• BIST 12433.5
  • Altın 7087.6
  • Dolar 43.3953
  • Euro 51.8753
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 7 °C
  • Muğla 5 °C
  • Çanakkale 13 °C

Balıkçı teknelerinin bakım ve onarım sezonu başladı

Balıkçı teknelerinin bakım ve onarım sezonu başladı
Trabzon Sürmene'de bulunan Çamburnu Tersanesi, av yasağıyla birlikte yaklaşık 100 balıkçı teknesine bakım onarım hizmeti veriyor.

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağıyla birlikte çok sayıda balıkçı teknesi, Trabzon Sürmene ilçesi Yeniay mahallesinde bulunan Çamburnu Tersanesi'nde bakım ve onarımdan geçiyor.

Tersane çalışanı ve usta başı Türen Yetmişbir, her yıl 15 Nisan'dan sonra teknelerin bakım onarım için tersaneye geldiğini belirterek, İstanbul, Sinop, Samsun, Giresun ve hatta Gürcistan'dan teknelerin geldiğini söyledi. Yetmişbir, tersanede makine, sonar gibi eksiklerin tamamlandığını ve tüm onarım işlemlerinin yapılabildiğini ifade etti. Ağustos sonuna kadar süren bakım onarım sürecinde yaklaşık 100 tekneye hizmet verdiklerini de ekledi.

Türen Yetmişbir, ara eleman bulmakta zorlandıklarını ve yeni neslin bu mesleğe ilgi duymadığını dile getirdi. 1983 yılından beri bu işte çalıştığını belirten Yetmişbir, kendilerinden sonra mesleğin geleceği konusunda endişeli olduğunu da sözlerine ekledi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim