• BIST 9752.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 20 °C

Kılavuz Kaptanlar Güvenlik Taciri

Kılavuz Kaptanlar Güvenlik Taciri
Navitrans Denizcilik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Türkantos Kılavuz Kaptanları güvenlik tacirliği yapmakla suçladı

Deniz Ticaret Odası Temmuz ayı Olağan Meclis toplantısında Navitrans Denizcilik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Türkantos DEKAŞ ortağı olan Kılavuz kaptanları “Güvenlik Taciri” olmakla itham etti.

Deniz Ticaret Odası Olağan Meclis toplantısında söz alarak kürsüye çıkan NAVİTRANS Denizcilik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve DTO Meclis Üyesi Kenan Türkantos İzmit Körfezinde konsorsiyum olarak Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri veren, Med-Marine ve DEKAŞ'ın sektörü elinde oynattığını dile getirerek, Med-Marine Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Şen’i kastederek “İzmit Körfezi’nde kendisini bölgenin başkanı ilan eden biri var. Oda İmparator oldu” dedi.DTO Meclis toplantısında başta Med-Marine ve DEKAŞ olmak üzere bu konsorsiyuma destek verenleri ağır dille eleştiren Kenan Türkantos, üstü kapalı olarak Eski DTO Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu'nu da Med-Marine'nin ortağı olduğunu iddia etti.

Denizcilik sektöründe gündem oluşturacak açıklamalarda bulunan DTO Meclis üyesi Kenan Türkantos DEKAŞ Yönetimine de ağır eleştirilerde bulundu.DEKAŞ pisliğe battıDEKAŞ’ın pisliğe batmış olduğunu ve bu pislikten kurtardıklarını dile getiren DTO Meclis Üyesi Kenan Türkantos DEKAŞ’ın durumunu bir hikaye ile dile getirerek şunları söyledi;“Çok soğuk bir havada her yer buz tutmuş, bir serçe uçarken soğuktan donuyor ve yere düşüyor. Tam ölmek üzere iken oradan geçmekte olan bir inek def-i hacetini yapıyor. Ve bu tam serçenin üzerine düşüyor. Serçe ölmek üzere iken üstüne gelen bu kütlenin sıcaklığı ile ölümden dönüyor. Ve kendine geliyor hava alma ihtiyacını gidermek için kafasını dışarıya çıkarıyor. Ve hayata dönmenin coşkusu ile cik cik ötmeye başlıyor. Bu arada oradan geçmekte olan bir kedi kuşu kapıyor ve yiyor. Şimdi buradan alınacak dersler şunlar;1-Seni her pisliğe sokanı düşmanın sanma2-Seni her pislikten çıkaranı da dostun sanma3-Boğazına kadar pisliğe batsan da “sus” sesini çıkarma İşte bugün DEKAŞ’ın durumu bu… “

Dönemin TDİ A.Ş Yönetimi yargılanmalıİzmit Körfezi’nde Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetlerinin geçmişini de dile getiren DTO Meclis Üyesi Kenan Türkantos orada hizmetlerin 1996 yılında başladığını ve o dönemde rekabetin olduğunu ifade ederek bir gecede bölgeden ayrılıp giden zamanın Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş yönetiminin yargılanmasını istedi.İzmit Körfezinde Kılavuzluk ve Römorkör hizmetleri veren Med-Marine ve DEKAŞ Yönetiminin güvenlik kisvesi altında bir yerlere para sirkülasyonu yaptığını iddia eden Kenan Türkantos indirimleri yapanların indirimleri kaldırdığını kaydederek şunları ifade etti; “Bugün güvenlik nutukları atıp, O güvenlik kisvesi altına sığınıp, pilot ve römorkör teşkilatı TDİ A.Ş çekildikten sonra ilk olarak ne iş yaptılar hatırlıyor musunuz. Ben size anlatayım Yaptıkları indirimleri geri çektiler. Ve tarife uygulamaya başladılar. Neden o periyodu aşmak için çok masrafları oldu.  Onu acilen geri almaları gerekiyordu. Bu şekilde Çekirge birinci sıçrayışını yaptı.”Bölgenin EFE'si oldular Marin Römorkör A.Ş’nin kurulmasının en büyük sebebinin İzmit Körfezi’ndeki Med-Marine ve DEKAŞ konsorsiyumu olduğunu ifade eden Türkantos elde ettikleri maddi güçle bölgenin efesi olduklarını dile getirdi.

Med-Marine ve DEKAŞ arasındaki anlaşmanın bozulması ile birlikte kendilerinin bir taraf angaje olduğunu söyleyen DTO Meclis Üyesi Kenan Türkantos şunları söyledi;“Med-Marine pastadan ilave pasta istiyor ve aralarında itiş-kakış başlıyor. Bu tartışmayı başlatan kendileri, Bunda bu odanın bu camianın hiç kimsenin dahli yok. Sonra Römorkör şirketi bayrağı açıyor. Ve 64 buçuk yaşında emekliliğine 6 ay kalmış bir kılavuz kaptan ile hem römorkör hem de pilotaj hizmeti vermeye başlıyor. Adama dur diyen yapamazsın diyen hiç kimse yok. Nerede kaldı sizin güvenlik anlayışınız. Hedef şu DEKAŞ’ı bitirmek…Ve pastanın tamamını ele geçirmek. DEKAŞ Yönetimi çaresiz kaldı mı? Kaldı Ne yaptılar alternatif arayışına başladılar. Birinci Römorkör Şirketine gittiler, RED İkinci Römorkör Şirketine gittiler yine RED. Sonunda Marin Römorkör Şirketine geldiler ve Müsteşarlığında yumuşak tutumu sayesinde anlaşma sağlandı ve konsorsiyum iki firma aralarındaki anlaşmayı bozmamak şartı ile aynı izin altında ikisinin de hem römorkör hem de pilotaj hizmeti yapacağını bir yazı ile onayladılar.”Cengiz Kaptanoğlu'nun tavsiyesi doğru değil AKP İstanbul Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu’nun, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan’a, DenizHaber kanalı ile verdiği “tavsiyesine de” eleştiride bulunan Kenan Türkantos; “Bugün eleştirdiğiniz Metin Kalkavan kardeşinizi Marin Römorkör ve diğer şirketlerdeki Başkanlığı bırakınız ve tavsiye ettim dediğiniz başkanımız ne yaptı. Son derece etik davrandı. DEKAŞ ve Marin Römorkör birlikteliğinde indirim başlatmasının doğru olmadığını Eğer Med-Marine buna başlar ise ki başladı ve sadece bir miktar indirim yapmamızın doğru olacağını gittikleri haftaya kadar bizimde indirim yapmamız gerektiğini söyledi ve bu yapıldı” dedi.

Marin Römörkör Şirketi Ortaklarına eleştiriDEKAŞ-Marin Römorkör Konsorsiyumunda, şirket ortaklarının bu organizasyona sahip çıkmadığını dile getiren ve onların ne olduklarını öğrendiklerini belirten Türkantos; “İndirimler olduğunda Bu defa vay efendim bu şirket para kazanmak için kuruldu diye başkanımıza yüklendiler. Ve adını ETİK METİN’e çıkardılar. Şimdi yarın Denizhaber.Com’da başlık “ETİK METİN” Ve yönetimden çekilmesi için baskı yaptılar. Neyse sağduyu öne çıktı ve kriz çabuk atlatıldı. İndirimler yüzde 50 hatta 75’leri bulana kadar devam etti. Marin Römorkör Şirketi ortağı olup ta bu indirimlerden karşı gruba iş verenler, ikili davrananlar ve menfaat peşinde olanlar hepsini gördük.”Çekirge üçüncü kez sıçrayamayacaksın Med-Marine Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Şen’i çekirgeye benzeten ve çekirgenin ikikere sıçradığını dile getirerek üçüncü kez sıçrayamayacağını söyleyen ve bu gücü nereden aldığını soran DTO Meclis Üyesi Kenan Türkantos üstü kapalı bazı siyasilerin Hakan Şen’in yatırımlarına ortak olduğunu söyleyerek şunları ifade etti; “Rabbena Rabbena hep bana. Bugücü nereden alıyorsunuz kim size bu gücü veren. Ne olur birbirimizi aldatmayalım Dedikodu almış yürümüş bu gizli kişi veya kişiler başka yatırımda da beraberler olduğu söyleniyor. Sana bu gücü saadet zinciri olmadan senin kara kaşına kara gözüne vermez Yönetimi ele geçirdiler ya ilk yaptıkları icraat indirimleri kaldırmak. 97’den 2006’a geldik çekirge ikinci sıçrayışını yaptı. Bana bak çekirge seni bu camia üçüncü kez sıçratmayacak haberin olsun. Sen güvenlik kisvesi altına girip yüksek hıza erişmiş akıntıya karşı yüzemeyeceksin. Bunu da hep beraber göreceğiz. Şimdi emekliliği gelen bir pilot ile yarım yamalak hizmet başladı ya ek adam lazım DEKAŞ ortağı üç kişiye 300 yüz bin dolar vererek transfer ettiler. Toplam 900 bin dolar Adamlar DEKAŞ’ta ortak rakibinde ücretli memur. Rezalete bak ondan sonra çalıştığın şirkete yaranmak için ortağın olduğu şirkete saldırmaya başlıyorsun. VHF’lerde ana-avrat birbirlerine küfür et.”

Güvenlik kisvesi altındaki tacirlerDEKAŞ ortağı kılavuz kaptanlardan bir çoğunun Güvenlik Kisvesi altında tacirlik yaptıklarını iddia eden Kenan Türkantos “Bravo size güvenlik kisvesi altındaki tacirler. Bu transfer ücretleri de herhalde vergiden muaf. İhbar ediyorum bu adamların aldığı 300’er yüz bin doları bu maliye tespit etsin. Ne vergi vermişler bulsun. DEKAŞ’ın 235 tane ortağı var. Çalışan 35 kişi. Çok düzgün arkadaşları tenzih ederim. Ama çoğunluğu para geldi para gitti. Akşama kadar dedikodu yapıyorlar. Siz hangi güvenlikten bahsediyorsunuz. Kendimizi aldatıyoruz. Bu telefonlara çıkmayan fellik fellik kaçan kılavuz tacirleri sizlere sesleniyorum” dedi. Asıl DEKAŞ rüşvet batağındaKendisinin DEKAŞ’ta çalışan bir personele rüşvet verdiği iddialarına cevap veren DTO Meclis Üyesi Kenan Türkantos, asıl DEKAŞ’ın rüşvet batağında olduğunu söyleyerek şunları kaydetti;“DEKAŞ efendi gel bakalım rüşvet batağına kim batmış. Sen senin velinimetin olan adama velinimetin olan acentelere, velinimetin olan armatöre rüşvet suçlaması yapıyorsun. Yaptığın indirimden dolayı. Sen şimdi zamanında aldığın özerk çalışma primi adı altında aldığın bu rakamları nereye aktardığını çık ortaya açıkla. Bu saadet zinciri ortaya çıkartılmalıdır. Bu adamların densizliğine son verilmelidir. Med-Marine’nin Genel Müdür Kim? Erkan Erözden kim bu arkadaş. DEKAŞ’ın ortağı. Bizim şirketimize geliyor. Efendim ben ve bir sürü pilot arkadaş sizler ve sizin gibi şirketlerin sayesinde çoluğumuzu çocuğumuzu okuttuk. Sizlere sonsuz şükranız. Bir sürü laf ve ondan sonrada bizim müşterilerimize gidiyor bana direk gel sana yüzde 50 vereceğim diyor.  Bu gün burada deklare edemem yurt dışından acente ataması gelip o adamlara direk sözleşmesi olan acente ataması alıyoruz. Bu ülkenin örf adeti kendine göre uygulaması var. Bu olay Almanya’da olabilir. Ama burada olamaz. Şu anda güvenlik fetvası atanlar, tek pilot fetvası verenler, gaflet ve delalet uykusundalar. Buna Müsteşarlıkta dahil. Çünkü şu anda körfezde konsorsiyum kisvesi altına gizlenmiş iki tane şirket var. Med-Marine’de 35 pilot DEKAŞ’ta 35 pilot ayrı ayrı iki şirket faaliyet gösteriyor. Şu anda durum bu. Özel sektör tekeli iki şirket danışıklı-dövüş büyük tonajlar kontrol altındaki şirkete” diyerek sözlerini tamamladı

www.DenizHaber.Com.tr (ÖZEL)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim