• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Kruvaziyerlerin meşhur rotası 'Main Nehri'

Kruvaziyerlerin meşhur rotası 'Main Nehri'
Main Nehri ve çevresini keşfetmek için yola koyulmayı planlıyorsanız eğer 2012 yılından beri ‘Nehir Turları’ düzenleyen Cruisera’nın 2018 'Nehir Gemileri Programları'yla seyahatinizi planlayabilirsiniz.

Ren ile Tuna Nehri'ni bağlayan, Orta Almanya’da batıdan doğuya akan ve gemi turlarının meşhur güzergahı; Main Nehri. 

Etrafı tabiat ananın güzellikleriyle çevrelenmiş, yeşilin bol olduğu ve ruhunuzu eşsiz bir huzura kavuşturan Main Nehri’nde sürekli fotoğraf çekmekten bitap düşebilirsiniz. Almanya’nın beşinci büyük şehri Frankfurt, Main Nehri kenarında kurulduğu için resmi adı Frankfurt am Main. Yani Main Nehri üzerindeki Frankfurt! 2. Dünya Savaşı gibi tarihinde önemli olaylara tanıklık eden Frankfurt, doğal güzelliklerini kaybetmeyen bir destinasyon.

Miltenberg’te evlerin geçmişine yolculuk edin!

İşte doğayla iç içe geçmiş bu destinasyonda ilk rotanızı, içinde en fazla 30 bin kişinin yaşadığı Miltenberg’i gezerek başlatabilirsiniz. 2. Dünya Savaşı’nda bombalanmamış bir yerleşim merkezi olan Miltenberg, özel mimari yapısının yanı sıra ormanları ve orman ürünleriyle de dikkat çekiyor. Özellikle meşe ağacından yapılmış bu muhteşem binaların geçmişinde birçok hikayenin yattığını görebilirsiniz.

‘Prenslerin ve Şarapların’ Şehri: Würzburg

Main Nehri turunuzun ikinci rotası ise koşulsuz 1981’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmış olan Würzburg olacak. “Prenslerin Şehri” olarak da adlandırılan Würzburg, 6. ve 7. yüzyıllarda Frankların kontrolü ele geçirmesiyle oluşmuş ve böylece 10. yüzyılda güçlü prensler ve piskoposların yönetim merkezi olmuş bir yer.

2. Dünya Savaşı’nda yüzde 80’inin yok olduğu bu şehirde, yeni binalar eskilere sadık kalınarak tekrardan inşa edilmiş. Avrupa’nın en önemli barok tarzı binalarının yer aldığı Würzburg’de 1720-1744 yılları arasında yapılmış Residence Palace ise şehrin en önemli simgelerinden biri.

1473-1543 yılları arasında yapılmış başka bir önemli yapı olan ve “Eski Şehri” Marienberg Kalesi’ne bağlayan Alte Mainbrücke, döneminde vergilerin yüksek olmasını protesto eden 500 kadar çiftçiden 20’sinin infaz edildiği bir köprü. Alte Mainbrücke’den Würzburg’un ilk kurulduğu yer olan Marienberg Kalesi’ni görebilir ve eşsiz görünümünü fotoğraflayabilirsiniz. Her ne kadar prenslerin şehri olarak anılan Würzburg’e aynı zamanda ‘Şarap Şehri’ de deniliyor. Sebebi ise en eski ve en büyük şarap bağlarının Eski Şehir ve yamaçlarında olması.

7 tepeli Bamberg’in 7 kilisesi ve 70 bostanlı evleri

Doğal güzellikleriyle birçok seyahatseveri kendine aşık eden Main’de üçüncü rotanızı ise 7 tepesinde 7 kilisenin bulunduğu Bamberg‘i tanımaya ayırabilirsiniz.

1902 yılında kurulmuş bir başka UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan tarihi yerlerden biri olan Bamberg, Altenburg Kalesi ile 14. ve 15. yüzyılların en zengin piskoposuna mekan olarak hizmet etmiş. Bamberg, bir sanayi şehri olmasına karşın tarihi ve 70 bostanlı evleri ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Main’de büyük bir sanayi şehri: Nürberg

Main Nehri‘ndeki son durağınızı Münih’ten sonra en büyük Bavyera yerleşim yeri olan ve Pegnitz Nehri üzerinde bulunan Nürberg ile değerlendirebilirsiniz.

İlk Avrupa matbaasının burada kurulması, Nicolaus Copernicus tarafından 1543’de yayınlanan ünlü astronomi çalışması, Alman kültür ve Sanat koleksiyonuna sahip Milli Alman Müzesine sahip bir yer olan Nürberg, 1930’larda Alman Nazi Partisi’nin merkezi olmuş bir şehir.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim