• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Küçüksu Plajı yeniden açılıyor

Küçüksu Plajı yeniden açılıyor
Bir zamanlar adına şiirler yazılan ve en gözde mekanlardan biri olan Küçüksu eski günlerine kavuşuyor. Temizleme çalışmalarının ardından Küçüksu Plajı, hizmete açılıyor.
Bir zamanlar Boğaziçi’nin eğlenceleri için en rağbet edilen mekanlarından biri olan ve adına şiirler yazılan Küçüksu, tekrar eski günlerine kavuşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ’nin gerçekleştirdiği çevre koruma yatırımlarıyla atıksulardan arındırılan Küçüksu Sahilleri’nde denize girmek hayal olmaktan çıkıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çocukluğunda yüzmeyi öğrendiği Küçüksu Plajı’nda yaşanan dönüşümü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çevre düzenlemesini anlattı.Küçüksu Çevre Koruma Projesi kapsamında yapılan çalışmaları anlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un güzelliklerini ortaya çıkardıklarını ifade ederek, Küçüksu Plajı’nı yeniden düzenlediklerini ve İstanbullular’ın artık tatillerini İstanbul'da geçirdiklerini belirtti.Plansız yapılaşma ve yılların ihmali neticesinde Küçüksu Deresi’nin tarihi kimliğini kaybettiğini anlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Küçüksu’da 24 Mayıs 2005’te yapılan ölçümlerde, deniz suyundaki fekal koliform oranı 380 bin olarak tespit edildi. Temizleme çalışmaları bittikten sonra aynı yerde 17 Mayıs 2006 tarihinde yapılan ölçümde bu oran 30 olarak çıkmıştır. Bu doğrultuda yapılan başarılı çalışmaları nedeniyle İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur başta olmak üzere tüm personeline teşekkür ediyorum.” diye konuştu.Çevre konusunda yapılan çalışmalara halkın sahip çıkması gerektiğini söyleyen başkan Topbaş, ''Önümüzdeki 3 yılın sonunda İstanbul'un tüm dereleri tertemiz akacak, denizlerinden ve tüm zenginliklerinden istifade eder hale geleceğiz. Bugün Küçüksu Plajı’nı yeniden tertemiz, yüzülebilir hale getirdik'' diye konuştu. Topbaş, yılda 60 milyon metreküp suyu boğaza deşarj eden 15 kilometre uzunluğundaki Küçüksu Deresi üzerindeki ıslah çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığını kaydederek, şöyle devam etti: ''Bugüne kadar 150 milyon YTL harcadık ve bir o kadar daha harcadıktan sonra burada hiçbir problemimiz kalmayacak. 2005 yılında iğrenç, bakılamaz halde olan derenin bugünkü halini hep birlikte görüyoruz. Darısı bütün derelerin başına!..Tertemiz, berrak, yüzülebilir bir dere ve deniz... Küçüksu Plajı'nı yeniden halkımıza kazandırdık.” 

KÜÇÜKSU ÇEVRE KORUMA PROJESİ
Ümraniye, Üsküdar, Beykoz, Çekmeköy ve Sarıgazi Bölgeleri’nden geçerek 291.702 m3/gün debiyle akan, 15.000 m uzunluğundaki Küçüksu Deresi vasıtasıyla İstanbul Boğazı’na olan atıksu girişi önlendi. Küçüksu Çevre Koruma Projesi ile şu ana kadar Küçüksu Atıksu Ön Arıtma Tesisi, atıksu tüneli, kolektör ve şebeke imalatları ile toplam 150 milyon YTL tutarında yatırım gerçekleştirildi. Proje kapsamında Küçüksu Deresi’nin kolları olan Yavuztürk, Hekimbaşı ve Darıcılar Kolları’nın başlangıç noktalarındaki eksik yerler ve şebeke ayrımları vb olmak üzere 150 milyon YTL’lik yatırım daha yapılacaktır.DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim