• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Küçük tekneli balıkçılar sezonu kapatıyor

Küçük tekneli balıkçılar sezonu kapatıyor
Hava şartlarının ağırlaşmaya başladığı ve denizin hırçınlaştığı kış aylarının yaklaştığı bugünlerde küçük tekneli balıkçılar sezonu kapatmaya hazırlanıyor.

Hava şartlarının ağırlaştığı ve denizin hırçınlaştığı kış aylarının yaklaştığı bugünlerde küçük tekneli balıkçılar sezonu kapatmaya hazırlanıyor.

Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifleri Başkanı Erdal Coşkunçay, Tekirdağ Limanı'ndaki küçük tekneli balıkçıların kış aylarının yaklaşmasıyla balık avına çıkamayacaklarını söyledi. Coşkunçay, küçük teknelerin avlanamaması nedeniyle balık fiyatlarında artış olacağını belirterek, göç balıkçılığının sona ermek üzere olduğunu ifade etti.

Hava şartlarının elverişli olması nedeniyle kıyı balıkçılığının uzun süre yapılabildiğini, kıyı avcılığı yapanların yavaş yavaş teknelerini kıyıya çekmeye başladıklarını anlatan Çoşkunçay, "Küçük balıkçının şu andan itibaren denize çıkması imkansız gibi. Kış ayları geldiğinden, yağmur, kar ve fırtınada denize çıkılmıyor, dolayısıyla küçük tekneli balıkçılar için sezon bitti" diye konuştu.

Kış aylarında küçük tekneli balıkçıların teknelerini barınaklara çekeceğini ifade eden Çoşkunçay, balıkçıların teknelerinin ve ağların bakımıyla zamanlarını geçireceğini kaydetti.

-"Gırgırlar sezonu bolluk içinde geçiriyor"-

Küçük teknelerin zorunlu bekleyişine rağmen gırgır avcılığının devam edeceğine dikkati çeken Çoşkunçay, balıkçıların bol miktarda palamut ve istavrit avladığını vurguladı.

Marmara'da balık göçünün yavaş yavaş sona erdiğine işaret eden Coşkunçay, "Palamut ve lüfer göçü bitiyor. Giden balık gidiyor, kalan da Karadeniz'de kalacak. Böylece Marmara'ya balığın gelmesi azalır. Artık lüfer, çinakop ve palamut kalmaz. İstavrit, kolyoz, mezgit yemeye devam ederiz" şeklinde konuştu.

Tekirdağ'da balıkçılık yapan Coşkun Uzel de balıkçıların iyi bir sezon geçirdiğini belirtti.

Marmara'da çinekop günlerinin başladığını ve balıkçıların ağlarına bol miktarda çinekop takıldığını kaydederek, "Marmara'da yatak balıkçılığı yok, akım balıkçılığı var. Bu yüzden balık buradan başka yerlere akıp geçiyor. Balıkçılar şanslı bir sezon geçirdi. Sezon başında iyi miktarda palamut yakalandı. Şu anda palamut avı bitti. Çinekop balığı bol miktarda tutuluyor. Sezon olarak iyi gidiyor" ifadelerini kullandı.

Balıkçı Cahit Alper ise çinekopun ardından balıkçıların hamsi için denize açılacağını, hamsinin de balıkçıların yüzünü güldürmesini umut ettiklerini vurguladı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
şakran
29 Kasım 2012 Perşembe 17:43
balıkçı
yazıklar olsun şu çinekopu tutana alana ve yiyene ve görüpte ceza uygulamayan yetkililere.......
78.175.29.248
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim