çıktı
AFAD koordinasyonunda hazırlanan ve Lübnan’daki ihtiyaç sahibi ailelere gidecek 524 tonluk insani yardım malzemelerini taşıyan gemi, ilk seferi için yola çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AFAD koordinasyonunda hazırlanan 524 tonluk gıda ve bebek sütü bulunan insani yardım malzemelerini taşıyan 15 TIR’lık filo, "İyilik Gemisi"ne yüklenmek üzere Taşucu Limanı’na geldi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, uğurlama törenindeki konuşmasında, geminin yardım malzemelerinin yanı sıra Anadolu insanının sevgisini, muhabbetini ve duasını da taşıdığını söyledi.

Çataklı, yardımları ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı istediklerini dile getirdi.

İl Müftüsü Şaban Kondi`nin okuduğu duanın ardından, insani yardımları taşıyan tırlar gemiye yüklendi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, 18 tırdan oluşan ikinci yardım filosunun da gelecek hafta gönderilmesinin planlandığını belirtti.

gemi-1-219.jpggemi-2-192.jpggemi-3-151.jpggemi-4-090.jpggemi-5-060.jpggemi-6-032.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim