• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Kaş ve Kalkan'da dalış noktaları belirlendi

Kaş ve Kalkan'da dalış noktaları belirlendi
Kaş ve Kalkan yeni başlayan ya da deneyimli her seviyedeki dalış meraklısını çekiyor. Sualtı sıcaklığının yılın 12 ayında dalış yapılmasına elverişli olması sayesinde Kaş'ta, yılda 200 binden fazla dalış yapılıyor.

Kaş  ve Kalkan yeni başlayan ya da deneyimli her seviyedeki dalış meraklısını çekiyor. Sualtı sıcaklığının yılın 12 ayında dalış yapılmasına elverişli olması sayesinde Kaş'ta, yılda 200 binden fazla dalış yapılıyor.

Kaş ve çevresinde Köfte Adası, Gürmeli Ada, Küçük Kaya, Akıntı Burnu, Çapabanko, Üçkaya, Mavi Batık, Hidayet, Vatoz Burnu, Mendirek Önü, Mağara 1, Mağara 2, Fener Kulesi, Likya Batığı, Karides Mağarası, Tünel, Kanyon, Uçan Balık, Uçak Batığı, Besmi Adası, Amfora Vadisi, Kaplumbağa Noktası, Uluburun Kayalıkları, Altuğ Mağarası, Büyük Reef, Sarı Ada, İkiz Kardeş, Deve Hörgücü Reefi su altı dalış parkur alanları olarak belirlendi.
Kalkan'da ise Kalakar Köyü, Yeşilköy Koyu, Yılan Adası, Sıçan Adası, Heybeli Ada, Öksüz Ada, Sakarya Batığı, Frenk Koyu, Sıçan Adası Sığlığı, Orta Sığlık, Kalkan Koyu Girişi dalış yapılabilecek yerler arasında sayıldı. Kemer'de bulunan Paris batığı, Tekirova açıklarındaki Üç Adalar, Manavgat'ta 200 metre açıkta Hadley's Harem adlı B-24 timi Amerikan savaş uçağı batığı ile Antalya Körfezi'nin batı ucunda bulunan Gelidonya batığı da listede yer aldı. Antalya yat limanının 1 kilometre açığında şamandıra altında yatan San Didier adlı Fransız gemisinin batığına dalmak için ise Antalya Valiliği ve Deniz Polisi Şube Müdürlüğü'nden özel izin almak gerekiyor.

YUNUS YA DA FOKLARLA KARŞILAŞABİLİRSİNİZ

Kaş yeni başlayan ya da deneyimli her seviyedeki dalış meraklısını bölgeye çekiyor. Sualtı sıcaklığının yılın 12 ayında dalış yapılmasına elverişli olması sayesinde Kaş'ta, yılda 200 binden fazla dalış yapılıyor. Sualtı sıcaklığının Haziran-Ekim ayları arasında 26-32 derece arasında değiştiği Kaş'ta, orijinali Bodrum Müzesi'nde bulunan ve 20 metredeki Uluburun batığının replikası (benzeri) dalış meraklılarını cezbediyor.

Kaş, eski dönemlerden kalma çok büyük küpleri, amforaları, rengarenk süngerleri, kabuklu- kabuksuz deniz canlıları, eski çapaları, batıkları, çeşitli büyüklükteki duvarları, sualtı mağaraları, karidesleri, rengarenk balıkları, caretta carettaları, Güvercin Adası'ndaki mermer köpek balığıyla doyumsuz güzellikte dalışlar yaşatıyor. 2009'da batırılan C47 Dakota kargo uçağı, Gürmenli Duvarı, tüneli, kanyonu, Güvercin Adası, dalış meraklılarını cezbeden unsurlar.

TÜRKİYE'NİN İLK YASAL YAPAY RESİFİ

Alanya'da dalış noktalarının kent merkezinde tarihi Kale etrafında yer alması önemli bir avantaj oluşturuyor. Yılda ortalama 30-35 bin dalışın yapıldığı Alanya'da, bu avantaj sayesinde gün içerisinde birkaç dalış yapmak mümkün. Zengin bitki örtüsü, sualtı canlı çeşitliliği, sualtı mağaraları ve Akdeniz foklarıyla Alanya, dalgıç turistlerin ilgi merkezi. Dalış brövesine sahip dalıcılara, dalış rehberleri gözetiminde Alanya'nın sualtı doğası ve florası tanıtılıyor. Alanya'daki dalış okulları, gece dalışı, derin dalış, mağara dalışı gibi özel dalışlar yaptırıyor.

Deneyimli dalgıçlar içinse Rambo, Fosfor ve Korsan mağaralarında batık dalışları düzenleniyor. Yeni başlayanlar için de gün içinde iki kez 5 metrelik dalışlar yapılıyor. İlçede, Akvaryum, Amfora, Korsan, Teras, Orta Mağara, Aşıklar Mağarası, Doğu ve Batı Dilvarda, Fosforlu Mağara, Kırıktaş, Tünel, Rambo ve Yapay Resif olmak üzere toplam 13 dalış noktası bulunuyor. İstanbul'dan 2006 yılında iki parça halinde getirilerek Alanya'nın mavi sularına bırakılan eski polis botu, Türkiye'nin ilk yasal yapay resifi özelliğiyle ilgi çekiyor.

AKVARYUM GİBİ

Kemer'de ise 40 civarındaki dalış okulları, her yıl yaklaşık 150 bin dalış gerçekleştiriyor. Kemer'in tercih edilmesindeki başlıca neden akvaryumu andıran güzellik ve temizlikteki mavi suları. Kemer'de dalış gerçekleştirenlerin, ağustos-eylül aylarında, orkinos, yunus ve fok sürüleriyle karşılaşma olasılıkları çok yüksek. Kemer açıklarında yatan Fransız savaş gemisi Paris 2 de dalgıçların ilgisini çekiyor.

DEMRE DE ÜNLENDİ

Dalış meraklılarının son yıllarda ilgi gösterdiği bir diğer merkez ise Demre. Kekova bölgesindeki Deniz Feneri, Mağara, Kaya, Koy, Mavi Mağara, Antrum, İberian Coast Batığı, Yelkenli Gemi, Buzallık Koyu, Ambar, Gökkaya, Arda, Duvar, Eğri Liman, Kara Ada, Kara Burnu, Bora Burnu, Tersane Önü, Çapa, Akar Burnu, Sıcak Hurma, İç Ada Koyu, Akıcı Burnu, Ufuk Burnu ve Taşucu gibi dalış noktalarında, her yıl 10 binen dalış gerçekleştiriliyor.

SOSYETE BATIĞINA KOLAY BİR DALIŞ

'Fransız Sosyete Batığı' olarak anılan Kaleiçi Yat Limanı'na çok yakın bir yerde batırılan savaş gemisi Antalya il merkezindeki en bilindik dalış noktalarından birisi. Batık dalışı yapmak isteyenlere kolay gidiş imkanı sunan Fransız Sosyete Batığı çok derinlerde olmadığı için kolay bir dalış imkanı sunuyor. Batığın 'sosyete' ismiyle anılmasının nedeni olarak, balıkçıların batan gemiden sahile ulaşmalarına yardım ettiği gemi mürettebatının özel eşyalarını kurtarma konusunda gösterdiği yoğun çabadan kaynaklandığı söyleniyor.

PARİS BATIĞI

Kemer Yat Limanı'ndan 1,5 kilometre kadar açıkta kum bir zemin üzerinde, 25 metre derinlikte yatan Fransız gemisi de en gözde dalış noktaları arasında gösteriliyor. 2. Dünya Savaşı sırasında batırılan geminin güvertedeki silah donanımının az olması, geminin askeri nakliye gemisi olma ihtimalini ortaya koyuyor. Ambarlardaki birbirine kaynamış cephaneler, orta bölümdeki çini kaplı kısım ve kazana yakın bulunan el arabası ile kömür parçacıkları dalgıçlar için ilginç bir görüntü sergiliyor.

KAŞ'TA UÇAK BATIĞI

İkinci Dünya Savaşı sırasında Meis Adası yakınlarında düşen üç pervaneli İtalyan savaş uçağı da bölgedeki ilginç dalış merkezlerinden birini oluşturuyor. Uçağın motor bölümleri 57 metrede görülmeye başlıyor ve kuyrukla diğer metal parçaları, deniz dibindeki eğim nedeniyle 70 metre derinliğe kadar uzanıyor. Uçak enkazının çevresinde patlamış ve hala aktif olduğu tahmin edilen cephaneler bulunuyor. Uçak, motorları haricinde bir bütün olarak sualtında yatmaya devam etse de, zamana bağlı olarak gövdesi çürüyerek, iskeleti ortaya çıkmaya başladı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim