• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Kruvaziyer turizminde yeni adres Samsun

Kruvaziyer turizminde yeni adres Samsun
Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Samsun'da geliştirmeyi planladıkları kruvaziyer turizminden ve bölgeye etkilerinden bahsetti.

Kruvaziyer gemisinin Samsun’a gerçekleştirdiği ziyareti değerlendiren Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, bu ziyaretin arkasında iki yıldır süren sıkı bir çalışmanın olduğunu dile getirdi. Toktaş, Astoria Grande’ın 2024 yılında Samsun’a 40 ziyaret daha gerçekleştireceğini ve bundan böyle kruvaziyer gemi turizminin Samsun için kalıcı olması için gayret göstereceklerini belirtti.

İki yıllık emeğin sonucunda Samsun’a geldi

Astoria Grande Kruvaziyer gemisinin Samsun’a gelmesinin ardında iki yıl süren bir emeğin olduğunu belirten KATİD Başkan Murat Toktaş, “Yaklaşık iki yıldır dernek olarak bizim bir önceki Valimiz Zülkif Dağlı ile başlatılan bir çalışmamız vardı. Bütün bu çalışmalarımız sonucunda ilk gemi yaklaşık bir ay önce Samsun Limanına yanaştı. Bunun ardından bir ziyaret daha gerçekleşti” dedi.

1-488.jpg

Misafirler Samsun’dan mutlu ayrıldılar

Samsun’a gelen misafirlerin geriye mutlu bir şekilde ayrıldıklarını vurgulayan Murat Toktaş, “Misafirlerimizle diyaloglarımızı çok olumlu geçti. Turistlerden ve özellikle de mürettabattan aldığımız geri dönüşler de olumlu olunca, bunun devamının gelmesi noktasında bir son adım da atılmış oldu. Önümüzdeki yıl yaklaşık 40’a yakın Kruvaziyer Gemisi daha Samsun’a gelecek. Bu turizmle her seferinde Samsun’a ortalama 800 yolcu geliyor. Bunanla birlikte yine yaklaşık 300 kadar da mürettabat geliyor. Toplamda bin 100 yolcu sabah saat 11.00’de geldikleri Samsun’dan aynı gün akşam saat 21.00’de de ayrılıyorlar. Turistlerimiz bu süre zarfında Samsun ve çevre illerdeki çeşitli turistik alanları ziyaret ediyorlar. Özellikle Atakum bölgesine ziyaret gerçekleştiren bir grup var. AVM’lere gidin gruplar var. Kültür turizmi için de Amasya Kaya Mezarlarını ziyaret eden gruplar oluyor. Buradaki yaklaşık 800 yolcunun çoğu Samsun’da olmak üzere, çevreye dağılıyorlar” diye konuştu.

Samsun’da büyük bir hareketlilik yarattı, gündem oluşturdu

Kruvaziyer gemisinin Samsun ziyaretinin büyük bir hareketliliğe neden olduğunu ifade eden Toktaş, “Misafirlerimiz yeme, içme programları ve alış-veriş programları yapıyorlar. Bu da ekonomik olmak üzere şehirde büyük bir hareketlilik yaratıyor. Bu ziyareti sadece ekonomiye etki bağlamında ele almak da sınırlayıcı olacaktır. Çünkü bu turistik ziyaret ayrıca şehrimize bir heyecan ve enerji de katmaktadır. Böylece sürecin daha çok katma değeriyle karşılaşıyoruz. Siz de görmüşsünüzdür. İnsanlarımız sosyal medya kanalları ile balkonlardan çektikleri videolarla, geminin Samsun Limanına girişini, demir atmasını ve gece ışıklarını paylaşıyorlar. Bu ziyaret her şeyden önce Samsun’da gündem oluşturdu. Şehrin sokaklarda yabancıların dolaşarak alış-veriş yapmaları ve halkımızın bu misafirlerimize denk gelmeleri motivasyon yarattı. Bu anlamda da çok büyük bir katma değer sağladı.

Son dokunuşu Vali Orhan Tavlı yaptı

Kruvaziyer gemisinin Samsun’a gelişinde Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın büyük bir emeği olduğunu hatırlatan Toktaş, “Bu geminin Samsun’a gelmesi noktasında en son dokunuşu Sayın Valimiz Orhan Tavlı yapmıştır. Onun girişimi ile Kruvaziyer Gemisi Samsun’a gelmiştir. Bu hususta kendisine Samsun adına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim