• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 13 °C

Libya'da kaçırılan ‘ELHİBLU 1’ isimli tanker, Wharf Limanı’na yanaştı

Libya'da kaçırılan ‘ELHİBLU 1’ isimli tanker, Wharf Limanı’na yanaştı
Göçmenler tarafından Libya açıklarında kaçırılan “ELHİBLU 1” isimli tankerin Malta ordusu tarafından ele geçirilerek Wharf Limanı’na ulaştırıldığı öğrenildi.

Akdeniz'de Libya açıklarında kaçırılan Palau bayraklı "ELHİBLU 1" isimli tanker, Malta ordusu tarafından kontrol altına alınarak Malta Limanı’na getirildi.

İstanbul Tuzla’dan kalkarak Libya’nın Trablus Limanı’na doğru yol alan Palau bayraklı “ELHİBLU 1” isimli tanker, dün denizde mahsur kalan 108 göçmeni kurtardıktan sonran hedefi olan Trablus’a doğru yola çıktı.

Ancak Afrika’ya geri dönmek istemeyen göçmenler, geminin kontrolünü ele geçirerek gemiyi Malta Adası'na doğru çevirdi.

Malta ordusu tarafından kontrol altına alınan tanker Malta Limanı’na getirildi. Öte yandan gemide Türk kaptan, 4’ü Hint ve biri Libyalı 6 kişilik mürettebat bulunuyordu.

MALTA ASKERİ KUVVETLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Malta Askeri Kuvvetleri (AFM), İstanbul'dan hareket eden ve Libya açıklarında göçmenler tarafından kaçırılan 'El Hiblu 1' adlı tankerinin Malta'nın Boiler Wharf Limanı’na yanaştırıldığını duyurdu.

AFM'den yapılan açıklama şöyle:

"Malta Silahlı Kuvvetleri, ELHIBLU 1 motor tankerinin kaptanı ile Malta'ya 30 deniz mili mesafedeyken iletişim kurulmuştur. Gemi kaptanı, geminin kontrolünde olmadığını, kendisinin ve mürettebatın Malta'ya doğru devam etmesi konusunda göçmenler tarafından zorlandığını ve tehdit edildiğini defalarca belirtmiştir. AFM P21 devriye gemisi, tankeri Malta sularına girmeden durdurmuştur. Bir AFM Özel Harekat Birliği, geminin kontrolünün kaptana geri verilmesi için gemiye sevk edilmiştir. Birliğe AFM P51 Devriye Gemisi, ani müdahale botu ve bir AW 139 helikopteri destek sağlamıştır. P21 destek olmaya ve operasyonu gözlemlemeye devam etmiştir. Tanker, mürettebat ve tüm göçmenlere Malta Silahlı Kuvvetleri Boiler Wharf limanına kadar eşlik etmiştir."

Armatörleri Türk olan ve sahiplerinin Libyalı iki iş adamı olduğu öğrenilen tanker, 2015 yılında İstanbul Tuzla’da inşa edilmiş ve Mart ayı başında Türk bayrağından Palau bayrağına geçmişti.

Geçtiğimiz aylarda yardım gemilerine limanları kapatan ve kayıtdışı göçe savaş açan İtalya Başbakanı Matteo Salvini, "Bunlar mülteci değiller, korsanlar. Dürbünlerle sadece İtalya’ya bakıyorlar. Bu açıkça organize suçtur" açıklamasını yapmıştı.

untitled-33-052.jpguntitled-34-045.jpguntitled-36-042.jpguntitled-35-043.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim