• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 10 °C

KKTC’li Belediye Başkanları, HADO Limanı'nı ziyaret etti

KKTC’li Belediye Başkanları, HADO Limanı'nı ziyaret etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) belediye başkanları, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından inşa edilen Hatay Deniz Otobüsü (HADO) Limanı ve EXPO 2021 Hatay alanlarını ziyaret etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın davetlisi olarak Kıbrıs’tan Hatay’a gelen Lefke, Mehmetçik, Geçitkale, Tatlısu ve Yeniboğaziçi belediye başkanları, şehrin turizm ve ekonomisine katkı sağlayacak olan HADO ile EXPO projelerini yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Bu ziyaretlerde Kıbrıslı belediye başkanlarına, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ve HBB yöneticileri eşlik etti.

HBB Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok, 3 buçuk saatte Gazimağusa’ya seferler yapmayı planlıyoruz.

Bülent Ok, konuklarına HADO projesi hakkında bilgi verdi. Projenin bütün mevzuatlara uygun bir şekilde yapıldığını söyleyen Ok, “Limanda sadece yolcu taşımak amaçlı kullanılacak olan 300 yolcu kapasiteli ve 300-400 grostonluk gemiler olacak. Bu gemiler ile 3 buçuk saatte Gazimağusa’ya seferler yapmayı planlıyoruz. ” dedi.

“HADO’YU GAZİMAĞUSA’DAN SONRA TÜRK BAYRAĞI ÇEKEREK DİĞER ÜLKELERE TAŞIMAK NİYETİNDEYİZ”

HADO Limanı'ndan kalkacak olan deniz araçlarının KKTC bayraklı olacağını ifade eden Ok, “Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş, her konuşmasında bu projenin ticari olmadığını belirtti. Başkanımız bunun ticaretten öte stratejik ortaklık olduğunu ifade etmiştir. Akdeniz’de artık stratejik öneme sahip olarak KKTC bayraklı deniz otobüsleri çalışacak. HADO’yu Gazimağusa’dan sonra Türk bayrağı çekerek Beyrut’a, Tripoli’ye hatta Akdeniz güvenlik sahaları mümkün olursa İsrail Ashdod’a kadar taşımak niyetindeyiz. Bu Kıbrıs ekonomisi için yapmış olduğumuz fizibilite çalışmaları açısından olmazsa olmaz” dedi.

Kıbrıslı belediye başkanları HADO Limanı'ndan sonra Arsuz-İskenderun bölgesindeki EXPO alanını gezdi.

Burada da HBB’li yetkililerden alandaki hazırlıklar ve organizasyon hakkında bilgi alan belediye başkanları iki proje hakkında da düşüncelerini açıkladı.

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, “Gerçekten muhteşem projeler. Şehirlere çağdaş bir görünüm kazandıracak ve insanın yaşam kalitesini arttıracak projeler. Bu projeler sayesinde inanıyorum ki bölgenin değeri artacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

EXPO alanlarını yerinde inceleme fırsatı bulduklarını söyleyen Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, “Ülke genelinde büyük hizmetler verecek olan yeni yaşam alanları oluşturulmuş. Arsuz ve Antakya’daki EXPO alanlarının bölgenin kalitesini ve değerini arttıracağını düşünüyorum. Uluslararası düzeyde ve sürdürülebilir olması beni çok etkiledi” açıklamalarında bulundu.

HADO hakkında da konuşan Orçan, “HADO, yerel yönetimlerin neler yapabileceğini gösteren en güzel örneklerinden biridir. HADO sayesinde KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasında gönül bağı daha güçlü kurulacak. İki ülke ekonomisine ve turizmine de büyük katkı sağlayacak bir projedir. Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

HBB’NİN PROJELERİ KKTC’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BÜYÜK ÖVGÜ ALDI

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da, “Böyle devasa projeleri görünce etkilenmemek elde değil. EXPO ve HADO projeleri özelde Hatay’ genelde ise Türkiye’ye ciddi bir değer katacak gibi görünüyor. Çok büyük yatırımlar ve çok iyi düzenlenmiş. Hatay’ın gastronomi zenginliği biliniyor. Bu zenginliğin ortaya çıkarılması önemli” dedi.

HBB’NİN ARILIMLARI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

HBB’nin konuğu olarak Hatay’da bulunduklarını ve gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını söyleyen Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, “Hatay, Kıbrıs için çok önemli. Özellikle Hatay’ın son yıllardaki yaptığı atılımlar gerçekten göz kamaştırıyor. Lütfü Başkan’ın yaptığı EXPO alanları ve HADO projesi bizim açımızdan çok önemli” diyerek iki ülke arasındaki dayanışmanın artması temennisinde bulundu.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar da HBB’nin projelerini geleceğe yapılan mükemmel yatırımlar olarak adlandırdı.

EXPO alanlarında her şeyin düşünüldüğünü söyleyen Zurnacılar, Hatay’ın gelecek yıllarda çok daha büyük başarıların altına imza atacağını sözlerine ekledi.

hado_1-001.jpghado_2-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim