• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 12 °C

Limanlar Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı

Limanlar Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca hazırlanan 'Limanlar Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca hazırlanan 'Limanlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' 13 Haziran'da 30450 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Alınan değişiklik yönetmeliğindeki önemli konular şöyle:

"Madde 11- Liman Çıkıl Belgesi,

(1) Liman idari sahasını aşarak sefer yapacak ticaret gemisinin ve deniz araçlarının kıyı tesisinden çıkışı, liman başkanlığınca düzenlenen ve geminin/deniz aracının adı, cinsi, bayrağı, IMO numarası, çağrı işareti, tonaj bilgileri ile kaptanın adı, gittiği ülke/liman ve bunun gibi bilgileri içeren ve şekli İdare tarafından belirlenen Liman Çıkış Belgesi ile yapılır.

Madde 12- Gemi Rotalarına Sistemlerine Göre Seyir,

(4) İzmit Körfezi, Çandarlı Körfezi, Nemrut Koyu, İzmir Körfezi ve İskenderun Körfezi'nde uygulanacak olan trafik ayırım düzeni koordinatları ek-3'te, haritaları ise ek-4'te yer alıyor. Liman idari sahasında çalışan yerel trafik kapsamındaki gemilerle liman başkanlığınca uygun görülen diğer gemi ve deniz araçları haricindeki tüm gemi ve deniz araçları, trafik ayırım düzenine uyarak seyir yapar.

(5) Teknik nedenlerle seyir emniyeti açısından trafik ayrım düzenini terk etmek zorunda olan gemiler, ilgili Gemi Trafik Hizmetleri Merkezine veya liman başkanlığına bilgi vermek kaydıyla trafik ayrım düzeninden çıkabilir.

Madde 20- Genel kurallar,

(j) Uğraksız geçiş niteliğinde olup, sefer talimatı bekleme, arıza sonucu yedek parça ve/veya teknisyen temini, kötü hava koşullarından dolayı sığınma, personel değişimi ve liman başkanlığınca kabul edilen mazeretli hallerde; gemi ve deniz araçları önceden liman başkanlığına veya Gemi Trafik Hizmetleri Merkezine veyahut kılavuzluk teşkilatına telsizle bilgi vererek demirleme ordinosu almadan liman idari sahasında liman başkanlığınca belirlenen sahalara demirleyebilirler. Bu bildirimin Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi ve/veya kılavuzluk teşkilatına yapılması halinde bildirimi alan, derhal liman başkanlığına bilgi verir. Bu şekilde demirleyen gemi ve deniz araçları, demirleme süresinin 168 saati aşması halinde demirleme ordinosu alırlar.”

Madde 28- Gümrük denetimine tabi gemiler ile gümrük hizmet noktaları arasında taşıma,

(1) Gümrük denetimine tabi olan gemi ve deniz araçlarından gümrük hizmet hizmeti verilen yerlere ya da bu yerlerden onlara; yolcu, yolcu eşyası, gemi personeli, malzeme, kumanya ve gemi ile ilgili olan kişiler ancak izin verilmiş hizmet tekneleriyle taşınabilir. Bu teknelere liman başkanlığınca düzenlenen ve şekli idare tarafından belirlenen Gümrük Denetimine Tabi Gemilere Hizmet Verecek Deniz Araçlarına Mahsus İzin Belgesi verilir.

(5) Liman başkanlığından bu madde hükümlerine göre izin belgesi almayan hizmet tekneleri, liman idari sahasında faaliyette bulunamaz.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim