• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

Kapının önünden denize girilen şehir: Marmaris

Kapının önünden denize girilen şehir: Marmaris
Marmaris için söylenen 'Kapının önünden denize girilen kent' sözü, geçerliliğini koruyor. Teknelerin kent merkezinde dolaşabildiği, otellerin önünden başlayarak ıssız ve sessiz koylara kadar her yerden rahatlıkla denize girilebiliyor.

Muğla'nın Marmaris İlçesi için yıllar önce söylenen 'Kapının önünden denize girilen kent' sözü, günümüzde de geçerliliğini koruyor. Çevre düzenlemeleri ve arıtma sistemleri sayesinde teknelerin kent merkezinde dolaşabildiği, otellerin önünden başlayarak ıssız ve sessiz koylara kadar her yerden rahatlıkla denize girilebildiği Marmaris, çok sayıdaki mavi bayraklı plajlarıyla da dikkati çekiyor.

Muğla'nın 81 bin 910 kişi ile en kalabalık dördüncü ilçesi Marmaris'in nüfusu, yaz aylarındaki yerli ve yabancı ziyaretçilerle birlikte altı katına kadar çıkıyor. Buna rağmen temizlikten ödün vermeyen Marmaris, 24 mavi bayraklı plajıyla örnek oluyor. Kapının önünden denize girilen kent denilen Marmaris'in dünyanın örnek kentlerinden biri olduğunu söyleyen Belediyesi Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, "Marmaris sadece Türkiye'de değil belki dünyada örnek bir alt yapıya sahip ilçemiz.

Marmaris'in gerek geri dönüşümü, gerek kanalizasyonu, şehrin temizliği ve gerekse de içme suyu olsun, örnek alınacak bir yerleşim merkezi. Bu nedenle de alt yapısı sağlam olan Marmaris'imizin her yerinde denize girebiliyorsunuz. Hatta tekne trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde bile çok rahatlıkla denize girebilirsiniz. Çünkü ilçemizde her bölgeden bir metre derinlikteki deniz suyundan sürekli numuneler alınarak ölçümler yapılıyor. Marmaris'te 20'nin üzerinde mavi bayraklı plajımız var. Bu nedenle Marmaris'in her bölgesinde insanlarımız güvenerek denize rahatlıkla girebilir. Deniz suyu ve gerekse plaj temizliği açısından çok önemli bir bölge. Ben Türkiye'de Marmaris her yere örnektir diye düşünüyorum. Plaj temizliği belediyemizin kontrolü altında. Bırakın plajları orman içlerinde dahi gördüğümüz her çirkin görüntü ve çöp atıklarını temizliyoruz. Halkımızı temizlik açısından her yerde duyarlı olmaya çalışıyoruz. Bizim temizlememiz yetmez. Önemli olan bölgeyi temiz olarak muhafaza etmek. Halkımızla el ele verdiğimiz zaman her şey çok daha rahat olur" dedi.

MAVİ BAYRAKLI PLAJLAR

İlçedeki mavi bayraklı plajlar şöyle: Marmaris Halk Plajı, Grand Yazıcı Mares, Angel's Peninsula Hotel, Maris Beach, Chateau DEville Otel, Munamar Hotel, Turunç Halk Plajı, Poseidon Hotel, Maritim Otel Grand Azur, Marmaris Halk Plajı, Grand Yazıcı Marmaris Palace, Fantasia Hotel, Martı La Parla, Pamucak Halk Plajı, Green Platan, D-Hotel Maris The Bay Plajı, Palmetto Resort Hotel, Palmetto Beach Hotel, Grand Yazıcı Turban, Aqua Otel, Martı Resort, Turunç Otel, Magiclife Marmaris, Club Mistral Martı Marina Halk Plajı.

Deniz Haber Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim