• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

Kaptan Cemil Özben ebediyete uğurlandı

Kaptan Cemil Özben ebediyete uğurlandı
Şile'de kayalıklara çarparak parçalanan botun kaptanı Cemil Özben, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şile'de kayalıklara çarparak parçalanan botun kaptanı Cemil Özben, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Cemil Kaptan için bugün Üsküdar Küçüksu Merkez Camiinde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Cemil Kaptanın eşi Günay, oğlu Emre, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş,  Cemil Kaptanın denizci arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Cami avlusuna getirilen Türk bayrağı sarılı tabutun önünde duran Emre Özben babasının başından uzun süre ayrılmazken, Kaptanın ağabeyleri taziyeleri kabul etti.

Cemil Özben’in eşi Günay Özben gazetecilere eşinin işine çok saygılı olduğu ve görevi için gittiğini söylerken, "Böyle durumda denize neden çıkardılar diye soruyorum. Neden? Neden çağırıldı, gidilmeyecek bir yere neden çağrıldı. Kaptanlığı denizde mükemmeldi çok iyiydi, denizcilikte süperdi" diye konuştu.

Öğle namazının ardından Cemil Kaptan için cenaze namazına geçildi. Camii imamı Cemil Kaptan için helallik aldıktan sonra namaza geçildi. Cenaze namazında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş ve sevenleri  saf tuttu. Kılınan Cenaze namazının ardından Bakan Yardımcısı Yahya Baş a Cemil Kaptan’ın tabutuna omuz verdi. Cemil Kaptanın Cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Kandilli Mezarlığında toprağa verildi.

YANLIŞ VARSA TESPİT EDİLİR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, faicayla ilgili olarak, "Herhangi bir yanlış varsa onlar tespit edilir. Can kaybedilmiş üç tane, elbette bir takım çalışmalar başlatıldı. Sonucunda inşallah gerçekler ortaya çıkacak. Arkadaşlarımız kendi iradeleriyle oraya çıkıyor, üç dört tane bot vardı bunlardan, bu botlardan bir tanesinde de bu olay olabilirdi. Bu tamamen bir kaza, herhangi bir olumsuzluk varsa bu da araştırma sonucu ortaya çıkar, o zaman gereken yapılır. Bizim bilgilerimiz sadece sizden duyduklarımız ve Genel Müdürlüğün bize söyledikleri" dedi. Bakan Yardımcısı Yahya Baş personelin denize çıkıp çıkmama konusunda inisiyatifleri var mı? şeklindeki bir soruya ise, "Olabilir tabi rahatsız olduğunu söyleyebilir psikolojik rahatsızlığı olabilir, bu işe hazır olmayabilir, kararı kendisi verir. Botu çıkarma yetkisi kaptana aittir. Kaptan uygun buluyorsa çıkar, çıkmazsa kimse onu oradan çıkaramaz ve nitekim çıkmayanlarda olmuştur. Gereken her şey yapılacaktır" diye konuştu.

Öte yandan, yaklaşık 1 yıl sonra emekli olacağı öğrenilen kaptan Cemil Özben’in iki sene önce karaciğer yetmezliğinden Cihan isminde bir oğlunun hayatını kaybettiği, 5-6 yaşlarındaki Derya adlı kızının da karaciğerinden yeni ameliyat olduğu belirtildi.

cemil_kaptan_cemil.jpg

cemilkaptan3.jpg

cemilkaptan4.jpg

ozmen.jpg

ozmen.20121206161637.jpg

ozmen1.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
07 Aralık 2012 Cuma 11:35
STK ve Sendikalar
Sayın Cemal İncir, STK ve sendikalar, öyle bir şey mi var? Bir zamanlar vardı sonra renkleri kırmızıdan sarıya dönünce hepsi şimdi tam siper. Ama bunun böyle olmasında denizcilerin payı büyük. Ne ekilirse o biçilir. Şimdi bir çağrı yapsak, denizciler birleşiniz desek, sendikanızı kurun desek denizciler cevap bile vermez.Şimdi bakalım Şile şehitlerinin aileleri ne durumlarla karşılacaklar. Örneğin ölüm sigortaları var mı? Şu kadar pirim ödenmediği için maaş bağlanamıyor diye ne facialar dinleyeceğiz, yaşayan görecektir. Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
176.240.117.123
semih sezgin
06 Aralık 2012 Perşembe 22:13
türk denizciliği
ülkemizde ne yazık ki gemilerimizin birçoğu bile fırtınayla mücadele edecek güçte ve yapıda değil yeterli denetim yok.kurtarma botu hacı yatmazmış göz var nizam var bu ceşit havayla açık platform romorkör tipi kurtar botları bile zor mücadele eder.herkes iyi havada denizcilik yaparmış;bizim gemilermizin çoğunu usa psc denetlese bunlara nehirde seyir izni vermez,bu yetmez gibi kaldıki boğaz kontrolleri fırtınada birçok geminin batmasına sebep olmuştur,nereye kadar bu gidişat hep ölen suçlu kalanların vicdanları rahatmı?
94.54.240.234
Cemal İncir
06 Aralık 2012 Perşembe 14:09
STK
Şehitlerimizi içimiz kan ağlayarak sonsuzluğa uğurladık, nur içinde yatsınlar.
Denizciler Sendikası, Kıyıder, Beykoz Denizciler tam bir suskunluk içindeler. Sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığına bir suç duyurusu vs hiç bir tepki yok, 2 gün oldu. Ölüm anında bile çalışanın yanında olmayacaksa, doğruların ortaya çıkması, varsa suçluların cezalandırılması, gerçeğin bulunması için çalışmayacaklarsa bu STK'lar ne için varlar ?
90.158.32.180
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim