• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

Karaya oturan gemiye limbo yapılacak

Karaya oturan gemiye limbo yapılacak
Geçen hafta içinde Zonguldak merkeze bağlı Çatalağzı Beldesi'nde bulunan, Eren Limanı girişinde manevra yaptığı sırada karaya oturan Liberya bandralı Aquafortune isimli gemiye limbo yapılacağı öğrenildi.

Karaya oturan gemiye limbo yapılacak

Geçen hafta içinde, Zonguldak merkeze bağlı Çatalağzı Beldesi'nde bulunan, Eren Limanı girişinde manevra yaptığı sırada karaya oturan Liberya bandralı Aquafortune isimli gemiye, limbo yapılacağı öğrenildi.

Deniz Haber Ajansı muhabirlerinin aldığı bilgiye göre, Monaco Merkezli "C Maritime Transport" armatörlük firmasına ait olan Aquafortune isimli gemi ile ilgili limbo kararının firma tarafından verilmesinin beklendiği belirtildi.

Vira Denizcilik Şirketinin acenteliğini üslendiği Liberya Bayraklı 174 bin 725 DWT'luk dökme gemisinin, manevra esnasında liman girişinde bulunan bir topuğa oturduğu belirtilirken, dalgıçlar tarafından yapılan kontrollerde gemide bir hasarın oluşmadığı ve çevre kirliliğine rastlanmadığı kaydedildi.

Güney Afrika'dan aldığı 150 bin ton kömürü, Çatalağzı Beldesi'nde bulunan Eren Enerji Termik Santrali'ne getiren Liberya bayraklı 'Aquafortune' adlı dökme yük gemisi, limana girerken manevra yaptığı sırada sığ bölümde karaya oturdu. 290 metre boyunda, 45 metre genişliğindeki gemide herhangi bir hasar oluşmadığı belirtildi.

aqua_fortune_aground.jpg

Haber: Tarkan BİRİCİK - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
10 Nisan 2013 Çarşamba 09:57
Karaya oturan gemi
Nasıl bir gemicilik bu böyle anlayamadım. Gemi kiralanırken limanın derinliği, gemi yüklü iken limana vardığında çekeceği draftın bilinmesi gerekirken, gemi limana girereken oturması anlaşılır gibi değil. Derslerde okutulmalı bu hesaplar nasıl yapılıyor. Karadenizde met cezir pek olmaz ama gene de rüzgarların etkisiyle bazen yarım metreyi bulan su çekilmeleri olabiliyor. Ayrıca liman ağzında topuk olur mu sorusunu da sormadan edemiyoruz. Birisi sevinç çığlıkları atıyor babam gemiyi kurtardı diye bir de bakıyoruz ki gemiyi kurtarmak için limbo yapılacak deniliyor. Böyle de gemicilik oluyormuş meğer! Allah selamet versin.
www.refikakdogan.com

www.refikakdogan.com
94.54.109.59
Burak Pendaz
06 Nisan 2013 Cumartesi 22:41
gemı kurtarıldı
Gecmıs olsun dıyorum Gemı kurtarıldı Alı Pendaz (babam) 3 gunde ısı hallettı tebrık edıyorum
85.103.135.198
kemal kaptan
03 Nisan 2013 Çarşamba 21:31
masa altı oyunları!!!
gemınin resımlerdeki gibi oturmus olması çok ılgınc. gemının emniyetli biçimde gideceği rota olmasına rağmen, oturmuş olması çok ılgınc.. gemının ucarak bu mekııden gececeği dusunlmemıstır dıye tahmın edıyorum!! bu lımanda buna benzer 3-4 kere daha oturma durumu olmus olması da acıkcası tesaduf olmadığını gosterır dıye dusunuyorm.

ancak zonguldak ahalısınden duyduklarıma göre aşağıdaki söz aklıma gelıyor!!!

alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste

saygılar,
188.58.129.52
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim