• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 15 °C

Kepez Limanı, kruvaziyer sezonunu açtı

Kepez Limanı, kruvaziyer sezonunu açtı
Çanakkale’nin kruvaziyer turizm elçisi Çanakkale (Kepez) Limanı’nda 8. kruvaziyer sezonu, Deutschland isimli kruvaziyer gemisinin 24.03.2013 Pazar günü limana gerçekleştirdiği uğrak ile açıldı.

Kepez Limanı, Kruvaziyer Sezonunu Açtı

Çanakkale’nin kruvaziyer turizm elçisi Çanakkale (Kepez) Limanı’nda 8. kruvaziyer sezonu, “Deutschland” isimli kruvaziyer gemisinin 24.03.2013 Pazar günü limana gerçekleştirdiği uğrak ile açıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sezonunun açılışı için gemi kaptanına plaket ve hediye takdimi amacıyla düzenlenen ziyaret programı, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ziyaret programı dâhilinde gemi kaptanınca düzenlenen resepsiyona Vali Tuna ile birlikte Vali Yardımcısı Hüseyin Kulozü, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Liman Başkanı Barış Birdane, Gümrük Müdürü Zeynel Kahraman, Özel Kalem Müdürü Mahmut Akkuş, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Koordinatörü Recai Başaran, Liman Genel Müdürü Ali Aktoprak ve Liman Müdürü Evren Beceren katıldı.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna’nın günün anısına yönelik plaket ve hediyeleri memnuniyetle kabul eden Gemi Kaptanı Elmar Muehlebach, günün anısına yönelik geminin imzalı fotoğrafını Vali Tuna’ya armağan etti. Çanakkale’ye uğraklarından ve özellikle Valilikçe gerçekleştirilen ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Kaptan Muehlebach, sezona erken başlamış olmalarına karşılık havanın oldukça güzel olmasının da kendileri için hoş bir sürpriz meydana getirdiğini belirtti.

Klasik Alman eserlerini içerisinde barındıran ve bu açıdan kruvaziyer endüstrisinde önemli bir yere sahip gemide resepsiyon öncesi Valilik makamının şerefine bir gemi turu düzenlendi. Ziyaret programı sonrasında etkinliklere Çanakkale (Kepez) Limanı’nın VIP Salonu’nda gerçekleştirilen kokteyl ile devam edildi.

Yunanistan’ın Sakız (Chios) Adası’ndan gelerek sabah 07.30’da limana yanaşan Almanya Bayraklı Deutschand gemisi, Truva, Gelibolu Tarihi Milli Parkı ve Çanakkale merkezine yönelik turların ardından İstanbul’a uğrak yapmak üzere saat 20.00’de limandan ayrıldı. 175,30 m. tam boyundaki gemide çoğunluğu Alman olan 413 yolcu, tüm gün güneşli havanın tadını çıkardılar.

Liman Genel Müdürü Ali Aktoprak, 2013 yılı kruvaziyer sezonunun böylesine güzel bir havada ve güzel bir gemi ile açılmış olmasından dolayı mutluluklarını dile getirirken “Özellikle Sayın Valimizin ziyaretleriyle limanımızı onurlandırması bizleri gururlandırmıştır” dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim