• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 17 °C

Korsana izin çıkmadı keyfimiz yerine geldi

Korsana izin çıkmadı keyfimiz yerine geldi
860 milyon dolara İDO’yu İskoç kökenli İngiliz ortağı ile birlikte alan Hamdi Akın “Korsan girişimlere izin verilmemesi yabancı yatırımcı nezdinde Türkiye’ye güveni pekiştirdi” diye konuştu

HAMDİ AKIN GELİŞMELERDEN MEMNUN

860 milyon dolara İDO’yu İskoç kökenli İngiliz ortağı ile birlikte alan Hamdi Akın “Korsan girişimlere izin verilmemesi yabancı yatırımcı nezdinde Türkiye’ye güveni pekiştirdi” diye konuştu

Denizde yolcu taşımacılığı yapan İDO’yla, Topçular-Eskihisar arasında taşımacılık yaparak rakip olmaya hazırlanan Negmar Denizcilik’in bayramda seferlere başlama planı suya düştü. İDO’nun özelleştirmeden yabancı ortaklı bir yapıyla satın alınması nedeniyle büyük yankı uyandıran kavga, geçen hafta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin izin vermemesiyle aşıldı.  İDO’nun Türk ortağı, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’a son gelişmelerden oldukça memnun.

‘Biz çok sevindik’

Hamdi Akın süreci şöyle anlattı: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Negmar’ın taşımacılık yapmasına izin vermedi. Çünkü hakları yok, izinleri yok, iskeleleri yok. Böyle bir korsan taşımacılık olabilir mi? Belediye de izin vermedi. Souter haklı olarak, ‘Dünyanın parasını ödedim. Böyle bedavaya taşımacılık olur mu’ dedi. Bir yanlıştan dönüldü. Biz buna sevindik tabii ki.”

‘2 iskele buldum’ diyen...

“Bizim sevincimizden daha önemli nokta şudur” diyen Akın sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu karar, yabancılar tarafından son derece olumlu karşılandı. Bu tür korsan girişimlere izin vermeme ve alınan tavır yabancı yatırımcı nezdinde Türk hükümetine güveni pekiştirdi. Adam gelip bedavaya taşımacılık yapacaktı. Denizcilikte böyle gemisini alan, ‘karşıdan karşıya iki iskele buldum’ diyen taşımacılık yapmaya kalkıyor. Biz ihaleye girmişiz, özelleştirmede 900 milyon dolar yatırmışız, adam gelecek yanımızda sıfır maliyetle taşımacılık yapacak. Türkiye’de böyle kanunsuzluk mümkün mü. Hükümetin ve belediyenin bu tavrı yatırım iklimi açısından çok önemli bir güven yarattı. İş ahlakı, kuralların oturmuşluğunu göstermesi açısından yabancı yatırımcıların tam güveni kazanıldı.”

Denizde 200 milyon TL’lik kavga

Negmar’ın taşımacılık talebi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ulaşım Koordinasyon Merkezi’in (UKOME) geçen haftaki toplantısında gündeme gelmedi. Böyle olunca şirketin seferlere başlama planı gerçekleşemedi. Seferlerin başlayabilmesi için öncelikli olarak UKOME’nin onayı gerekiyordu. İDO ile Negmar arasında büyük kavgaya yol açan Topçular-Eskihisar hattında senede 4 milyon araç taşınıyor. Hattın yıllık geliri ise 200 milyon lira civarında. Negmar’ın ortakları arasında Gübre Fabrikaları, Suudi Nesma Yatırım Holding ve İstanbul Lines firması var. Negmar yetkilileri, üç gemi satın alındığı bilgisini paylaşmıştı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
AYHAN YILDIZ
19 Kasım 2012 Pazartesi 18:05
YAZIK SIZE
HAMDI BEY BASKALARININ EKMEGINE MANI OLUP SEVINMEK ZALIMLERE YAKISIR
188.58.76.54
AYHAN YILDIZ
19 Kasım 2012 Pazartesi 18:01
COK YAZIK
SAYIN HAMDİ AKIN CIKTIGINIZ TV DE HALKI COK CIDDI YANILTMANIZ SIZE YAKISMIYOR BEY EFENDI SIZ IHALEYE GIRDIGINIZDE GÖK DENIZCILIK ISKELELERINI FUTBOL SAHASIMI SANDINIZ BIZE TAAHHUT VERILDI DIYORSUNUZ SIZE TAAHHUT VERILMEDIGINI HERKES BILIYOR BU KONUDA LUTFEN KAMU OYUNU YANILTMAYIN BU SIZE YAKISMIYOR.SİMDİ KUZU POSTUNA BÜRÜNÜP MAZLUMU OYNUYORSUNUZ. LUTFEN REKABETTEN KORKMAYIN
188.58.76.54
Halk
27 Ekim 2012 Cumartesi 19:08
Neden korsan olsun
Firma size rakip oldu diye neden korsan olsun. Adamlar zaten marmara denizinde ambarli- bandirma hattinda calisiyor. SiZe rakip olmalari oldukca korkuttu sizi. Umarim biran once seferlere baslarlar da uzun kuyruklardan kurtuluruz.
149.0.75.248
Hasan erdoğan
27 Ekim 2012 Cumartesi 00:56
yine 10 km kuyruk
gene 10 km kuyruk eskihisar topçular hattın da hani sıkışma olmayacaktı.Rakip firma Narlı feribot çıknca kıyamet kopardınız.sanki dört başı mamur hizmet varmışta rakip istemiyorlar.sirkeci harem tarafında kullanılan gemilerden gelmiş ama o bile kafi değil tam bir zulum yaşadık.diğer firmayı vatandaş olarak dört gözle beklşyoruz.
213.43.133.152
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim