• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 12 °C

Kerç Boğazı'nda 'Kandy' ve 'Maestro' isimli gemilerde yangın çıktı! Gemide Türkler de var...

Kerç Boğazı'nda 'Kandy' ve 'Maestro' isimli gemilerde yangın çıktı! Gemide Türkler de var...
Kerç Boğazı’nda ’Kandy’ ve ’Maestro’ isimli gemilerde yangın çıktı. İki gemide 31 kişinin bulunduğu, 16 mürettebatın ise Türk olduğu bildirildi. Rusya Ulaştırma Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, 11 mürettebatın yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Kerç Boğazı’ndan hareket eden Tanzanya bayraklı ’Maestro’ isimli LPG tankeri ve Sri Lanka bayraklı ’Kandy’ isimli petrol tankerinde kısa süre sonra patlama meydana geldi.

Rusya’nın Krasnodar açıklarındaki Kerç Boğazı’nda yaşanan patlama sonrası çıkan yangında can pazarı yaşandı. Krasnodar'ın Kerç Boğazı'na 13 mil açıkta meydana gelen olayda gemilerden biri tamamen alev topuna dönüşürken aralarında Türkler’in de bulunduğu mürettebat, denize atlayarak canını kurtarmaya çalıştığı belirtildi.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, 11 mürettebatın yaşamını yitirdiği öğrenilirken hayatını kaybedenlerinin uyruklarına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Öte yandan 12 mürettebatın sağ olarak kurtarıldığı, kayıp mürettebatı arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

Gemideki patlama ve ardından çıkan yangın, bölgede bulunan bir başka gemideki mürettebat tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Her iki gemiden denize atlayan mürettebatın kurtarılması ve gemilerdeki yangınların söndürülmesi için bölgeye kurtarma gemileri sevk edildi.

Türkiye'nin Novorosisk Başkonsolosluğu’ndan yapılan açıklamada, Türk mürettebatın durumunun tespiti ile ilgili çalışma başlatıldığı, 3 cesedin kimlik tespitinin yapılacağı aktarıldı.

Patlamanın gemiler arasında yakıt ikmali yapıldığı sırada meydana geldiği ileri sürüldü.

Rusya Federal Deniz ve Nehir Taşımacılığı Rosmorreçflot, "İki gemide yangın çıktı. Gemilerden biri Tanzanya bayrağı taşıyor. Gemilerde 17 ve 14 kişi var" ifadeleriyle olay hakkında bir bilgi paylaştı.

2 GEMİDE 31 KİŞİ BULUNUYORDU

"Kandiy" isimli tankerde 17 kişinin bulunduğu; bunlardan 9’unun Türk vatandaşı ve 8’inin Hindistan vatandaşı olduğu öğrenilirken "Maestro" isimli tankerde ise 7’si Türk ve 7’si Hindistan uyruklu olmak üzere toplam 14 kişinin bulunduğu ifade edildi.

Novorossiysk Koordinasyon Merkezi de olay yerine 10 kurtarma gemisi ile çok sayıda arama kurtarma personelinin gönderildiğini açıkladı.

5 DENİZCİNİN YERİ TESPİT EDİLEMİYOR

Rusya Federal Deniz ve Nehir Taşımacılığı Ajansı'ndan (Rosmorreçflot), Kerç Boğazı'nda meydana gelen kaza ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Ajansın basın dairesi, yaptığı açıklamada yangındaki ölü sayısının 11'e ulaştığını, 12 kişinin kurtarıldığını, 5 kişininse yerlerinin henüz tespit edilemediğini aktardı.

Rosmorreçflot yetkilisi, "11 kişi hayatını kaybetti, 12 denizci kurtarıldı, 3 kişi kurtarma ekiplerinin gözü önünde sulara gömüldü, 5 kişininse suda mı olduğu, yoksa yanan gemilerde mi kaldığı bilinmiyor" diye konuştu.

ÖMER ÇELİK: SAHİPLERİ TÜRK OLABİLİR

AK Parti MYK toplantısından sonra açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuyla ilgili sorulan soruya şöyle cevap verdi:

"Kerç Boğazı'nda iki gemi alev almış. Konuyu yakinen takip ediyoruz. Sahiplerinin Türk olma ihtimali var. 31 mürettebattan 16'sının Türk olduğu değerlendiriliyor. Bir gemide patlama olmuş, diğer gemi bundan etkilenmiş. Burada Rus arama kurtarma ekipleri kriz merkezinden yönetiyor. 10 kurtarma ekibi yönlendirildi. Yakın bir şekilde takip ediyoruz."

Yangın çıkan gemilerin özellikleri:

Adı: MAESRTO

IMO:  8810700

MMSI:  677082200

Çağrı İşareti:  5IM922

Bayrak:  Tanzania 

AIS Gemi Tipi:  Tanker

Brüt Tonaj (GRT):  4086

Detveyt:  4811 t

Tam Boy x Tam Genişlik:  98m × 16m

Yapım Yılı:  1990

Adı: KANDY

IMO:  9004683

MMSI:  417222231

Çağrı İşareti: 4RBB

Bayrak: Sri Lanka 

AIS Gemi Tipi: Tanker

Brüt Tonaj (GRT): 717

Detveyt: 1038 t

Tam Boy x Tam Genişlik: 65m × 12m

Yapım Yılı: 1990

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim