• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 10 °C

Kurupelit Yat Limanı yeniden doldurulacak

Kurupelit Yat Limanı yeniden doldurulacak
Mühendislik hatası sonucu su sirkülasyonu sağlayamayan ve kumla dolduğu için hizmet veremeyen Kurupelit Yat Limanı’nın doldurulmasına karar verildi.

Samsun’un Atakum İlçesi sınırları içinde bulunan Kurupelit Yat Limanı denizin sürekli kum ve alüvyonla dolması nedeniyle yıllardır amacına uygun kullanılamadı.

Sirkülasyon olmadığı için deniz yüzeyinin yosunla kaplanmasıyla da pis bir koku ve görüntü kirliliğine neden olan yat limanı için harcanan trilyonlarca lira da boşa gitti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi yat limanının doldurulmasına karar verdi. Doldurulacak alan üzerinde ise ne yapılacağı bilinmiyor.    

TRİLYONLAR BOŞA GİTTİ

Büyük hayallerle trilyonlarca lira harcanarak yapılan limandaki sorunların giderilmesi için birkaç girişimde bulunuldu. Ancak mendirekte açılan ve deniz akıntısının limana girmesini sağlayan kanal da işe yaramadı. Bunun üzerine limanın yeniden 15 milyon lira daha harcanarak doldurulmasına karar verildi. 

DOLGU İÇİN İHALE YAPILDI

2011-2015 yılları arasında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından büyük umutlarla inşa edilen Kurupelit Yat Limanı içerisinde yaşanan kumlanma, kirlilik, sığlaşma sorunlarının alternatifli çözümlerini içeren Kurupelit Yat Limanı projesi sessiz sedasız ihaleye çıkarıldı.

BÜYÜKŞEHİR KARAR VERECEK

Buna göre, yüklenici tarafından 30 takvim günü içerisinde, mevcut yapılar dikkate alınarak alternatifli planlama yapılacak, taslak vaziyet planı 2 alternatifli olarak idareye sunulacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin de uygun görüşü alınarak Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün onayına sunulacak. Uygun görülmesi halinde ise önce modelleme sonra da sondaj çalışmalarına başlanacak. 

LİMAN YENİDEN DOLDURULACAK

İhale şartnamesinde, “Mevcut mendireğin iç tarafının tamamen veya kısmen doldurularak dolan alanın Ana mendireğinden itibaren açık denize doğru yeni bir yat limanı projelendirilmesi ve alternatifleri üzerinde çalışılacak” deniliyor.

İŞYERİ VE KONUTLARIN DEĞERİ DÜŞECEK

Kurupelit Yat Limanı’nın doldurularak dolgu alanının önünde yeniden bir yat limanının yapılmasının çevre sakinlerini de zarara uğratacağı düşünülüyor.

Buna göre, şu an yat limanının hemen önünde, denize sıfır noktada bulunan eğlence yerleri, kafe ve konutlar liman doldurulduktan sonra denizden bir hayli uzakta kalacak. Bu da ev ve işyerlerinin değerinin düşmesine neden olacak.

 Öte yandan doldurulacak yat limanının dolgu alanı üzerinde nasıl bir yapılaşmaya gidileceği de merak konusu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim