• BIST 11311.31
  • Altın 5879.116
  • Dolar 42.6914
  • Euro 50.1577
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 11 °C

Karadenizli balıkçılar yeni sezonu umutla bekliyor

Karadenizli balıkçılar yeni sezonu umutla bekliyor
Denizlerde 1 Eylül'de sona erecek av yasağı öncesi yıpranan ağlarının ve teknelerinin son bakımlarını yapan Karadenizli balıkçılar, sezonun açılmasını yeni umutlarla bekliyor.

 Av yasağının bitmesi ile 1 Eylül'de "Vira bismillah" diyerek ekmeğini denizden çıkarma mücadelesine başlayacak balıkçılar, sıcak havaya rağmen yıpranan ağlarının ve teknelerinin son bakımlarını yaparak yeni sezona yetiştirmeye çalışıyor.  

Balıkçı Ahmet Göktepe yaptığı açıklamada, ağlarının büyük bir bölümünü onardıklarını, teklerinin ise son bakımını yaptıklarını söyledi.  Sezonun başlamasına kısa bir süre kaldığını anımsatan Göktepe, "Bizim için her sezon yeni umutlar demek, yine umudumuzu koruyarak yeni sezona hazırlanıyoruz." dedi.

 Göktepe, amaçlarının bu yıl bol miktarda balık avlamak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Kayıklarımızın boyasını ve diğer eksiklerini giderdik. Ağlarımızı onararak yeni sezona hazırladık. Artık hayırlısıyla 1 Eylül'de vira bismillah diyeceğiz. Gördüğümüz kadarıyla şu an denizde balık bolluğu yaşanıyor. Özellikle büyük balıklar açısından yemin bol olması çok önemli çünkü yem bol oldukça büyük balıklar bizim karasularımız da kalıyor. O yüzden bu sezondan çok umutluyuz. İnşallah her şey istediğimiz şekilde olur. Sonuçta bizim tek amacımız balık tutmak ve para kazanmak." 

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim