• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 6 °C
  • Çanakkale 5 °C

‘Kruvaziyer Turizminin Dünü, Bugünü ve Geleceği’ konuşuldu

‘Kruvaziyer Turizminin Dünü, Bugünü ve Geleceği’ konuşuldu
Turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla 'Kruvaziyer Turizminin Dünü, Bugünü, Geleceği' konulu panel, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 45'inci "Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında 'Kruvaziyer Turizminin Dünü, Bugünü, Geleceği' konulu çevrim içi panel düzenlendi.

Turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe Prof. Dr. Nabi Avcı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Galataport İstanbul Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan, University of South Florida Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Oktay Emir ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçe Yüksek konuşmacı olarak katıldı.

"TÜRKİYE TURİZM İÇİN BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP"

Prof. Dr. Nabi Avcı panelin açılış konuşmasında, Türkiye'nin turizm için büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve yalnızca deniz, kum, güneş turizmiyle yetinilmeyerek, Türkiye'de birçok turizm türünün geliştirilebileceğine dikkat çekti.

Türkiye Turizm Stratejisi 2023 planının da bu doğrultuda oluşturulduğunu ifade eden Prof. Dr. Avcı, "Kruvaziyer turizminin diğer turizm türlerinden ayrılan farklı bir tüketici profili var. Dolayısıyla ülkemizde kruvaziyer turizminin daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilmesi, Türkiye'nin de içinde bulunduğu birçok ülke için önemli bir iş birliği potansiyeli taşıyacaktır" dedi.

"PANELİN OLDUKÇA FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal, bu yıl 45.'si düzenlenen Turizm Haftası'nı kutlayarak başladığı konuşmasında, ülkemizde turizmin çeşitlendirmesi bağlamında Kruvaziyer turizminin önemli bir potansiyel taşıdığını vurguladı.

Kruvaziyer turizminin ülkemizde diğer turizm türleri arasında daha büyük bir paya sahip olmasında bu panelin oldukça faydalı olacağını düşündüğünü ifade eden Prof. Dr. Erdal, etkinliğe katılan tüm konuşmacılara ve etkinlik düzenleme ekibine de teşekkürlerini iletti.

"TURİZM EKONOMİK KALKINMANIN ÖNEMLİ BİR LOKOMOTİFİDİR"

Panelin moderatörlüğünü yürüten Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Oktay Emir, turizmin ekonomik kalkınmanın önemli bir lokomotifi olduğunu belirterek, düzenlenen bu panelin üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'de, kruvaziyer turizmi konusundaki farkındalığı arttıracağını vurguladı.

Panele konuşmacı olarak katılan Güney Florida Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu, Covid-19 pandemisinden önce ve sonra kruvaziyer turizminin küresel ölçekte bir pazar analizini yaptığını konuşmasında, cruise gemilerinde pandemiden sonra hijyen unsuruna verilen önemin daha da arttığını vurguladı.

Galataport Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan ise, konuşmasında limanların medeniyetlerin ve kültürlerin buluşma noktası olma noktasındaki kritik önemini belirterek, Galataport İstanbul'un konumu itibarıyla çok özel bir noktada olduğunu vurguladı.

Ayan konuşmasında ayrıca, İstanbul Boğazı'nın korunmasında ve sürdürülebilir bir gelişmenin sağlanmasında kritik öneme sahip olan Galataport İstanbul limanının öne çıkan özelliklerinden bahsetti.

YÜKSEK, "YÜZEN DESTİNASYONLAR" KONUSU ÜZERİNDE DURDU

Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gökçe Yüksek konuşmasında, 'Yüzen Destinasyonlar' başlığıyla geleceğin yüzen yapılarından söz ederek gelecekte bu konuda yapılacak olan akademik araştırmaların, turizm ulaştırması ve pazarlamasındaki güncel eğilimler gibi konulara yoğunlaşmasının faydalı olacağını vurguladı.

kruvaziyer_.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim