Novorossiyk açıklarında Türk bayraklı M/V Reyhan Sarı'ya drone saldırısı yapıldı. Rusya’nın Taman Limanı’ndan Trabzon’a kömür taşıyan gemide görevli 1 Türk personel olay yerinde yaşamını yitirirken, 3 personel yaralandı.
Rusya’nın Taman Limanı’ndan yüklediği kömürü Trabzon’a tahliye etmek üzere yola çıkan İstanbul liman kütüğüne kayıtlı; 9543342 IMO numaralı “Mv Reyhan Sarı” adlı Türk bayraklı kuru yük gemisi, seyir halindeyken dron (İHA) saldırısına uğradı.
İlk raporlara göre Novorossiysk açıklarında, bazı iddialara göre ise Samsun açıklarında uluslararası sularda meydana geldiği belirtilen saldırıda gemi maddi hasar aldı.
Makine Dairesinde Can Kaybı
Edinilen bilgilere göre, doğrudan gemiyi hedef alan saldırı sonucunda makine dairesinde görevli olan 1 Türk personel olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırıdan yaralı olarak kurtulan 3 personelin ise yapılan ilk müdahalelerin ardından bölgedeki en yakın sağlık kuruluşlarına sevk edildiği ve tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.
Yaşanan can kaybı ve gemide meydana gelen hasarın ardından gemi mürettebatı tarafından güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Alınan darbelere rağmen Mv Reyhan Sarı’nın seyir kabiliyetini koruduğu bildirildi. Olayın meydana geldiği koordinatlarda arama-kurtarma ve teknik inceleme çalışmaları devam ederken, yetkili makamlardan saldırının faili ve yaralı personellerin son sağlık durumlarına ilişkin resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.
DENİZ HABER AJANSI

































