• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 16 °C

Kılıç Deniz, son 3 yılda yüzde 35 büyüdü

Kılıç Deniz, son 3 yılda yüzde 35 büyüdü
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun gerçekleştirdiği Türkiye’nin Yükselen Liderleri araştırması açıklandı. 3 yılda sürekli büyüyen 100 şirketini belirleyen araştırmada Kılıç Deniz yüzde 35’lik büyüme oranıyla 7'nci sırada yer aldı.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)’nun gerçekleştirdiği Türkiye’nin Yükselen Liderleri araştırması açıklandı. 3 yılda sürekli büyüyen 100 şirketini belirleyen araştırmada dünyanın önde gelen su ürünleri firmalarından olan Kılıç Deniz yüzde 35’lik büyüme oranıyla 7'nci sırada yer aldı. 

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu(TÜRKONFED), Londra Borsası işbirliği ile yapılan Türkiye’nin Yükselen Liderleri araştırmasını tamamladı. Yüzde 35 büyüme oranıyla listede yerini alan Kılıç Deniz, 65 bin ton üretim kapasitesiyle ve 400 milyonu aşan yavru balık üretimiyle 60 ülkede 150 milyon kişinin balık ihtiyacını karşılıyor.

Türkiye’nin Yükselen Liderleri araştırmasına göre son 3 yılda sürekli büyüyen 100 şirketin yüzde 52’si 3 yıl içinde yurtiçinde yeni tesis yatırımı yapmayı, yüzde 49’u kapasiteyi artırmayı, yüzde 41’imevcut tesislerini modernize etmeyi planlıyor. 

Kılıç Deniz olarak Türkiye’nin Yükselen Liderleri araştırmasında son 3 yılda sürekli büyüyen şirketlerin arasında yer aldığımız için büyük onur duyduklarını belirten Kılıç Deniz İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan, “Bodrum’da ilk mütevazi tesisimizi kurduğumuzda bu işin büyüyeceğine inancımız tamdı. Kültür balıkçılığı işine Bodrum’da kurduğumuz çipura çiftliği ile başladık. Bu tesisin yıllık kapasitesi sadece 50 tondu. 27 yıl sonra bugün Türkiye’deki çipura ve levrek üretim kapasitemiz yıllık 65 bin tona ulaştı. Hatta 5 bin tonluk alabalık üretim kapasitemizi de hesaba katarsak 27 yılda bin 500 kat büyüdük. Bu kapasitemizle dünyanın en büyük çipura ve levrek üreticisi haline geldik” dedi.

Kültür balıkçılığından elde ettikleri geliri yine kültür balıkçılığını geliştirmek için kullandıklarının altını çizen Kılıç Deniz İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan, yıllarca kesintisiz olarak alt yapıya, teknolojiye, sağlam ve kalıcı ekipler kurmaya yatırım yaptıklarını belirtti. 

Kızıltan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kılıç Deniz olarak üretim ve satışa odaklanmak bize başarı getirirken yaptığımız yatırımlarla üretim teknolojilerinde Norveç ile yarışır hale geldik. Bizdeki modern ve 50 metre çap büyüklüğündeki kafesler, ileri teknoloji ağlar, otomatik yemleme sistemleri bir zamanlar dünyanın en büyük çipura ve levrek üreticisi olan Yunanistan’da hala yok. 2000 yılında ilk paketleme tesisimizi kurduk. Su ürünleri sektöründe işleme ve paketleme tesislerinde makineleşen ilk firmalardan biri olduk. Kalite standartlarımızı hep yüksek seviyede tuttuk ve gelişmiş pazarlara ihracat yapabilmek için şart olan Kalite Sistemleri belgelerini kolaylıkla aldık.  Böylece Avrupa ve Kuzey Amerika’ya ihracatımız kolaylaştı.”

kilic-deniz-son-3-yilda-yuzde-35-buyudu-_1.jpgkilic-deniz-son-3-yilda-yuzde-35-buyudu-_2.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim