• BIST 11184.47
  • Altın 5757.655
  • Dolar 42.548
  • Euro 49.6013
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 11 °C

Kongsberg, uzaktan kumandalı yangın söndürme botu inşa ediyor

Kongsberg, uzaktan kumandalı yangın söndürme botu inşa ediyor
Kongsberg Maritime ile Robert Allan’ın mimarları ve mühendisleri biraraya gelerek insansız ve uzaktan kumandalı yangın söndürme botu tasarladı.

Norveç merkezli teknoloji şirketi Kongsberg Maritime ile Kanadalı tasarım firması Robert Allan’ın mimarları ve mühendisleri biraraya gelerek insansız ve uzaktan kumandalı yangın söndürme botu tasarladı.

Proje, limanlardaki tehlikeli yangınlara müdahale biçimini radikal biçimde değiştirecek. Yangın söndürme botu, son teknoloji yangın söndürme araçlarını kullanarak, yakın mesafedeki yangınlara ilk müdahaleyi yapacak.

Bu yangın söndürme botunun, limandaki gemileri, petrokimyasal ürünleri ve konteynerleri içeren yangınlarda toksik duman ve patlama riskinin yüksek olmasından dolayı hayati risklerin en aza indirmesi planlanıyor.

20 metre uzunluğa sahip bot, saatte herhangi bir ek dolum yapmadan 2 bin 400 metreküp köpük atabilir. Grapnel Acil Çekme Sistemi(GET) ile yanan bir teknenin çevresi için tehlike oluşturması halinde güvenli bir yere çekilmesini sağlıyor. Düşük profilli tasarım, iskele ve marina yangınlarına uzaktan müdahale edebilecek.

Yangın söndürme botunun tasarımında; Kongsberg Maritime kontrol ve haberleşme yüksek bant genişliği sitemi, römorkör ve botlarda bulunabilen yarı taşınabilir kablosuz bağlantı özellikli RALamander operatör konsoluda bulunacağı öğrenildi.

Kongsberg mühendisleri, sistemin operatöre ve limanın gelişen ihtiyaçlarına göre geliştirilebilir, yapılandırılabilir ve yükseltilebilir bir dizi otonom teknolojiye sahip olacağını ifade etti.

kongsberg,-uzaktan-kumandali-yangin-sondurme-botu-insa-ediyor.jpg

Haber: Çağla PULATKAN / DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim